Δεν βάζει μυαλό αυτή η ΑΕΚ! (VIDEO)

Δεν βάζει μυαλό αυτή η ΑΕΚ! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Ακόμα δύο πεταμένοι βαθμοί από την ΑΕΚ, έμεινε…μισή η ανατροπή επί του Αστέρα (2-2)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ανεπίδεκτη μαθήσεως αποδεικνύεται η ΑΕΚ και ο Χιμένεθ. Επειτα από τα ζόρια με το Βόλο, το παρ’ ολίγον κάζο της Λάρισας, η ΑΕΚ πρωταγωνίστησε σε ακόμα ένα θρίλερ, αυτήν τη φορά κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Η ΑΕΚ πέταξε 30’, έκανε τραγικά λάθη στην άμυνα και όταν ξύπνησε και επιχείρησε την ανατροπή, δεν μπόρεσε να πετύχει τίποτε περισσότερο από το να μη χάσει και έμεινε στο 2-2 με τους Αρκάδες και έκανε νέο πισωγύρισμα στην προσπάθεια να σώσει τη χρονιά.

Είναι φανερό πως δεν βάζει μυαλό η ΑΕΚ και αδυνατεί να διαμορφώσει μια αξιοπρεπή άμυνα και να βρει ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Είναι μια ομάδα που μπορεί να κάνει πολύ σπουδαία πράγματα μπροστά, αλλά πίσω φαντάζει σαν τον εφιάλτη στο δρόμο με τις λεύκες. Θλιβερή εικόνα, δίνει εύκολα γκολ σε κάθε αντίπαλο και δημιουργεί καταστάσεις ροκ σε κάθε ματς. Και όλα αυτά, όταν ο Χιμένεθ έχει πει ξεκάθαρα πως προτιμά τα ματς στο 1-0, παρά στο 5-4.

Λάθος πλάνο

Ο Χιμένεθ είχε δείξει από τις προπονήσεις των τελευταίων ημερών, ότι προσανατολιζόταν να διατηρήσει το 4-4-2 που παρουσίασε για πρώτη φορά στη Λάρισα. Για να υποστηρίζει την αδύναμη μεσαία γραμμή του, αποφάσισε να τοποθετήσει τον Σβάρνα σε ρόλο δεξιού μπακ, ώστε πολλές φορές να συγκλίνει και να γίνεται τρίτο στόπερ. Ωστόσο, όλες οι παθογένειες που εμφάνισε η ΑΕΚ στη Λάρισα έκαναν ακόμα πιο έντονα την εμφάνιση τους, κόντρα σε μια ομάδα πιο δυνατή από τους Θεσσαλούς, όπως είναι ο Αστέρας.

Η ΑΕΚ έχασε από νωρίς το κέντρο. Δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει στη μεσαία γραμμή και να φτιάξει μια κανονική επίθεση. Τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν στην άμυνα, όπου έμοιαζε με σουρωτήρι. Πολλά λάθη, χαμένες όλες οι προσωπικές μονομαχίες, απόλυτη τρικυμία στις στατικές φάσεις, απέναντι στα ψηλά κορμιά του Αστέρα. Η ΑΕΚ γλίτωσε με τον Αθανασιάδη στο πρώτο κόρνερ, αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πλασέ του αφύλαχτου Φερνάντεθ (16’).

Τρικυμία

Η κατάσταση της ΑΕΚ προκαλούσε απόγνωση. Ο Αστέρας φαινόταν σαν μεγαθήριο και έφτανε με χαρακτηριστική ευκολία σε τελικές προσπάθειες. Η άμυνα προκαλούσε τρόμο σε κάθε κατεβασιά, με τον Νεντελτσεάρου να βρίσκεται εκτός παιχνιδιού και τον Μιτάι να είναι χωρίς ρυθμό, εύκολο θύμα για τον Τιλίκα που έκανε πάρτι από τα δεξιά. Ως επιστέγασμα αυτής της προβληματικής εικόνας, ήρθε και το δεύτερο γκολ, με τον Ρουμάνο να χάνει τελείως τον Σουάρεθ και εκείνος με κεφαλιά να κάνει το 0-2 (18’).

