Προτιμώ τα λάθη του Λάτσι από αυτά του Νταντσένκο και του Λόπες

Προτιμώ τα λάθη του Λάτσι από αυτά του Νταντσένκο και του Λόπες
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την ουσιαστική ανάγκη που έχει η ΑΕΚ και για αυτά που πρέπει να γίνουν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δώδεκα (!) γκολ παθητικό στα εφτά τελευταία ματς. Εκ των οποίων μόνο στο ένα έμεινε απαραβίαστη η εστία. Σε αυτό με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Στα υπόλοιπα έξι η ΑΕΚ δέχθηκε από δύο γκολ σε κάθε αναμέτρηση. Αν θες να λέγεσαι ομάδα με στόχους και φιλοδοξίες δεν μπορείς να συνεχίσεις έτσι.

Πολλοί θα σταθούν στη νίκη, στην αντίδραση που έβγαλε η ομάδα μετά το 2-2. Καλά όλα αυτά, αλλά είναι η μεγάλη παγίδα. Η ουσία είναι μία. Η ΑΕΚ αντιμετώπιζε την ουραγό ΑΕΛ. Μία ομάδα που στα προηγούμενα 15 ματς είχε 11 ήττες και δεν είχε σκοράρει στα 10 εξ αυτών! Από αυτή την ομάδα λοιπόν που άλλαξε το ρόστερ της και έχει νέο προπονητή και όλοι μαζί οι παίκτες της είναι ζήτημα αν είχαν ξαναπαίξει όλοι μαζί, έφαγε δύο γκολ! Αν αυτό δεν είναι στοιχείο προβληματισμού, τότε ποιο είναι; Μην τρελαθούμε κιόλας.

Η ΑΕΚ στη Λάρισα προηγήθηκε στο ημίχρονο με 2-0. Και αυτή τη νίκη κινδύνευσε να τη χάσει εις διπλούν. Μία στη φάση που βγαίνουν τρεις παίκτες της ΑΕΛ στην κόντρα στο 86′ με το σκορ στο 2-2 με μόνο αντίπαλο τον Λόπες και μία μετά το 2-3 και το χέρι του Γκαρσία και το πέναλτι που έβγαλε ο Αθανασιάδης για να έρθει μετά το τελικό 2-4. συγγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι συμπεριφορά ομάδας.

Όσα προβλήματα και αν υπάρχουν (απουσιών από τιμωρίες ή τραυματισμούς), η ΑΕΚ δεν επιτρέπεται να κάνει τόσα πολλά εγκλήματα. Πρέπει να συνέλθουν όλοι στα Σπάτα. Δεν γίνεται να πρέπει να βάζεις σε κάθε ματς τέσσερα γκολ για να κερδίσεις, ούτε να τρέχεις να γυρίσεις το ματς όταν προηγούνται οι αντίπαλοι. Διότι όταν θα βρεις απέναντί σου μία ομάδα που ξέρει να κάνει τα βασικά, θα δεις ξανά τα ραδίκια ανάποδα.

Τα λάθη των Νταντσένκο και Λόπες

Είχα γράψει και σε προηγούμενο blog ότι ο Λάτσι είναι ένα project που πρέπει να βγει. Να ανεχθεί η ΑΕΚ και τα λάθη που θα κάνει λόγω απειρίας και τους βαθμούς που θα χάσει. Η ομάδα πρέπει να τον βοηθήσει και να τον στηρίξει στα άσχημα.

Το λάθος που κάνει ο μικρός είναι λάθος απειρίας. Μία λανθασμένη τοποθέτηση που δίνει στον αντίπαλο την ευκαιρία να ξεφύγει και να σκοράρει. Αυτά όμως που έχουν κάνει στη Λάρισα Νταντσένκο και Λόπες δεν δικαιολογούνται.

