Θα «ζήσει» ή θα «πεθάνει»… έτσι
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος blogάρει στο enwsi.gr για την ΑΕΚ και τις ποδοσφαιρικές συγκινήσεις για όσους... αντέχουν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ στη Λάρισα χάρισε ένα ματς σπάνιας ομορφιάς, όπως λένε οι… απέξω. Γιατί οι από… μέσα δεν το ζουν έτσι. Το γεγονός ότι έληξε χαρμόσυνα είναι το θετικό της ημέρας. Διότι για λίγα εκατοστά πιο… πέρα, θα μπορούσαμε να ζούμε τα δυσάρεστα. Για ακόμη μία φορά φέτος.

Η ουσία που μένει είναι ότι η ΑΕΚ κέρδισε και είναι ακόμη «ζωντανή» και ακμαία για τις θέσεις της Ευρώπης. Συν αυτό κρατώ ότι στο 90’ βρήκε τον τρόπο και το γκολ και ότι η νίκη έτσι όπως προήλθε δίνει ψυχολογία σε μία ομάδα που την έχει μεγάλη ανάγκη. Και ελπίζω οι πανηγυρισμοί στο 2-3 και στο 2-4 να μην μείνουν μόνο ως φωτογραφίες… Καλό και το 4-4-2 με δύο φορ, αλλά δεν είναι για όλα τα ματς. Αξίζει όμως να υπάρχει για ειδικές καταστάσεις.

Στα αρνητικά ο τραυματισμός του Μιχάλη Μπακάκη που βοηθά πολύ και είναι κρίμα να τον χάσει ξανά τώρα, η παρουσία του Ολεγκ Νταντσένκο που έχασε την φάση του 1-2 και τα λάθη του Λάτσι και στα 2 γκολ της ΑΕΛ, αλλά ευτυχώς δεν κόστισαν. Μακάρι να κάνει λάθη, να μαθαίνει, αλλά θέλει «δάσκαλο» δίπλα του και καθοδήγηση από ενεργό στόπερ υψηλού επιπέδου. Αρα από… καλοκαίρι. Μέχρι τότε να μαθαίνει θέλω…

Η ΑΕΚ δεν μπορεί να… απλωθεί πολύ

Η ΑΕΚ όπως έχω αντιληφθεί με την απόφαση της να μην ενισχυθεί βάσιμα τον Ιανουάριο (πήρε μόνο Νταντσένκο) και έχοντας πλέον και παίκτες του rotation εκτός (Λιβάια, Ινσούα, Βασιλαντωνόπουλος, Παουλίνιο, Χνιντ) δεν μπορεί να… απλωθεί πολύ. Η επίθεση βγάζει μια υπεροπλία, αλλά οι πίσω γραμμές έχουν πρόβλημα σε συνδυασμό και με τραυματισμούς.

Ο Μανόλο Χιμένεθ προσπαθεί να το διαχειριστεί, να βάλει 2-3 βάσεις, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο με τις απουσίες και όλα όσα της… προκύπτουν από μέρα σε μέρα.

Στα παιχνίδια κάπως έτσι θα ζει ή θα πεθαίνει. Αδυνατεί να τα καθαρίσει όταν είναι και πολύ καλή, δέχεται γκολ με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο και εκεί που είναι όλα… μαύρα, μπορεί να σκοράρει από… παντού, να βάλει 8 γκολ σε 2 ματς και παίρνει αυτό που θέλει όταν δεν το περιμένεις και όλα είναι εις βάρος της.

Προφανώς και όλο αυτό είναι ψυχοφθόρο. Προφανώς και όλο αυτό θέλει… αντοχές διότι υπάρχουν ακόμη πολλά-πολλά παιχνίδια μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Και η ΑΕΚ έχει στόχους, σημαντικούς, ζωτικής σημασίας. Να είναι 2η στο πρωτάθλημα και να μην διακινδυνέψει την ευρωπαϊκή θέση της και να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος. Αν τα πετύχει θα έχει καταφέρει το… μίνιμουμ μιας ανεκτής σεζόν, αν όχι θα έχει αποτύχει… καταστροφικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X