Η ΑΕΚ έδειχνε πελαγωμένη. Από σπόντα, ελέω του τραυματισμού και της αναγκαστικής αποχώρησης του Ολιβέιρα, ο Χιμένεθ μετέτρεψε το σχηματισμό σε 4-2-3-1 με την είσοδο του Κρίστισιτς. Η ορθολογικότητα στο παιχνίδι της Ενωσης, σε συνδυασμό με το γήπεδο και την μπάλα που παραχώρησαν οι Αρκάδες, άλλαξαν τελείως την εικόνα του ματς. Στην πρώτη οργανωμένη επίθεση της, η ΑΕΚ βρήκε γκολάρα με τον Σιμάνσκι (40’), ενώ είχε και δοκάρι με τον Πολωνό σε φάση που έχασε τετ α τετ ο Καρίμ στο 44’.

Εμεινε στη μέση

Με αυτήν την εικόνα κύλησε και το δεύτερο ημίχρονο. Ο Αστέρας είχε ταμπουρωθεί στα καρέ του, η ΑΕΚ κυριαρχούσε πλέον στο γήπεδο. Ο Κρίστισιτς – που είχε δώσει και φοβερή κάθετη στο γκολ της ΑΕΚ – είχαν κερδίσει απόλυτα τη μεσαία γραμμή. Βέβαια, σημαντική ήταν και η είσοδος του Λόπες αντί του αρνητικού Μιτάι, με τον Πορτογάλο να δίνει ισορροπία αμυντικά, αλλά και βοήθειες επιθετικά στον Τάνκοβιτς. Η ΑΕΚ πίεσε, έκανε πολλές φάσεις, αλλά το γκολ της ισοφάρισης δεν ερχόταν.

Ο Χιμένεθ έριξε στο ματς τον Αλμπάνη, αλλά η λύση ήρθε από τη δεξιά πλευρά. Με φανταστική κίνηση, ο Λιβάι επιτάχυνε και πέρασε σαν σταματημένο τον αντίπαλο του σερβίροντας την μπάλα στην περιοχή, όπου ο Σιμάνσκι είχε κάνει την κάθετη κίνηση και με πλασέ ισοφάρισε σε 2-2 (68’). Σταδιακά, ο ρυθμός έπεσε με τον Αστέρα να προσπαθεί να μην παιχθεί ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ είχε την τριπλή ευκαιρία με Κρίστισιτς, Καρίμ και Λάτσι στο 74’, αλλά δεν βρήκε την απόλυτη ανατροπή.

Η ΑΕΚ είχε φορτώσει τη δεξιά πλευρά, με τον Αλμπάνη να παίζει πολύ κοντά στον φοβερό και απόψε Λιβάι, ενώ και ο Μάνταλος προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα από εκεί. Ωστόσο, ο Ράσταβατς έριξε φρέσκα πόδια μπροστά και ο Αστέρας μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα και να μην επιτρέπει στην ΑΕΚ να δημιουργεί συνθήκες πολιορκίας γύρω από τα καρέ του. Η ΑΕΚ είχε τη μεγάλη ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό, αλλά το σουτ του Σβάρνα σε ανυπεράσπιστη εστία, σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών.

ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-2

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-4-2): Αθανασιάδης, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λάτσι, Μιτάι (46’ Λόπες), Γκαρσία, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (65’ Αλμπάνης), Ολιβέιρα (30’ Κρίστισιτς), Ανσαριφάρντ

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς, 4-2-3-1): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Σουάρες, Καστάνο, Αλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο (84’ Ιγκλέσιας), Τιλίκα (62’ Κρέσπι), Φερνάντεθ (75’ Αλί Μπαμπά), Σίτο (75’ Ριέρα), Μπαράλες

Ο Κροάτης Πέλιτο χρέωσε με κίτρινη κάρτα τον Σβάρνα (24’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X