Ρεσιτάλ του κόσμου της ΑΕΚ στο μυθικό «Καμπ Νου», κατάρρευση με διαιτητική σφραγίδα (VIDEO)

Ρεσιτάλ του κόσμου της ΑΕΚ στο μυθικό «Καμπ Νου», κατάρρευση με διαιτητική σφραγίδα (VIDEO)

Καταδικαστική διαιτησία του Ιταλού Μπράσκι με αποβολή Καψή μετά το 1-0

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πορεία της ΑΕΚ στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ της περιόδου 2000-01, αποτέλεσε μια τεράστια έκλαμψη για όλη τη δύσκολη χρονιά. Υπό τις οδηγίες του Γιάννη Παθιακάκη, η Ενωση κατάφερε να αποκλείσει τη μεγάλη Μπάγερ Λεβερκούζεν και να φτάσει στους «16» της διοργάνωσης.

Εκεί, υπήρχε η λάμψη της τεράστιας Μπαρτσελόνα, του Ριβάλντο, του Γκουαρντιόλα, του Κλάιφερτ και του γαλαξία που μεσουρανούσε στο Καμπ Νου. Μια μέρα σαν σήμερα του 2001 η ΑΕΚ επισκεπτόταν τον ναό του σύγχρονου ποδοσφαίρου και αποχαιρετούσε την Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι παρά τη βαριά ήττα.

Η Ενωση (με τους Σαβέβσκι και Γκέραρντ πλέον στον πάγκο), είχε ηττηθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια με 1-0 και οι ελπίδες ήταν απειροελάχιστες. Ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν δυνατά. Είχαν δοκάρι σε σουτ του Ζήκου, μεγάλη ευκαιρία με τον Νικολαϊδη, μέχρι να έρθει το γκολ του Λουίς Ενρίκε. Ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα σκόραρε ακόμα δύο φορές, δείχνοντας την κλάση του με χατ τρικ (είχε βάλει και το γκολ του πρώτου ματς).

Ενδεχομένως τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά για την ΑΕΚ, αν δεν είχε και την εχθρική διαιτησία του Ιταλού Μπράσκι, ο οποίος απέβαλε με αυστηρότητα απόφαση τον Καψή πριν συμπληρωθεί ημίωρο στην αναμέτρηση. Μοιραία η συνέχεια δεν ήταν καλή. Ένα γκολ από τον Ριβάλντο και άλλο ένα με πέναλτι του Ζεράρδ, έφεραν το βαρύ 5-0 για την ΑΕΚ. Ωστόσο, έμεινε ο κόσμος της να μη σταματά το τραγούδι στο πάνω διάζωμα του Καμπ Νου και μια εξαιρετική ευρωπαϊκή πορεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X