Η «φωτοβολίδα» του Τσέκολι, η ανάμνηση του Αυστραλού στην ΑΕΚ (VIDEO)

Η «φωτοβολίδα» του Τσέκολι, η ανάμνηση του Αυστραλού στην ΑΕΚ (VIDEO)

Ο «περαστικός» Ιταλοαυστραλός αμυντικός Αλβιν Τσέκολι πέτυχε ένα γκολ που ακόμα μνημονεύεται με κεραυνό πάνω στην κίνηση έξω από την περιοχή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο ποδοσφαιριστής που ταξίδεψε 13.578 χιλιόμετρα για να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ σε τέσσερα παιχνίδια και να πετύχει μόλις ένα γκολ. Αλλά τι γκολ! Ήρθε, είδε, δεν έπαιξε και απήλθε. Απλά και ωραία. Κάποιοι, υπερβολικοί και μάλλον εμπαθείς, υποστηρίζουν ότι ο Άλβιν Τσέκολι ήταν ο πιο… αποτυχημένος αριστερός μπακ που πέρασε από το ελληνικό πρωτάθλημα. Δηλαδή, χειρότερος και από τον Νικολά Μάλμπασα!

Ας θυμηθούμε, λοιπόν, τη μία και μοναδική φορά, που το όνομα του Αυστραλού ποδοσφαιριστή καταγράφηκε στα αρχεία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στις 21 Φεβρουαρίου 1999, η «Ένωση» υποδέχθηκε τον Πανελευσινιακό επικρατώντας με το εντυπωσιακό 6-2. Ένα από τα έξι γκολ των γηπεδούχων σημείωσε και ο Τσέκολι με μια… ρουκέτα από απόσταση 40 μέτρων, το μοναδικό τέρμα του στις μόλις τέσσερις συμμετοχές του, μία μόνο εκ των οποίων σε ολόκληρο παιχνίδι.

Ο Αυστραλός με τις ιταλικές ρίζες (από το Σαν Μαρίνο πιο συγκεκριμένα) αποκτήθηκε ως δανεικός από την Γουολογόνκ Γουλβς (!) και έφτασε στην Ελλάδα έχοντας τη φήμη ότι έχει τρομερή ταχύτητα και επιτάχυνση. Στην πράξη, επιβεβαίωσε τον κανόνα του όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι. Ήσυχα ήρθε, αθόρυβα έφυγε. Μετά την ΑΕΚ, επέστρεψε στην πατρίδα του για να βρει την υγειά του. Φόρεσε ξανά τη φανέλα της Γουολογόνκ Γουλβς, κατακτώντας μάλιστα και δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα μετά την επιστροφή του.
Ακολούθησε μεταγραφή στην Παραμάτα Πάουερ και στη συνέχεια στην Σίδνεϊ FC, όπου είδε την καριέρα του, τηρουμένων των αναλογιών, να εκτοξεύεται. Ο Τσέκολι «έβγαλε» μάτια, ήταν από τους κορυφαίους αμυντικούς του πρωταθλήματος και σαν ανταμοιβή κλήθηκε και πάλι στην εθνική ομάδα της Αυστραλίας, η οποία συμμετείχε στο Κύπελλο Ασίας το 2007. Και ενώ όλα πήγαιναν εξαιρετικά στην καριέρα του, μια διαφωνία με τον προπονητή, Τέρι Μπούτσερ, είχε σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση του παίκτη από την ομάδα.
Ο Τσέκολι μάλλον πήρε βαριά τον τσακωμό και αποφάσισε να αναζητήσει και πάλι την τύχη του στο εξωτερικό. Αυτή τη φορά δεν πήγε τόσο μακριά, έφτασε μέχρι την Ιαπωνία για να φορέσει τη φανέλα της Αβίσπα Φουκουόκα, ομάδας δεύτερης κατηγορίας. Οι Ιάπωνες τον εκτίμησαν και έτσι είχε 34 συμμετοχές πετυχαίνοντας και ένα γκολ. Το 2008 επέστρεψε στην Αυστραλία και μέσα σε μία σεζόν άλλαξε τρεις ομάδες, από την Σέντραλ Κοστ Μάρινερς στην Αντελαϊντ Γιουνάιτεντ και τελικά στην Ντάπτο Ντανταλού. Και έζησε αυτός καλά και η ΑΕΚ καλύτερα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X