Σε ρόστερ φουλ στα οκταρο-εξάρια, η ΑΕΚ τώρα ψάχνει «κόφτη»

Σε ρόστερ φουλ στα οκταρο-εξάρια, η ΑΕΚ τώρα ψάχνει «κόφτη»
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης ψάχνει τα "κομμάτια" του παζλ, για να φτιάξει την εικόνα της μεσαίας γραμμής της ΑΕΚ χωρίς τον Σιμόες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όταν ο Χιμένεθ πήρε στα χέρια του την ΑΕΚ στις αρχές του Γενάρη, εκείνο που επέλεξε να κάνει, ήταν να βασιστεί κυρίως στις επιλογές που είχε για τις θέσεις των χαφ, προκειμένου να μπορέσει να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Και εν πολλοίς αυτό δούλεψε. Η τριάδα που έφτιαξε ο Ισπανός στην μεσαία γραμμή, έδωσε μια ισορροπία στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Έδωσε ακόμα και αποτέλεσμα. Ήταν η επίδραση της τριάδας των χαφ που έδωσαν τις νίκες κυρίως με Άρη και ΟΦΗ αλλά και την ισοπαλία στην Τούμπα. Ήταν τα χαφ που έδωσαν ακόμα και γκολ. Πέντε τον αριθμό μέσα στον Γενάρη.

Επειδή όμως ΑΕΚ είμαστε και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ, η γκαντεμιά με τους τραυματισμούς κτύπησε ακριβώς εκεί που η ομάδα έδειχνε να βρίσκει τις περισσότερες λύσεις στα αγωνιστικά της προβλήματα. Και άρχισε να… θερίζει. Σκεφτείτε πως μέσα σε διάστημα λιγότερο του μήνα, η ΑΕΚ έχασε τους δυο πιο επιδραστικούς παίκτες της μέσα στον Γενάρη, δηλαδή τον Σάκχοφ και τον Γαλανόπουλο. Και τώρα χάνει και τον Σιμόες, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για την σημασία του στο παιχνίδι της ομάδας.

Αυτό που έκανε ο Σιμόες

Ή μάλλον χρειάζεται ανάλυση. Όχι για το τι προσφέρει ο Πορτογάλος χαφ, αλλά κυρίως για το τι πρέπει να διαχειριστεί πλέον ο Χιμένεθ, χωρίς αυτόν για τουλάχιστον έναν μήνα. Και με την ελπίδα να είναι μόνο ένας μήνας, διότι στην περίπτωση του Γαλανόπουλου από μήνα σε μήνα, φτάσαμε κοντά στον έναν χρόνο, γιατί μιλάμε για περίπλοκο και ύπουλο τραυματισμό. Αυτό λοιπόν που τώρα, εν τη απουσία του Σιμόες, θα πρέπει να διαχειριστεί ο Χιμένεθ, είναι να μπορέσει να βρει έναν άλλον «κόφτη». Έναν χαφ, που να μπορεί να κάνει την «βρώμικη» δουλειά που έκανε ο Πορτογάλος, όσο καλά και αποτελεσματικά την έκανε ο Πορτογάλος.

Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση αυτό. Όχι μόνο διότι ο Σιμόες για πολλούς λόγους είναι ένα κομβικός παίκτης. Κυρίως διότι σ’ ένα ρόστερ που είναι γεμάτο από εξαρο-οκτάρια, τώρα ο Χιμένεθ θα πρέπει να βρει ένα καθαρόαιμο εξάρι. Έναν «κόφτη». Δεν μπορεί να τον ψάξει στον Γαλανόπουλο, που ακόμα έχει δρόμο μπροστά του μέχρι να επιστρέψει και πάλι δυνατός. Αλλά έτσι κι αλλιώς έχει γίνει πλέον καθαρό, πως ο «Γαλανό» προσφέρει πολλά περισσότερα, ακόμα και στο ανασταλτικό κομμάτι, ως οκτάρι. Όπως και να έχει όμως, την δεδομένη στιγμή δεν αποτελεί επιλογή.

