Στο ίδιο καζάνι ναι, αλλά «βράζει» μόνο η ΑΕΚ

Στο ίδιο καζάνι ναι, αλλά «βράζει» μόνο η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος blogάρει στο enwsi.gr για την ΑΕΚ μετά από 23 παιχνίδια πρωταθλήματος και που... πρέπει να εστιάσει τώρα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για την ΑΕΚ το πιο καταστροφικό κομμάτι σε μία κακή σεζόν, θα ήταν να χάσει και την ευρωπαϊκή θέση. Εκεί θα τα έχουμε δει όλα… Και το γράψαμε από την περασμένη εβδομάδα, το γράφουμε πάλι τώρα. Διότι αν δεν γίνει θα μιλάμε για καταστροφή. Και ρεαλιστικά να το δεις τώρα, μαζί με την διεκδίκηση του Κυπέλλου, για την ΑΕΚ αυτοί είναι οι στόχοι της.

Για ευθύνες, για ονόματα και πρόσωπα τα έχουμε πει, τα έχουμε ξαναπεί και τώρα τέλη Φλεβάρη δίχως την πιθανότητα ενίσχυσης ή έστω αντίδρασης προς όφελος του κλαμπ, μοιάζει ανώφελη οποιαδήποτε νέα αναφορά.

Ιδια, αλλά διαφορετικά

Νέο κακό αποτέλεσμα για την ΑΕΚ εντός έδρας. Ξανά δύο χαμένοι βαθμοί. Κοιτάω τη βαθμολογία, πέριξ των «κιτρινόμαυρων». 46 ο ΠΑΟΚ, 44 Αρης-ΑΕΚ, 41 ο ΠΑΟ. Η ΑΕΚ είναι στο ίδιο καζάνι με άλλες τρεις ομάδες, όμως η αύρα και το κλίμα που υπάρχει στην ίδια δεν υπάρχει αλλού. Μιζέρια, προβλήματα, μουρμούρα σε τέτοιο βαθμό μόνο εδώ. Αν μπορούσε η αύρα της ομάδας να παίξει τον σημαντικότερο ρόλο στο πως διαμορφωθεί η βαθμολογία, η ΑΕΚ θα ήταν πίσω από ΠΑΟΚ, Αρη και ΠΑΟ. Και εκτός Ευρώπης…

Διότι στην ΑΕΚ, όταν πάει κάτι στραβά, τα παρασύρει όλα. Δίχως να υπάρχει εξήγηση, αλλά διότι η διοίκηση της δεν έχει διαμορφώσει έτσι το πλαίσιο και τα στεγανά, ώστε μετά την τρικυμία, να μπορεί το καράβι να έρθει στα ίσια του. Απουσία σχεδίου και πλάνου που θα τηρείται λέγεται αυτό…

Με τόσους τραυματισμούς πως;

Η ΑΕΚ, λοιπόν, «βράζει» στο ζουμί της, στα προβλήματα της. Κάθε μέρα μαθαίνει κάτι νέο που δεν φέρνει πια χαμόγελα. Τραυματισμοί, θλάσεις, ισοπαλίες-ήττες, αποχωρήσεις στελεχών και οτιδήποτε άλλο της έχει συμβεί τελευταία. Μια ομάδα καταδικασμένη φέτος να μην σηκώσει κεφάλι ψυχολογικά, ακόμη και αν έκανε καλή δουλειά πέρυσι το καλοκαίρι για την ενίσχυση της. Ξέχασε όμως ότι στο ποδόσφαιρο μετρά η ομάδα, η χημεία, το δέσιμο στο γήπεδο και πάνω από όλα ο προπονητής που θα δουλέψει για όλα αυτά. Η ΑΕΚ στάθηκε άτυχη με τον Καρέρα από το καλοκαίρι και μετά και… τελείωσε αγωνιστικά νωρίς-νωρίς από την υπόθεση πρωτάθλημα «σβήνοντας» ακόμη και την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Και αυτό της έκανε μεγάλο κακό διότι είχε βάλει ψηλά τον πήχη.

Τώρα… τρέχει. Δεν ξέρω αν φτάσει τελικά. Με τόσους τραυματισμούς, τόσες κομβικές απουσίες, την ομάδα να μην έχει πολλές λύσεις είτε γιατί… δεν έχει, είτε γιατί ο Χιμένεθ κάνει συγκεκριμένες επιλογές σε 11άδα και αποστολή, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. Μία (μέτρια) μεταγραφή έκανε και αυτή είναι… απούσα για πολλούς λόγους.

Και δυστυχώς η ΑΕΚ προκαλεί… ταλαιπωρία όταν πρέπει να ασχοληθείς με κάτι που την αφορά, σε οποιοδήποτε τομέα που δεν αφορά το νέο γήπεδο και ότι γίνεται στο προπονητικό.

Αν δεν κερδίσει ούτε τον ΠΑΟ την Κυριακή, θα αποκτήσει πολύ-πολύ σημαντικό πρόβλημα. Βεβαίως με τόσες απουσίες είναι δύσκολο να το κάνει. Αλλά πρέπει να βρει την λύση. Ο Χιμένεθ ήρθε σε μία προβληματική ομάδα για να προσπαθήσει να βρει λύσεις και να καλύψει τα κενά που δεν κάλυψε η διοίκηση. Δεν υπάρχει κάτι άλλο τώρα, μέχρι και το τέλος της σεζόν. Αυτός και οι παίκτες του πρέπει να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Και δίχως βεβαίως να έχουν το μεγάλο μερίδιο της ευθύνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X