Η ΑΕΚ βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού
Photo Credits: INTIME

Ο Γιάννης Σαντοριναίος γράφει στο blog για την αναγκαιότητα συσπείρωσης εντός κι εκτός ομάδας...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι εύκολη η κριτική όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Η ΑΕΚ βιώνει μία περίοδο στην οποία όλα μοιάζουν λάθος ακόμη κι αν κάποια δεν είναι! Σαφώς υπάρχουν πολλά λάθη και πολλές αστοχίες τόσο στον αγωνιστικό σχεδιασμό όσο και στην διοικητική λειτουργία αλλά η εντύπωση μίας εικόνας για μία ομάδα σε αποσύνθεση δεν αναπαριστά την πραγματικότητα.

Ο Μανόλο κι οι διοικητικές αλλαγές

Είναι εύκολο να γράψουμε για τα επαναλαμβανόμενα λάθη στην αμυντική γραμμή ή για τις εμμονές του Μανόλο σε επιλογές και φιλοσοφία. Σ’ αυτό το σκέλος αξίζει να κάνουμε μία επισήμανση. Εάν ο Χιμένεθ δεν συμβιβαστεί με την πραγματικότητα μίας προβληματικής προετοιμασίας που έχει στιγματίσει ομάδες με υψηλότερο επίπεδο σε τεχνογνωσία από την ΑΕΚ όπως η Λίβερπουλ ή η Ρεάλ και συνεχίσει, αγνοώντας τα δεδομένα, σε προπονήσεις με ένταση τότε υπάρχει βάσιμος φόβος να αντιμετωπίσει σύντομα πρόβλημα σχηματισμού ενδεκάδας.

Ας ανοίξουμε και μία παρένθεση σε σχέση με τις διοικητικές αλλαγές των τελευταίων μηνών. Δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση να φεύγουν άνθρωποι κύρους με σύγχρονη οπτική στις εξελίξεις. Η διαφαινόμενη αποχώρηση του Μηνά Λυσάνδρου είναι πλήγμα.

Αναφερόμαστε σε ένα καταρτισμένο στέλεχος με τον θεσμικό ρόλο του αντιπροέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου στην ΠΑΕ, τίτλους που κέρδισε παράλληλα με την εμπιστοσύνη της ηγεσίας. Ο ίδιος ήθελε ν’ αποχωρήσει όταν ολοκλήρωσε την θητεία ως πρόεδρος της Superleague εκτιμώντας πως έκλεισε ο κύκλος ενασχόλησης στο περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου κι όχι μόνο σ’ εκείνο της ΑΕΚ.

Υπαρκτές είναι κι οι διαφωνίες του στο μοντέλο λειτουργίας όπως εφαρμόζεται στην διοικητική πυραμίδα. Μοντέλο που δεν έβρισκε σύμφωνο και τον Ίλια Ίβιτς. Άλλη μία σημαντική απώλεια έμπειρου στελέχους με καθαρή ποδοσφαιρική σκέψη.

Σ’ αυτό το σημείο είναι ωφέλιμο να γίνει ένα γενικότερο σχόλιο για τις διοικητικές δομές. Πουθενά στον κόσμο το παρά-ποδόσφαιρο δεν γίνεται να διοικεί το ποδόσφαιρο. Κι όταν αυτό συμβαίνει δεν γίνεται να μην υπάρχουν δυσάρεστες επιπτώσεις στους ποδοσφαιρικούς οργανισμούς. Ας το κοιτάξουν στην ΑΕΚ εάν τους αφορά. Κλείνει η παρένθεση.

Τώρα είναι εύκολη η κριτική

Είναι, λοιπόν, εύκολη η κριτική όταν όλα πηγαίνουν στραβά κι ανάποδα. Είναι εύκολη όσο ένα μπαγιάτικο σερβιρισμένο πιάτο. Ότι κι αν δοκιμάσεις θα έχει πικρή γεύση. Είναι όμως κι απαραίτητη όταν μιλάμε για ένα club όπως η ΑΕΚ.

