Τα μεγάλα ζόρια είναι μπροστά για την ΑΕΚ

Τα μεγάλα ζόρια είναι μπροστά για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου είδε και το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και πλέον δεν έχει καμία αμφιβολία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην αρχή το παίρνεις στην πλάκα. Πιστεύεις, ότι μπορείς να γελάσεις, μπορείς να το διακωμωδήσεις. Μπορείς να βρίσκεις κάτι που να έχει μία αχτίδα αισιοδοξίας στο βάθος του τούνελ, συγκριτικά με το τι γίνεται και το τι έρχεται. Οσο περνά ο καιρός, η ΑΕΚ γίνεται ο πιο ασφαλής τρόπος για να μπει κάποιος σε κατάσταση μελαγχολίας. Να αρχίσει χάπια και αγωγές για να ξεπεράσει τα ζητήματα που προκαλεί η εικόνα της και ο πόνος που προκαλεί.

Οσο κι αν θέλει κάποιος να δει μισογεμάτο ποτήρι, όσο κι αν θέλει να ωραιοποιήσει μία κατάσταση, η πραγματικότητα που δεν μπορεί να αλλοιωθεί από κανέναν είναι πως η ΑΕΚ διολισθαίνει επικίνδυνα. Ειδικά αυτή τη στιγμή μάλιστα, δεν δείχνει να υπάρχει τίποτα που να σε πείθει, ότι μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση της. Εγκλωβισμένη στα ίδια λάθη και στις ίδιες αδυναμίες, δίχως αντανακλαστικά και ένταση που αρμόζουν σε μεγάλη ομάδα.

Δεν είναι μάγος ο Χιμένεθ

Εφερε έναν προπονητή που φαινόταν από τις προηγούμενες θητείες του, πως ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να βρει η ΑΕΚ σε αυτό το χρονικό σημείο. Με κόσμο που μένει πιστός θαυμαστής του από τη χρονιά της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Αλλοι, από ακόμα πιο μακριά, από τότε που πίστευαν πως αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ισπανικά project στο μακρινό 2010. Έναν προπονητή που είναι λάτρης της άμυνας. Για να μπορέσει να βελτιώσει αυτό το συνονθύλευμα που είχε δημιουργήσει ο Καρέρα από το ξεκίνημα της σεζόν.

Φευ! Ούτε αυτό μπορεί ποτέ να γίνει σε αυτήν την ομάδα. Ακόμα και ο Χιμένεθ, εκείνος που δεν διστάζει να πει με ειλικρίνεια, ότι προτιμά ένα ματς που πάει στο 1-0, παρά κάποιο ματς που πάει στο 5-4, καταλήγει να συμμετέχει σε μία διαδικασία η οποία είναι προφανές πως δεν μπορεί να οδηγήσει μακριά. Δεν υπάρχει στον πλανήτη καμία ομάδα, η οποία μπορεί να έχει υψηλούς στόχους και να παίζει με αυτόν τον τρόπο.

Γίνεται μέρος του προβλήματος

Το χειρότερο για την ΑΕΚ είναι πως όσο περνά ο καιρός, ο Χιμένεθ αποδεικνύεται συμμέτοχος σε όλη αυτή τη διαδικασία. Ενώ μέχρι τώρα είχαμε τον Καρέρα να είναι ένας απλός παρατηρητής, ο Χιμένεθ γίνεται συμμέτοχος στο πρόβλημα της ΑΕΚ. Κυρίως γιατί προσπαθεί να ισορροπήσει πρώτιστα εσωτερικά και να βρει τι μπορεί να κάνει για να καλύψει τις αδυναμίες και να παίξει η ΑΕΚ όπως εκείνος θέλει, αλλά παράλληλα να βγάλει λίγο από το επιθετικό ταλέντο που αναμφισβήτητα έχει αυτή η ομάδα.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Τα ματς που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα. Μια ΑΕΚ που έτσι όπως εμφανίζεται, μπροστά μοιάζει κούκλα και πίσω πανούκλα. Μια ΑΕΚ η οποία μπορεί να βάλει γκολ σε κάθε φάση που κάνει επίθεση και μία ομάδα που μπορεί να δεχτεί γκολ στην παραμικρή πίεση που θα ασκήσει ο αντίπαλος. Αυτή είναι η πραγματικότητα της ΑΕΚ. Αυτή είναι η εικόνα με την οποία πρέπει να συμβιβαστεί.

Δύο ομάδες μέσα στο γήπεδο

Και όσο ανεβαίνει ο δείκτης δυσκολίας των αντιπάλων, κάτι δηλαδή που αναμένεται να συμβεί στο κύπελλο και στα play-off, τόσο πιο δύσκολες θα είναι οι νύχτες. Για την ΑΕΚ τα πράγματα δεν είναι εύκολα και δεν χρειάζεται κανείς να βαυκαλίζεται. Σα να μην έφταναν όλα τα υπόλοιπα στην ΑΕΚ, ήρθε και μία…επιδημία τραυματισμών που κάνει ακόμα πιο μεγάλο το πρόβλημα. Ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να καλύψουν λύσεις και προβλήματα του Χιμένεθ, που θα μπορούσαν να τον κάνουν να παίζει διαφορετικά, δεν είναι πλέον διαθέσιμοι.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Η ΑΕΚ αναγκάζεται να μοιάζει ως δύο ομάδες μέσα στο γήπεδο. Μία ομάδα η οποία προσπαθεί απεγνωσμένα να ψάχνει να βρει ένα τρόπο για να αμυνθεί και μία άλλη ομάδα, η οποία ψάχνει τρόπο να καλύψει τα σπασμένα που αφήνει η άμυνά της. Αυτή είναι η πραγματικότητα για την ΑΕΚ και το θέμα είναι πως μπορεί να πορευθεί, δίχως να αφήσει σημάδια στον κόσμο που αντέχει ακόμα να την παρακολουθεί.

Ολα λάθος, λύση από…σπόντα

Κόντρα στην Τρίπολη, προφανώς όλος ο σχεδιασμός του ματς από τον Χιμένεθ είναι λάθος. Δεν έχει πάρει τα μηνύματα από τη Λάρισα, δεν έχει καταλάβει, ότι η ομάδα του είναι κομμένη στα δύο παίζοντας με 4-4-2 και τον Μάνταλο δεύτερο κεντρικό χαφ και επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος. Αν σε αυτό προσθέσετε, ότι ο Νεντελτσεάρου ήταν σα να μη μπήκε ποτέ στο παιχνίδι και πως ο Μιτάι είναι εκτός ρυθμού, τότε έχετε την εικόνα για το πώς ο Αστέρας υπήρχαν στιγμές που έμοιαζε με Μπάγερν Μονάχου μέσα στο γήπεδο.

Η ΑΕΚ τους έδωσε τη δυνατότητα να βγάλουν όλα τα καλά τους στοιχεία μέσα στο γήπεδο. Ισως μάλλον η ΑΕΚ πρέπει να αισθάνεται τυχερή που έχανε μόνο με 2-0. Από…σπόντα η ΑΕΚ βρήκε τη λύση. Η αλλαγή του συστήματος, η είσοδος του Κρίστισιτς, έκαναν πιο ορθολογική την εικόνα της ομάδας. Ο Σιμάνσκι βρήκε το ρόλο που μπορεί να παίξει καλύτερα από κάθε άλλον, δηλαδή ένα box to box χαφ που να μπαίνει και να πατάει περιοχή, κάνοντας διαρκώς κάθετη κίνηση.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X