Η ΑΕΚ...έσκισε τα δίχτυα με τον Ράντονιτς και νίκησε τον Παναθηναϊκό (VIDEO)

Νίκη που είχε πανηγυριστεί έξαλλα, σε μια εποχή έξαρσης του αντιβαρδινογιαννισμού

Αρκετές φορές, δίκην υπερβολής χρησιμοποιείται καταχρηστικά ο όρος πως κάποιος ποδοσφαιριστής «έσκισε» τα δίχτυα. Στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό όμως, μια μέρα σαν σήμερα του 1982, αυτό έγινε πραγματικότητα. Ο Μόιας Ράντονιτς που πέτυχε το γκολ που χάρισε τη νίκη τελικά στην Ενωση, έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Κωνσταντίνου και από μια μικρή τρύπα που υπήρχε η μπάλα έσκισε τα δίχτυα και έφυγε μπροστά στην σκεπαστή εξέδρα που φιλοξενούσε τους φίλους της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ είχε παίξει με πάθος και δύναμη, κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο. Πήρε προβάδισμα από νωρίς με το γκολ του Μαυροβούνιου σέντερ φορ (έπειτα από φοβερή προσπάθεια του Μαύρου) και στη συνέχεια είχε τη μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι σε απίστευτο τετ α τετ του Καραβίτη από τη μικρή περιοχή. Ηταν μια από τις λίγες μεγάλες χαρές που προσέφερε στους Ενωσίτες η ομάδα εκείνη την περίοδο, όπου ακόμα ψαχνόταν και δεν είχε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις της.

Αξίζει να δει κάποιος στο video που παρατίθεται τις μεγάλες στιγμές της «σκεπαστής» με τη νεκροκεφαλή (σήμα κατατεθέν κατά τη δεκαετία του ’80) να δεσπόζει. Όπως βέβαια και τις διαμαρτυρίες των παικτών του Παναθηναϊκού για το γκολ του Χαραλαμπίδη που (κακώς) ακυρώθηκε. Δεν ήταν και συνηθισμένη εικόνα εκείνα τα χρόνια να διαμαρτύρονται οι «πράσινοι», καθώς είχε αναλάβει ήδη δράση ο Βαρδινογιάννης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X