ΑΕΚ: Αυτή είναι η Νέβα που βρέθηκε στο δρόμο της ΑΕΚ στους «8» της Ευρώπης

ΑΕΚ: Αυτή είναι η Νέβα που βρέθηκε στο δρόμο της ΑΕΚ στους «8» της Ευρώπης
Photo Credits: INTIME

Η Νέβα έχει έδρα την Αγία Πετρούπολη και σταθερή πορεία στην Ευρώπη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την Ρώσικη Νέβα θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στους «8» του EHF European Cup.

Η επικείμενη αντίπαλος του «Δικεφάλου» από την Αγία Πετρούπολη έχει ως έδρα το εντυπωσιακό Παλέ Ντε Σπορ Γιουμπιλέινι χωρητικότητας 7.000 θέσεων.

Η Νέβα αποτελεί έναν υπολογίσιμο αντίπαλο με σταθερή πορεία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.  Αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 3η θέση του Ρώσικου πρωταθλήματος με 30 βαθμούς και συνολικά 14 νίκες, 2 ήττες και 3 ισοπαλίες σε 19 αγωνιστικές.

Αυτή θα είναι και η δεύτερη φορά που θα αντιμετωπίσει ελληνική ομάδα καθώς πέρυσι κληρώθηκε με τον Αερωπό Έδεσσας τον οποίον και απέκλεισε.

Πρόκειται για μια ομάδα που αποτελείται κυρίως από Ρώσους παίκτες ενώ μοναδικοί ξένοι της είναι ο Ουκρανός τερματοφύλακας Σιμάνσκι και ο Λευκορώσος Σινκέλ.

Στον πάγκο της βρίσκεται ο  θρυλικός Ντιμίτρι Τοργκοβάνοφ. Ο 49χρονος τεχνικός θεωρείται τεράστια προσωπικότητα και ένας από τους μεγαλύτερους χαντμπολίστες όλων των εποχών.

Στην Ευρώπη την σεζόν 2018-2019 αποκλείστηκε στα ημιτελικά με δύο ήττες από την CSM Boυκουρεστίου, η οποία τελικά έφτασε και στην κατάκτηση του τροπαίου, ενώ πέρσι αποκλείστηκε στους «16» από την Νορβηγική Χάλντεν.

Έχει μια σταθερή πορεία στα ευρωπαϊκά Κύπελλα ενώ η καλύτερη παρουσία της ήταν πριν δύο χρόνια όταν έφθασε στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ ενώ έχει παίξει και 4 φορές στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για να φτάσει στους “8” η Νέβα απέκλεισε εύκολα την Ντόμπελε με 31-23 και ήττα 30-29 στη Λετονία και την Γκρακανίκα από την Βοσνία με δύο νίκες 33-21 και 25-23.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X