Κώστας Νεγρεπόντης: Ο άνθρωπος που έγινε η «ψυχή» της ΑΕΚ (VIDEO)

Κώστας Νεγρεπόντης: Ο άνθρωπος που έγινε η «ψυχή» της ΑΕΚ (VIDEO)

Μία μέρα σαν σήμερα του 1973, έφυγε ο Κώστας Νεγρεπόντης, από τους σκαπανείς της "κιτρινόμαυρης" ιδέας που έκανε το όνομα της Ενωσης ξακουστό στην οικουμένη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ιστορία της ΑΕΚ βρίθει από κορυφαίες προσωπικότητες και ανθρώπους που την έκαναν μεγάλη. Περίοπτη θέση ανάμεσα τους, καταλαμβάνει ο μυθικός Κώστας Νεγρεπόντης. Ο περίφημος «Νέγκρο», η ψυχή της ΑΕΚ που έφυγε από τη ζωή μια μέρα σαν σήμερα του 1973 σε ηλικία 76 ετών. Ο Νεγρεπόντης αποτελεί εκείνον που συνέδεσε το όνομα του περισσότερο από τον καθένα με την ΑΕΚ, από το παρελθόν της στην Πόλη, μέχρι και τα χρόνια της κυριαρχίας της στον ελλαδικό χώρο.

Ο Νεγρεπόντης υπήρξε κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην Πέρα Κλουμπ κατά τις δεκαετίας του ’10 και του ’20, την ομάδα που διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με την ΑΕΚ. Με τον ερχομό του στην Αθήνα, εντάχθηκε αμέσως στο δυναμικό της Ενωσης. Υπήρξε παίκτης της ΑΕΚ από το 1925 (την επόμενη χρονιά της ίδρυσης της), ως και το 1933. Επειτα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας για 15 συνεχή χρόνια (1933-1948) και στη συνέχεια ανέλαβε τα ηνία της Εθνικής Ελλάδας!

Η αξία του Νεγρεπόντη είχε περάσει κατά πολύ τα ελληνικά σύνορα. Ως ποδοσφαιριστής, θεωρούνταν πολύ τεχνίτης και θεαματικός, αγωνιζόμενος κυρίως ως σέντερ φορ ή στη δεξιά πλευρά. Η τελευταία φορά που φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ ήταν στις 6 Ιανουαρίου του 1935, όταν έπαιξε σε φιλική αναμέτρηση με τον Πανελευσινιακό στην Ελευσίνα. Στα χρόνια που φόρεσε τα «κιτρινόμαυρα», ο μεγάλος «Νέγκρο» σκόραρε 89 φορές και κατέκτησε το κύπελλο του 1932.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X