Η μέρα που έσβησε ο μυθικός «Βαλεντίνο», ο αξεπέραστος Γιώργος Γιάμαλης (VIDEO)

Η μέρα που έσβησε ο μυθικός «Βαλεντίνο», ο αξεπέραστος Γιώργος Γιάμαλης (VIDEO)

Μια μέρα σαν σήμερα του 1985 φεύγει σε ηλικία 82 ετών, ο Γιώργος Γιάμαλης, ο τερματοφύλακας που έγραψε ιστορία με την φανέλα της ΑΕΚ και της Εθνικής ομάδας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην ιστορία της ΑΕΚ συνήθως ξεχωρίζουν οι μεσοεπιθετικοί ποδοσφαιριστές. Βλέπετε, η Ενωση είχε μακρά παράδοση σε παίκτες που ήξεραν να «μιλούν» στη μπάλα και να τη στέλνουν στα αντίπαλα δίχτυα. Ωστόσο, υπήρξαν και μεγάλοι τερματοφύλακες. Με πρώτο και καλύτερο, τον ασύγκριτο Γιώργο Γιάμαλη, τον μυθικό «Βαλεντίνο» της ΑΕΚ. Ο μεγάλος Ελληνας γκολκίπερ που έφυγε από τη ζωή μια μέρα σαν σήμερα του 1985 σε ηλικία 82 ετών έπειτα από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ο Γιάμαλης ήταν ο πρώτος μεγάλος Ελληνας τερματοφύλακας. Και βέβαια, μόνο τυχαίο δεν είναι πως ήταν ο πρώτος γκολκίπερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στις πρώτες εμφανίσεις της Εθνικής ομάδας. Ο Γιάμαλης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1907 και φοίτησε στην περίφημη Ροβέρτειο Σχολή. Σε ηλικία 15 ετών εντάχθηκε στην ομογενειακή ομάδα Ηφαιστος, έχοντας συμπαίκτες τους Γκάλιτς και Αργυρόπουλο, που μετέπειτα συνάντησε και στην ΑΕΚ.

Το 1926 ήρθε στην Αθήνα με την οικογένεια του και αμέσως εντάχθηκε στο δυναμικό της ΑΕΚ. Ηταν βασικός και αναντικατάστατος στο πρώτο τρόπαιο της Ενωσης (το κύπελλο του 1932), αναπόσπαστο κομμάτι στην Εθνική ομάδα και ρέκορντμαν της προπολεμικής περιόδου με δέκα συμμετοχές. Μεγάλος γόης της εποχής, έκανε τις γυναίκες να πέφτουν…ξερές στο πέρασμα του και γι’ αυτό του αποδόθηκε το παρατσούκλι Βαλεντίνο, με τον ομώνυμο κινηματογραφικό αστέρα της εποχής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X