Καιρός - Χαρδαλιάς: «Μέχρι το βράδυ θα έχει ρεύμα η Αττική» (VIDEO)

Συνολικά υπάρχουν 82-84 βλάβες σε κορμούς μέσης τάσης κι έχουν επισκευαστεί οι 42-43 οπότε απομένουν άλλες τόσες.

Ο κ. Μάνος πρόσθεσε ότι έχουν πέσει 800 δέντρα, δηλαδή κάθε 2 λεπτά πέφτει κι ένα πάνω σε καλώδια οπότε το πρόβλημα είναι τεράστιο.

Κατέληξε λέγοντας πως μέχρι αργά το βράδυ σήμερα θα έχει αποκατασταθεί η ζημιά σε κεντρικά σημεία και θα γίνει και προσπάθεια στη συνέχεια σε στενάκια και βοηθητικές αρτηρίες ηλεκτροδότησης.

Αποκαθίστανται τα προβλήματα στην Εύβοια μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης

Σε ό,τι αφορά την Εύβοια τόνισε ότι τα συνεργεία κατάφεραν το βράδυ της Τρίτης να δώσουν στο περισσότερο κομμάτι ρεύμα, και έχουν μείνει 14 χωριά στη βόρεια Εύβοια. Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Μανιάτης εκτιμά ότι θα έχουν πάρει ρεύμα και αυτά. «Οι κρατικές δομές έχουν απαξιωθεί και δεν υπάρχει και η συνεργασία όλων αυτών των δομών. Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα δέντρα που πέφτουν πάνω στα καλώδια.

Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει προσλήψεις, δεν έχει προσωπικό. Αν υπάρχει κόσμος μπορούν να γίνουν μελέτες, να υπάρχουν τεχνίτες, και να μην φτάνουμε στο σημείο που έχουμε φτάσει τώρα», συμπλήρωσε ο ίδιος. «Όταν συμβαίνει κάτι, τότε το κουβεντιάζουμε. Όταν ξεπερνάμε το πρόβλημα όλα αυτά τα ξεχνάμε. Γνωρίζαμε ότι η κακοκαιρία έρχεται. Δεν είχε γίνει ένας συντονισμός για να δούμε πώς θα ανταπεξέλθουμε στην κακοκαιρία», τόνισε ο κ. Μανιάτης.

Χωρίς ρεύμα εδώ και 48 ώρες οι Αφίδνες

«Από τη Δευτέρα στις 4 η ώρα που έπεσε το πρώτο κλαδί πάνω σε καλώδιο, είχαν αρχίσει τα πρώτα σπίτια να μην έχουν ρεύμα. Άρχισε μεγάλη χιονόπτωση, και έπεφταν διαρκώς κλαδιά πάνω στα καλώδια.

Αυτή την ώρα, όλη η κοινότητα Αφιδνών είναι χωρίς ρεύμα, και η μισή χωρίς νερό. Μιλάμε για 2000 σπίτια», είπε από την πλευρά του ο κ. Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος της κοινότητας Αφιδνών, όπου σημειώνονται προβλήματα με την ηλεκτροδότηση εδώ και 48 ώρες. «Αναγνωρίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια.

Το ρεύμα δεν κόβεται όταν κάνεις προετοιμασία την άνοιξη και το φθινόπωρο. Τα δέντρα που είναι δίπλα στα καλώδια πρέπει να τα κόψει ο ΔΕΔΔΗΕ. Αναθέτει ο ΔΕΔΔΗΕ στους εργολάβους και δημιουργείται γραφειοκρατικό θέμα και τα δέντρα δεν κόβονται ποτέ.

Από το 2019 έχουμε ενημερώσει για τα δέντρα, και για περίπτωση φωτιάς, ότι πρέπει να φύγουν όσα είναι κάτω από τους πυλώνες. Όποιος είναι αρμόδιος ας έρθει, να του υποδείξουμε τι πρέπει να κάνει», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X