Έχουν κάνει όλοι το πέρασμά τους

Επομένως για τον Χιμένεθ, υπάρχουν μόνο ο Κρίστιτσιτς, ο Σιμάνσκι και ίσως από την προσεχή εβδομάδα και ο Σάκχοφ, για τον ρόλο του «κόφτη» μπροστά από τα στόπερ. Καθαρόαιμο «εξάρι», δεν είναι κανείς απ’ αυτούς. Αυτό είναι δεδομένο. Περισσότερες φορές τον ρόλο του «κόφτη», τον έχει πάρει μέχρι τώρα στην καριέρα του ο Κρίστιτσιτς. Τόσο στην ΑΕΚ, όσο ακόμα και στον Ερυθρό Αστέρα. Δεν είναι κάτι που τον ενθουσιάζει. Αλλά μπορεί να το κάνει. Ούτε και τον Χιμένεθ τον τρελαίνει η προοπτική να δώσει αυτόν τον ρόλο στον Κρίστιτσιτς, διότι γενικώς δεν θεωρεί πως έχει τα aggressive χαρακτηριστικά που θέλει. Υπό κανονικές συνθήκες άλλωστε, έχει φανεί πως ο Σέρβος δεν είναι από τις πρώτες επιλογές του Μανόλο για τα χαφ. Αλλά τώρα βρισκόμαστε σε έκτακτη συνθήκη.

Είναι αλήθεια πως ο Χιμένεθ έχει προλάβει ήδη να δοκιμάσει όλους τους χαφ σε ρόλο εξαριού. Είτε διότι υποχρεώθηκε να το κάνει, καθώς τις ενοχλήσεις στον αστράγαλο ο Σιμόες τις κουβαλά από το ματς με τον Άρη. Είτε διότι έτσι είναι η ιδιοσυγκρασία και η προπονητική φιλοσοφία του Ισπανού. Η ουσία είναι πως και ο Κρίστιτσιτς και ο Σιμάνσκι, αλλά ακόμα και ο Σάκχοφ, έχουν προλάβει ήδη να κάνουν ένα πέρασμα από τον ρόλο του «κόφτη», μπροστά στα στόπερ.

Στο ματς κυπέλλου της προηγούμενης εβδομάδας με τον Βόλο, το δίδυμο των αμυντικών χαφ ήταν ο Κρίστιτσιτς με τον Σιμάνσκι. Αλλά ο Σέρβος ήταν αυτός που κρατούσε περισσότερο την θέση μπροστά από το κέντρο της άμυνας. Στο παιχνίδι της Δευτέρας με την Λάρισα, ο Σιμάνσκι επί της ουσίας ήταν το μοναδικό αμυντικό χαφ μέσα στο γήπεδο, καθότι ο «παρτενέρ» του ήταν ένα οκτάρι όπως ο Μάνταλος. Ενώ στο ματς κυπέλλου με τον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ πριν από περίπου έναν μήνα, ο Χιμένεθ είχε δώσει για αρκετή ώρα τον ρόλο του «εξαριού» στον Σάκχοφ, με τον Γαλανόπουλο αλλά κυρίως τον Σιμάνσκι, να ανεβαίνουν ψηλά στο γήπεδο ως εσωτερικοί χαφ.

Τρεις και… Μάνταλος

Προφανώς και από τους τρεις χαφ, εκείνος που ξέρει καλύτερα τον ρόλο του «κόφτη», είναι ο Κρίστιτσιτς. Δεν τον αναλαμβάνει όμως με την μεγαλύτερη χαρά και προθυμία του κόσμου, μ’ ότι αυτό συνεπάγεται. Αντιθέτως ο Σιμάνσκι είναι ένας χαφ που ότι οδηγία πάρει, θα μπει μέσα στο γήπεδο για να «εκτελέσει» σαν καμικάζι. Στο ίδιο ματς φέτος, έχει χρειαστεί να παίξει από ψευτοδεκάρι, μέχρι και εξάρι. Όσο για τον Σάκχοφ, έχει δύναμη, τεχνική και αντίληψη, να μπορέσει να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του «εξαριού», αλλά του λείπει η ταχύτητα και αυτό τον δυσκολεύει πολύ. Χωρίς βεβαίως ούτε ο Κρίστιτσιτς, ούτε ο Σιμάνσκι, να είναι οι πιο γρήγοροι χαφ του κόσμου.

Δεδομένα, για να ξέρουμε και τι λέμε, αυτή η απουσία του Σιμόες συνιστά πλήγμα για περισσότερους από έναν λόγους. Θα πρέπει όμως η ΑΕΚ να βρει την ισορροπία της στα χαφ και γενικώς στο παιχνίδι της, έστω και χωρίς τον Πορτογάλο. Και πλέον σ’ αυτό θα πρέπει να βοηθήσει πολύ ο Μάνταλος. Είτε σε ματς που θα είναι ο τρίτος στο τρίγωνο των χαφ, που θα είναι και η συντριπτική πλειοψηφία, είτε ακόμα και αν αποφασίσει ο Χιμένεθ να ξανακάνει αυτό που έκανε στην Λάρισα. Φυσικά και δεν θα πάρει ο Μάνταλος τον ρόλο του Σιμόες. Αλλά με την αγωνιστική του συμπεριφορά, θα πρέπει να βοηθήσει να πετύχουν, αυτούς που θα το κάνουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X