Πάμε πρώτα στον Ουκρανό. Στη φάση του Νικολιά πάει να κάνει διαγώνια κάλυψη. Το ρολόι δείχνει 68:55. Ο Νικολιάς είναι στη σέντρα. Όταν ο Μουκαντζό παίρνει τη μπάλα και την ανοίγει στον πρώην παίκτη της ΑΕΚ ο Νταντσένκο είναι βιδωμένος. Όταν ο Νικολιάς θα μπει στην περιοχή ο Ουκρανός δεν θα τον προλάβει παρότι η απόσταση που είχε να διανύσει ήταν κατά πολύ μικρότερη. Και όλα αυτά μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα.

Τραγική είναι και η συμπεριφορά του στη φάση του 85′. Όχι μόνο η δική του, αλλά όλης της άμυνας πλην του Λόπες. Καμία ισορροπία. Ο Νεντελστιάρου είναι ανάμεσα στη σέντρα και τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ, ο Νταντσένκο στην ευθεία του ημικυκλίου της μεσαίας γραμμής, ο Λάτσι βγαίνει πάνω στον Μπεν Χατίρα δεν διώχνει καλά και ο Λόπες μένει με τρεις αντιπάλους!

Στην εξέλιξη της φάσης ο Νεντελτσιάρου γυρνάει και κάνει το τελικό κόψιμο και ο Ουκρανός κάνει τόσο αργή επιστροφή που δεν προλαβαίνει καν να μπει στη φάση! Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο Νταντσένκο δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε ρόλο δεξιού μπακ. Μπορεί να φταίει ότι είναι «βαριά» τα πόδια του από την προετοιμασία, ότι δεν ξέρει καν αγγλικά για να συνεννοηθεί με τους συμπαίκτες του, ότι δεν είναι μπακ, αλλά ένας Βασίλης Λάκης (ούτε κατά διάνοια, αλλά λέμε τώρα) που παίζει υπηρεσιακά μπακ.

Μπορεί να μην ξέρει τη θέση (αυτό άλλωστε είπε ο Χιμένεθ). Όλα αυτά όμως γεννούν απορίες. Γιατί αποκτήθηκε και αφού δεν είναι έτοιμος γιατί η ΑΕΚ πάει να τον κάψει. Γιατί θα «καεί» στο τέλος και θα κλαίνε όλοι.

Πάμε τώρα και στον Λόπες. Από την αρχή της σεζόν έχει πάντα ένα λάθος σε κάθε ματς που θα κοστίσει ένα γκολ. Στη φάση του 85′ όπως προανέφερα είναι ο μοναδικός που έχει μείνει για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ωστόσο στη φάση του 80′ λίγα λεπτά νωρίτερα η ζεμπεκιά που κάνει είναι επιπέδου… μπουζουκιών.

Στο προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον Βόλο (εκεί όπου αγωνίστηκε ως δεξί μπακ) είναι αυτός που χάνει τον Μήτογλου μετά από μία στατική φάση και ο παίκτης Βόλου μειώνει το σκορ.

Ο Λόπες είναι επίσης ο παίκτης που στο ματς με τον Άρη χάνει τον Ρόουζ σε στατική φάση και ο παίκτης των φιλοξενούμενων είναι αυτός που ανοίγει το σκορ στο ΟΑΚΑ σε ένα παιχνίδι όπου η «Ένωση» αν είχε κερδίσει τώρα θα είχε ξεκάθαρο προβάδισμα ενόψει των play off.