Ένας οργανισμός που πρέπει να επιζητά την πίεση για το αποτέλεσμα, την πίεση της κριτικής, την πίεση από τις απαιτήσεις του κόσμου, για να νιώθει μεγάλος και σημαντικός. Όποιος δεν μπορεί να σηκώσει το συγκεκριμένο φορτίο τότε δεν μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό.

Αλλά η κριτική κάπου τελειώνει όταν επαναλαμβάνεται μονότονα. Πόσες φορές να γράψουμε για τις αμυντικές αστάθειες, για τις ανεπαρκείς μεταγραφές, για τις διοικητικές παλινωδίες… Επειδή πρόκειται για ενωσίτικο blog προσωπικά θεωρώ πως υπάρχει μία διαφορετική αναγκαιότητα στην αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε κίνδυνο

Απομένουν 13 αγώνες στο πρωτάθλημα με τα πλέι οφ κι η ΑΕΚ κινδυνεύει σοβαρά με ευρωπαϊκό εμπάργκο. Μία τέτοια εξέλιξη θα τινάξει στον αέρα και τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς. Αλλαγές στα πρόσωπα δεν μπορούν να γίνουν. Όσοι είναι τώρα στα Σπάτα, θα είναι και στο γήπεδο.

Αυτοί μπορούν ν’ αλλάξουν την κατάσταση, κανείς άλλος. Από αναλυτική σκέψη πηγαίνουν περίφημα. Τους ακούω μετά τους αγώνες και σκέφτομαι πόσο πολύτιμοι θα ήταν στην μετάδοση ενός παιχνιδιού ως σχολιαστές. Πόσο ωραία μιλούν για την έλλειψη συγκέντρωσης, για τις ευθύνες τους, πόσο όμορφα λένε τις συγγνώμες τους κι αναλύουν τα αίτια της καθίζησης.

Πιθανότατα όταν ολοκληρώσουν την αγωνιστική σχέση με το ποδόσφαιρο να ξεχωρίσουν ως αναλυτές στα media. Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να καταλάβουν

πως έχουν άλλες δυνατότητες όπως να επηρεάσουν την ροή ενός αγώνα. Η μπάλα είναι στα δικά τους πόδια, κοντρόλ δεν γίνεται με τις λέξεις. Ας αφήσουν τον στοχασμό κι ας παίξουν ποδόσφαιρο.

Διάθεση για αλλαγή

Το παρήγορο είναι πως βλέπουμε μία προσπάθεια να το αλλάξουν όλο αυτό. Τόσο απέναντι στην Λάρισα, όσο κι απέναντι στον Αστέρα υπήρχε πάθος για τη νίκη, διάθεση να ξεπεράσουν τα λάθη τους και ν’ αλλάξουν τα δεδομένα.

Συνεπώς, τώρα απαιτείται συσπείρωση. Τώρα υπάρχει ανάγκη να σταματήσουν αναθέματα και κατάρες. Να λήξει η περίοδος της απαξίωσης και της εσωστρέφειας. Η ΑΕΚ πρέπει να είναι παντού μία γροθιά. Πρωτίστως οι οπαδοί οφείλουν να είναι δίπλα στην ομάδα. Να αισθανθούν οι ποδοσφαιριστές πως δεν είναι μόνοι, πως δεν περιμένουμε το παραμικρό λάθος για να στηθούν γκιλοτίνες.

Ας πάνε στα Σπάτα για συμπαράσταση και χειροκρότημα, ας πάνε έξω από τα ξενοδοχεία της αποστολής για ν’ ακουστούν βροντερά συνθήματα. Ας συνοδέψουν το πούλμαν με τις αλύτρωτες πατρίδες σαν μία πομπή θριάμβου. Η ΑΕΚ βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και κανείς δεν μπορεί να είναι αμέτοχος…

ΠPOΦANΩΣ OΣEΣ ΔPAΣEIΣ EΠITPEΠOYN OI ΣYNΘHKEΣ ΛOΓΩ covid…”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X