Η βαριά φανέλα της ΑΕΚ έφερε επική ανατροπή και πρόκριση στο κύπελλο (VIDEO)

Η βαριά φανέλα της ΑΕΚ έφερε επική ανατροπή και πρόκριση στο κύπελλο (VIDEO)

Απίστευτη, επική και… παραμυθένια πρόκριση της ΑΕΚ επί της Λάρισας με δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο της παράτασης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την περίοδο 1992-93 η ΑΕΚ είχε κατακτήσει ήδη το πρώτο πρωτάθλημα στη σειρά, είχε προβάδισμα για να επεκτείνει το σερί της και έψαχνε τον τρόπο να επικυρώσει την κυριαρχία της και μέσω του νταμπλ. Στα προημιτελικά του θεσμού η κληρωτίδα έφερε την Ενωση αντιμέτωπη με την – ισχυρή τότε – Λάρισα σε διπλές αναμετρήσεις. Και έπειτα από την ήττα με 1-0 στο Αλκαζάρ, η ρεβάνς στη Νέα Φιλαδέλφεια (μια μέρα σαν σήμερα του 1993) ήταν εκ προοιμίου δύσκολη.

Εγινε ακόμα πιο δύσκολη από τον συνδυασμό των χαμένων ευκαιριών της ΑΕΚ, αλλά και των αμυντικών κενών. Γιατί μπορεί η Ενωση να ισοφάρισε το σκορ της πρώτης αναμέτρησης με καρφωτή κεφαλιά του Δημητριάδη λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο, αλλά αυτό δεν το εκμεταλλεύθηκε. Δεν καρπώθηκε ούτε το αριθμητικό πλεονέκτημα από την αποβολή του Στόικα. Είχε δοκάρι με τον Μητρόπουλο, πολλές ευκαιρίες, αλλά το γκολ δεν ήρθε και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί, οι «κιτρινόμαυροι» τα βρήκαν πολύ σκούρα. Ο Τσουκάλης ισοφάρισε εκμεταλλευόμενος την κακή απόκρουση του Μήνου και την αργή αντίδραση της άμυνας. Ο χρόνος πίεζε, αλλά η ΑΕΚ έβγαλε ψυχή και μέταλλο νικητή. Ο Μητρόπουλος με κεφαλιά έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Ενωση στο 115’ και η πρόκριση ήρθε με νέα κεφαλιά του Βασίλη Δημητριάδη δύο λεπτά έπειτα. Μια εντυπωσιακή ανατροπή, μια μεγάλη πρόκριση που πανηγυρίστηκε έξαλλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X