Η περίπτωση Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου

Ένα όνομα που ακούγεται εδώ και αρκετές μέρες πως θα εμπλακεί στον αγωνιστικό σχεδιασμό της ΠΑΕ ΑΕΚ, είναι αυτό του Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου. Πρόκειται για τον πρώην μάνατζερ των Βαλεντίνου Βλάχου και Μιχάλη Παυλή (επί προεδρίας Ανδρέα Δημητρέλου στην ΑΕΚ), που εργαζόταν για χρόνια στο γραφείο του Γιάννη Ευαγγελόπουλου. Μάλιστα το Γενάρη της χρονιάς του υποβιβασμού είχε προσπαθήσει να φέρει στην ΑΕΚ «πακέτο» τους Μπακασέτα και Κουρμπέλη! Εκείνη η ΑΕΚ ωστόσο δεν μπορούσε να φέρει άλλα και άλλα εις πέρας…

Στα νεανικά του χρόνια ήταν μέλος της Original Θεσσαλονίκης και τα τελευταία χρόνια έχει εκτελέσει χρέη Τεχνικού Διευθυντή στον Παναθηναϊκό και ήταν Αθλητικός Διευθυντής στον Άρη του Θεόδωρου Καρυπίδη. Μετά το «διαζύγιό» του με τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης βρέθηκε πολύ κοντά στο να αναλάβει καθήκοντα στον ΠΑΟΚ, αλλά τελικά έκανε γραφείο παικτών μαζί με τον Ζήση Βρύζα.

Το προηγούμενο καλοκαίρι ήταν ο άνθρωπος που μεσολάβησε για να αποκτήσει η ΑΕΚ τον Γιεβγέν Σάκχοφ, ενώ τον Ιανουάριο προσπάθησε να φέρει στην «Ένωση» τον Γιώργο Βαγιαννίδη. Παράλληλα βοήθησε ώστε να βρεθεί λύση με το «διαζύγιο» του Εμάνουελ Ινσούα, λόγω της φιλίας του με τον αδερφό και μάνατζερ του παίκτη Μάξι.

Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι εντός ΑΕΚ εκτιμούν τις ικανότητες και την ατζέντα του κ. Διαμαντόπουλου (ο οποίος ήταν και μάνατζερ του Μαρίνου Ουζουνίδη), ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες ακόμα δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική επαφή ανάμεσα στον προαναφερόμενο και τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία των επόμενων ημερών ή μηνών.

Δεν μπορώ να ξέρω αν θα έρθει στην ΑΕΚ. Ούτε είναι δεδομένο ότι η έλευση του θα φέρει επιτυχίες στην ομάδα. Η ουσία όμως δεν αλλάζει. Ο Παναγιώτης Κονέ είναι ανέτοιμος για να «τρέξει» την ομάδα μόνος του. Όποιος έρθει λοιπόν, θα πρέπει να αναλάβει μεγάλη δράση και να έχει άνεση να κινηθεί με σωστή ποδοσφαιρική λογική. Αν δεν εξασφαλίσει αυτό, δεν έχει κανένα νόημα να συζητάμε…

Η φάση του 1-2

Προτιμώ τα λάθη του Λάτσι από αυτά του Νταντσένκο και του Λόπες

Προτιμώ τα λάθη του Λάτσι από αυτά του Νταντσένκο και του Λόπες Προτιμώ τα λάθη του Λάτσι από αυτά του Νταντσένκο και του Λόπες Προτιμώ τα λάθη του Λάτσι από αυτά του Νταντσένκο και του Λόπες

Η φάση του 2-2

Προτιμώ τα λάθη του Λάτσι από αυτά του Νταντσένκο και του Λόπες Προτιμώ τα λάθη του Λάτσι από αυτά του Νταντσένκο και του Λόπες Προτιμώ τα λάθη του Λάτσι από αυτά του Νταντσένκο και του Λόπες Προτιμώ τα λάθη του Λάτσι από αυτά του Νταντσένκο και του Λόπες

Η φάση μετά το 2-2

Προτιμώ τα λάθη του Λάτσι από αυτά του Νταντσένκο και του Λόπες Προτιμώ τα λάθη του Λάτσι από αυτά του Νταντσένκο και του Λόπες Προτιμώ τα λάθη του Λάτσι από αυτά του Νταντσένκο και του Λόπες Προτιμώ τα λάθη του Λάτσι από αυτά του Νταντσένκο και του Λόπες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X