Θα πάμε με... ροκ καταστάσεις μέχρι το τέλος

Θα πάμε με... ροκ καταστάσεις μέχρι το τέλος
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την κατάσταση στην ΑΕΚ ενόψει Αστέρα Τρίπολης και όχι μόνο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα στην ΑΕΚ με τους τραυματισμούς και τις απώλειες κανένας δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για αυτό που μας… ξημερώνει. Βάζοντας στην άκρη πολλά θέματα και κυρίως αυτό της νοοτροπίας στην ομάδα ας δούμε λίγο τι ομάδα είχε ο Μανόλο Χιμένεθ όταν ήρθε.

Σε αυτή ήξερε με το «καλημέρα» ότι δεν θα υπολογίζει τον Παουλίνιο, αλλά επί της ουσίας είχε όλους τους υπόλοιπους παίκτες στη διάθεσή του. Σχεδόν δύο μήνες μετά όλα έχουν αλλάξει.

Καταρχάς με άλλον γκολκίπερ ξεκίνησε βασικό και άλλος του προέκυψε. Στο κέντρο της άμυνας έχει συνεχώς απουσίες. Πότε λείπει ο Τσιγκρίνσκι, ή μάλλον κάποιες φορές εμφανίζεται και την ίδια ώρα έχει χάσει με τραυματισμό τον Νεντελτσιάρου και τον Σβάρνα. Έτσι κάθε τρεις και λίγο αναγκάζεται να προχωρήσει σε αλλαγές. Προσθέστε στην εξίσωση και τον μη αξιόπιστο -όπως αποδεικνύεται- Χνιντ και έχετε την εικόνα στο πιάτο σας.

Στα άκρα της άμυνας ο Ανδαλουσιανός δεν βλέπει με τίποτα τον Βασιλαντωνόπουλο. Του έχει τραυματιστεί δύο φορές ο Μπακάκης, τον οποίο πιστεύει «τυφλά» και του έφεραν έναν παίκτη που μόνο δεξί μπακ δεν είναι. Αριστερά βρήκε στην ΑΕΚ τον Ινσούα, αλλά και αυτόν τον έχασε στην πορεία εξαιτίας του «διαζυγίου». Οπότε έχει και εκεί μείον έναν παίκτη. Αναγκάζεται λοιπόν να προχωρήσει με τον Λόπες που κάνει ένα σοβαρό λάθος ανά αγώνα και κοστίζει, αφού και ο Μιτάι δεν είναι έτοιμος να σηκώσει όλο το βάρος.

Στον άξονα εκεί όπου η ΑΕΚ ήταν καλυμμένη και με το παραπάνω έχει αναγκαστεί να πορευτεί χωρίς τους Γαλανόπουλο που από τη στιγμή που γύρισε έδινε ενέργεια, τον Σάκχοφ που είναι εργαλείο και πλέον χωρίς και τον μοναδικό «καθαρό» αμυντικό χαφ του. Τον Σιμόες. Θα πορευτεί με τον Κρστίτσιτς που είναι είτε του ύψους, είτε του βάθους (και δεν τρελαίνεται για αυτόν ο Ισπανός) και τον Σιμάνσκι. Η άλλη επιλογή είναι ο Σαμπανάτζοβιτς τον οποίο επίσης δεν πιστεύει.

Ο Χιμένεθ δεν έχει επίσης στα πλάνα του τον παίκτη που θεωρούσε πλέον πολύτιμο. Τον Λιβάια. Τον παίκτη που ήταν καθοριστικός στην κατάκτηση του τίτλου και ο Ανδαλουσιανός θεωρούσε πως έπρεπε να έχει στον αγωνιστικό του σχεδιασμό ακόμα και αν έφευγε το καλοκαίρι. Επίσης πλην του Μάνταλου δεν έχει, όπως δεν είχαν και οι προκάτοχοί του άλλο παίκτη να δημιουργήσει. Μόνο τρικ μπορεί να κάνει για να τον ξεκουράσει.

Ο διαφορετικός τρόπος δουλειάς

Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που πλήρωσε το τρόπο που δούλευε επί Καρέρα. Τη δεδομένη στιγμή η «Ένωση» ζει ένα deja vu της χρονιάς με τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Όπου δεν είχε πρόβλημα φυσικής κατάστασης, αλλά η ομάδα δεν μπορούσε να αντέξει στο ρυθμό που ήθελε ο Χιμένεθ. Τότε για παράδειγμα η ομάδα κλάταρε στο «Γ. Καραϊσκάκης» και εκεί που θα έκανε πάρτι, στο β’ μέρος έμεινε από δυνάμεις και ήρθε η συντριβή.

Τώρα δε συνέβη το ίδιο σε ένα ματς, αλλά οι παίκτες φορτώνονται, δεν υπάρχει χρόνος για σωστή αποκατάσταση, επιστρέφουν πιο γρήγορα από ότι πρέπει για να τεθούν στη διάθεση της ομάδας με αποτέλεσμα να έρχονται ο ένας μυϊκός τραυματισμός μετά τον άλλο! Δείτε για παράδειγμα την περίπτωση του Μπακάκη, ο οποίος ήταν ένας παίκτης που δεν… έστριβε και τώρα έχει εξελιχθεί σε καθοριστικό για τη σωστή λειτουργία των μετόπισθεν.

Απαιτείται απόλυτη προσήλωση

Απομένουν τέσσερα ματς μέχρι το τέλος της σεζόν συν αυτό του Κυπέλλου και αν στην ΑΕΚ δε θέλουν να πάθουν «ζημιά» πρέπει να είναι απόλυτα προσηλωμένοι στο στόχο. Ο αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Παναθηναϊκό μπορεί να σου χαρίσουν ηρεμία αλλά και μία αβάσταχτη φουρτούνα.

Κανονικά θα έπρεπε να μιλάμε για δύο νίκες, αλλά ας καταφέρει η ομάδα να πάρει το τρίποντο με τους Αρκάδες και να μη χάσει στη Λεωφόρο προκειμένου να μην υπάρχουν άλλα θέματα και μετά προχωράμε βήμα βήμα.

Το βράδυ του Σαββάτου ο Αστέρας θα έρθει να παίξει με τον Μπαράλες. Τον παίκτη που στο ματς του πρώτου γύρου δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του στην Τούμπα και δεν έπαιξε ούτε με τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη. Τυχαίο ε;

Η νίκη είναι μονόδρομος και ας έρθει με μισό μηδέν στο 93′. Η ομάδα χρειάζεται ηρεμία για να προχωρήσει μέχρι να επιστρέψουν οι παίκτες κλειδιά. Και μόνο με νίκες μπορεί να συνέλθει αγωνιστικά και ψυχολογικά ενόψει των play off και του Κυπέλλου.

Θεωρώ σίγουρο πως σε κάποιο από τα επόμενα ματς θα ζήσουμε ροκ καταστάσεις. Αν η ΑΕΚ τις ξεπεράσει όπως συνέβη στη Λάρισα θα μπορούμε να μιλάμε για τη συνέχεια. Αν όχι θα ζήσουμε πολύ χειρότερες στιγμές…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X