ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης: «Παρωδία και πάρτι στα μετόπισθεν...»

ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης: «Παρωδία και πάρτι στα μετόπισθεν...»
Photo Credits: INTIME

Το σχόλιο των αρθρογράφων του enwsi.gr για το πρώτο ημίχρονο στο ματς της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ άσχημα το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και μόλις στο 18′ βρέθηκε να χάνει με 2-0, με την άμυνα της Ενωσης να παραπαίει.

Στο 40′ ο Σιμάνσκι μείωσε και λίγο πριν το ημίχρονο η ΑΕΚ άγγιξε την ισοφάριση, αλλά το σουτ του Σιμάνσκι τράνταξε το δοκάρι.

Διαβάστε το σχόλια των αρθρογράφων του enwsi.gr για το πρώτο ημίχρονο στο ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης

ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ: Είναι σοκαριστικό πως μπορεί να δεχθεί αυτή η αμυντική λειτουργία και νοοτροπία της ΑΕΚ γκολ. Είναι επίσης σοκαριστικό ότι μπορεί να γίνει με κάθε τρόπο, πολύ γρήγορα και δίχως να αντιληφθεί η ομάδα τι συμβαίνει. Η αμυντική θέση της σε στημένα και σε φάσεις που πρέπει να είναι οργανωμένη, είναι εγκληματική. Και δεν μπορεί να διορθωθεί ούτε με τον Μανόλο Χιμένεθ κατά πως φαίνεται. Η επιθετική λειτουργία της στηρίζεται κατά κύριο λόγο σε… μπούκες του Λιβάι Γκαρσία που έχει σχεδόν 2 απέναντι του, αδυνατεί να πάρει βοήθειες από τον μπακ (Σβάρνας), όπως και αριστερά (Μιτάι). Ανορθόδοξα επιχειρεί με σουτ ή προσωπικές πρωτοβουλίες να βρει μία καλή φάση και το έκανε από μία σοβαρή προσπάθεια του Τάνκοβιτς και έξυπνη κίνηση του Σιμάνσκι για ένα γκολ που δίνει ζωή. Όπως έγινε και στο δοκάρι. Ωστόσο, αν δεν αλλάξει αμυντικά την εικόνα και την λογική της πολύ εύκολα θα δεχθεί και τα… επόμενα. Κάτι που θα μπορούσε να κάνει και στο α’ ημίχρονο, αλλά ο Αθανασιάδης κράτησε την ΑΕΚ σε 2-3 φάσεις. Το 4-2-3-1 ταιριάζει καλύτερα στην ΑΕΚ, αλλά δεν φτάνει.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ: Ματς ροκ, που μας πάει πάλι για θρίλερ. Πλήρως αποτυχημένη η έμπνευση του Χιμένεθ για 4-4-2. Η ΑΕΚ έμπαζε από παντού, αδρανούσε σε όλες τις στατικές φάσεις με τα ψηλά κορμιά του Αστέρα. Ο τραυματισμός και η αναγκαστική αποχώρηση του Ολιβέιρα επανέφερε την ΑΕΚ στην κανονικότητα του 4-2-3-1 και από το 35’ και έπειτα θα μπορούσε να γυρίσει τούμπα το ματς.

ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΠΟΣ: Το ποδόσφαιρο δικαίως τιμωρεί τη διοίκηση της ΑΕΚ, που έβλεπε αυτή την άμυνα από τον Νοέμβριο και αποφάσισε να την αφήσει ως έχει τον Ιανουάριο, αλλά τι φταίμε κι εμείς να βιώνουμε αυτό το ατελείωτο βασανιστήριο. Να ξαναγράψω για χιλιοστή φορά τα ίδια, παύει να έχει και νόημα. Τι ματς να αναλύσεις, όταν ότι πάει μέσα… γράφει; Ωραία, μείωσε ο Σιμάνσκι με γκολάρα, είχε και δοκάρι, ίσως να καταφέρει η ομάδα να κάνει και την ανατροπή και να το χαρούμε όλοι στο τέλος, αλλά αυτό το πράγμα με την άμυνα δεν αντέχεται… Κι έχει σώσει και δύο γκολ ο Αθανασιάδης…

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ: Παρωδία αλλά γυρνάει! Η ΑΕΚ δεν ξέρει που πατάει και που βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο. Η επιλογή του Μανόλο Χιμένεθ να ξεκινήσει με 4-4-2 ήταν από ακατανόητη έως εντελώς άστοχη, κόντρα σε μία ομάδα που έχει ισχυρό άξονα. Ο Νεντελτσιάρου είναι μέσα και στα δύο γκολ του Αστέρα Τρίπολης και σε κάθε φάση που δημιουργούν οι φιλοξενούμενοι. Οι «κιτρινόμαυροι» τα περιμένουν όλα από τον Γκαρσία, αλλά οι Αρκάδες τον κλείνουν εξαιρετικά με τουλάχιστον δύο παίκτες και το ίδιο κάνουν και με τον Τάνκοβιτς. Καμία σωστή ενέργεια, καμία σωστή σκέψη, ένα ατελείωτο μπάχαλο! Η είσοδος του Κρστίτσιτς και η αλλαγή της διάταξης άλλαξαν την ομάδα, το γκολ του Σιμάνσκι έδωσε «πνοή» και η ατυχία στη φάση του δοκαριού βάζουν στην ΑΕΚ δύσκολα για το δεύτερο ημίχρονο!

ΤΑΣΟΣ ΤΣΑΤΑΛΗΣ: Η ΑΕΚ παίζει με δύο κανονικούς αμυντικούς στην πραγματικότητα, εκ των οποίων ο ένας, ο Σβάρνας, εκτός θέσης. Γι’ αυτό εκτίθεται και αν δεν αλλάξει αυτό, δεν θα έχει τύχη η προσπάθεια που κάνει να αλλάξει κάτι σε αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να πάρει αναγκαστικά το ρίσκο με τον Νταντσένκο από δεξιά για να πάει στόπερ ο Σβάρνας και να γλιτώσει η ομάδα από τον επικίνδυνο Νεντελτσεάρου και να βγει ο Μιτάι που είναι εντελώς ανέτοιμος να παίξει αυτή την περίοδο, για να μπει ο Λόπες. Αλλιώς θα φάει τρίτο και θα πάει χαράμι η προσπάθεια.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ: Η γνωστή κλασική τρέλα. Πουθενά η άμυνα της ΑΕΚ και κυρίως ο Νεντελτσεάρου και πάρτι στα μετόπισθεν. Αλλάζει σχηματισμό, έστω και αναγκαστικά λόγω τραυματισμού Ολιβέιρα και αλλάζει και εικόνα. Δεν ξέρω τι να προβλέψω για το δεύτερο ημίχρονο. Σίγουρα ήταν λάθος του Χιμένεθ να μην ξεκινήσει τον Κρίστιτσιτς. Σίγουρα χρειάζεται βοήθεια και ο Λιβάι δεξιά και ο Τάνκοβιτς αριστερά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X