Σιμάνσκι: Ο... «σκύλος» της ΑΕΚ -Στα 4 γκολ φέτος (VIDEO)

Σιμάνσκι: Ο... «σκύλος» της ΑΕΚ -Στα 4 γκολ φέτος (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι επέστρεψε στις υποχρεώσεις της ΑΕΚ... δυνατός

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι έχασε μεγάλο μέρος της σεζόν, εξαιτίας τραυματισμού, αλλά και του κορωνοϊού, αλλά από τη στιγμή που επέστρεψε κάνει τη διαφορά στην ΑΕΚ.

Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι με την εμφάνισή του κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, απέδειξε το πόσο πολύτιμο εργαλείο είναι για την ΑΕΚ τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Ηταν 20 Αυγούστου όταν ο Νταμιάν Σιμάνσκι υποβλήθηκε σε επιτυχημένη επέμβαση καθαρισμού του αχίλλειου τένοντα από τον επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ΠΑΕ, Παντελή Νικολάου. Επειτα χρειάστηκαν περίπου δύο εβδομάδες, ώστε να αρχίσει τις πρώτες ασκήσεις ελαφριά και χωρίς να επιβαρύνει το πόδι του.

Ο Πολωνός γνώριζε καλά μέσα του, πως είχε μια… ανηφόρα μπροστά του για να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους. Η ΑΕΚ εκείνη την περίοδο είχε μείνει με τρία χαφ (Κρίστιτσιτς, Σιμόες και Σαμπανάτζοβιτς), τον Γαλανόπουλο στα «πιτς» ενώ τον Σεπτέμβρη ενισχύθηκε στον άξονα με την απόκτηση του Σάκχοφ.

Επρεπε να περάσουν τέσσερις μήνες μετά το χειρουργείο, προκειμένου ο Σιμάνσκι να πατήσει ξανά γήπεδο. Στις 21 Δεκεμβρίου και στη γκέλα της ΑΕΚ με τον Βόλο στη Ριζούπολη, ο Σιμάνσκι έκανε την επανεμφάνισή του, αγωνιζόμενος για 45 λεπτά.

Παρ’ όλα αυτά ο 25χρονος μέσος δεν πρόλαβε να χαρεί την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, καθώς λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το 2020, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να απουσιάσει από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» αλλά και από τα ματς με Παναιτωλικό και Λαμία.

Η… νέα επιστροφή του γίνεται στον αγώνα με τον Ατρόμητο, όπου δεν πρόλαβε να αγωνιστεί για περισσότερο από δέκα λεπτά. Στις 20 Γενάρη, στο ματς Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ ο Σιμάνσκι παίρνει φανέλα βασικού.

Σιμάνσκι ο… «σκύλος»

Εκεί όπου κατέγραψε την τρίτη του συμμετοχή, υπενθυμίζοντας τον λόγο για τον οποίο δαπανήθηκαν περίπου 1.3 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του από την Αχματ Γκρόζνι. Κι αυτό διότι πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια και θύμισε σε μεγάλο βαθμό τον Σιμάνσκι της περυσινής σεζόν.

«Κατάπιε» χιλιόμετρα, έκλεψε πολλές μπάλες και έδινε βοήθειες σε όλους τους συμπαίκτες του, ενώ καταλυτική ήταν η παρουσία του τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι της Ένωσης. Το αποκορύφωμα της εμφάνισής του ήταν το γκολ που πέτυχε.

«Χαίρομαι που έπαιξα και σκόραρα, περίμενα έξι μήνες να βάλω γκολ. Ήταν μια δύσκολη περίοδος για μένα, αλλά πάλεψα να επιστρέψω. Το χάρηκα πολύ το γκολ γιατί το περίμενα καιρό», ήταν τα λόγια του μετά το τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα.

Μετά από αυτή την εμφάνιση, ο Σιμάνσκι πέρασε ως αλλαγή στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ και έκτοτε δεν ξαναβγήκε από την ενδεκάδα. Με ΟΦΗ, Άρη, Βόλο, ΑΕΛ και τώρα Αστέρα ο Πολωνός ήταν δίκαια βάσει της απόδοσής του, στο βασικό σχήμα των «κιτρινόμαυρων». Ας δούμε όμως και με νούμερα τι κατάφερε να πετύχει ο Σιμάνσκι σε αυτά τα παιχνίδια που ξεκίνησε στην ενδεκάδα.

Με τον ΟΦΗ «όργωσε» κάθε σπιθαμή του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ της ομάδα του, που έριξαν στο…καναβάτσο τον ΟΦΗ και γενικότερα, συνέβαλε τα μέγιστα για την επιτυχημένη «απόδραση» από το Ηράκλειο. Με τον Άρη έμεινε στον αγωνιστικό χώρο για 80 λεπτά, έχοντας δώσει πολλές μονομαχίες στον άξονα.

Τέσσερα γκολ σε μία σεζόν μετά από τέσσερις σεζόν

Με την ΑΕΛ στον Κάμπο ήταν αυτός ο οποίος με γκολ που πέτυχε, «σφράγισε» τη νίκη για την ΑΕΚ στις καθυστερήσεις. Για να φτάσουμε στο χθες και στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, όπου ο Σιμάνσκι βρήκε δίχτυα για δεύτερο διαδοχικό ματς και μάλιστα δις! To αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια ο νεαρός άσος της Ένωσης πετυχαίνει τέσσερα τέρματα σε μία σεζόν.

Τελευταία φορά που το είχε κάνει ήταν τη σεζόν 17/18 όταν αγωνιζόταν με τα χρώματα της Βίσουα Πουότσκ της Πολωνίας. Είναι γεγονός ότι ο 25χρονος χαφ της ΑΕΚ, διακρίνεται για το δυναμικό του παιχνίδι και το πάθος που βγάζει σε κάθε αναμέτρηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι συμπαίκτες του να τον αποκαλούν «σκύλο».

«Με αποκαλούν… σκύλο επειδή αγωνίζομαι σκληρά και τρέχω πολύ. Οι οπαδοί παρατήρησαν επίσης ότι αφήνω την ψυχή μου στο γήπεδο και πολεμάω σε κάθε αγώνα. Το νέο μου ψευδώνυμο δεν με ενοχλεί, γιατί τελικά έχει πλάκα», είχε πει χαρακτηριστικά σε παλαιότερη του συνέντευξη.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι από τη μέρα που ο Σιμάνσκι φόρεσε τα «κιτρινόμαυρα» πρόσθεσε στοιχεία τα οποία ξεκάθαρα απουσίαζαν από τους άλλους μέσους της ΑΕΚ, όπως η ένταση, η διαρκής πίεση, η ικανότητα να αλλάζει σωστά το παιχνίδι, ακόμα και το να πατάει συχνά στην αντίπαλη περιοχή και μάλιστα να μετουσιώνει τις ευκαιρίες σε γκολ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ κατάλαβε με τον καλύτερο τρόπο πως έχει άλλο ένα… όπλο στα χέρια του για τον «κιτρινόμαυρο» άξονα. Μετά τους τραυματισμούς των Σάκχοφ, Γαλανόπουλου και Σιμόες, ο Ανδαλουσιανός τεχνικός ποντάρει πολλά στον Πολωνό και όπως αποδεικνύεται έως τώρα η επιλογή του να το χρησιμοποιεί στο βασικό σχήμα της ομάδας, τον έχει δικαιώσει.

Πηγή: Gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X