Λάρισα - ΑΕΚ: Η κριτική των 14 ποδοσφαιριστών της Ένωσης

Εικόνες από το Λάρισα-ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Λάρισα - ΑΕΚ: Η κριτική των παικτών της Ένωσης που έπαιξαν στο ματς του Αλκαζάρ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σ’ ένα τρελό παιχνίδι, η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με 4-2 επί της Λάρισας, με δυο γκολ από το 90′ και μετά.

Στο μικροσκόπιο του enwsi.gr, οι 14 κιτρινόμαυροι που έπαιξαν στο ματς Λάρισα-ΑΕΚ στο Αλκαζάρ:

Γιώργος Αθανασιάδης: Έκρινε το παιχνίδι με την αντίδραση του στο πέναλτι. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλή δουλειά. Ούτε κάποια δύσκολη φάση. Όσες φορές χρειάστηκε να κάνει διαχείριση, το έκανε με σωστό τρόπο. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε να αντιδράσει στα δυο γκολ της Λάρισας. Όμως το έκανε με τον πλέον καθοριστικό για το ματς τρόπο, στο πέναλτι στο φινάλε του ματς.

Μιχάλης Μπακάκης: Επέστρεψε στην βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ και έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Στα ανασταλτικά του καθήκοντα ήταν εξαιρετικός, παρόλο που η ΑΕΛ έπαιζε κυρίως από την πλευρά του. Κέρδισε όλες τις μονομαχίες, ενώ προσπάθησε πολλές φορές να βγάλει και συνεργασίες στην επίθεση. Είχε και ένα καλό σουτ στο πρώτο ημίχρονο που πέρασε άουτ.

Ζίγκα Λάτσι: Έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο κρατούσε σωστά την θέση του, δεν παρασυρόταν σε υπερβολικές και τραβηγμένες ενέργειες και όσες φορές χρειάστηκε να εμπλακεί σε προσωπική μονομαχία, κατάφερε να την κερδίσει. Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο από δικό του λάθος ξεκινάει το πρώτο γκολ της Λάρισας και με δικό του λάθος έρχεται και το δεύτερο.

Ιονούτς Νεντελτσεάρου: Στην πρώτη μονομαχία στην οποία ενεπλάκη, ο διαιτητής φρόντισε να τον φορτώσει με κίτρινη κάρτα. Όμως ο Ρουμάνος από εκείνο το σημείο και μετά, κατάφερε να διαχειριστεί πολύ σωστά το γεγονός πως ήταν φορτωμένος από νωρίς με κάρτα. Έβγαινε σωστά και προσεκτικά πάνω στις φάσεις, κράτησε και αυτός σωστά την θέση του, ενώ γενικώς έκανε και καλή διαχείριση με την μπάλα στα πόδια.

Έλντερ Λόπες: Ο Πορτογάλος μπακ βγήκε πολλές φορές μπροστά από την πλευρά του, προκειμένου να βοηθήσει την επιθετική λειτουργία. Όμως αυτή η επιλογή, άφησε αρκετές φορές εκτεθειμένη την άμυνα της ΑΕΚ από την πλευρά του. Ωστόσο κάποιες από τις φορές αυτές, ο Λόπες κατάφερε να καλύψει. Δοκίμασε να περάσει πάσες στην αντίπαλη περιοχή, όχι όμως πετυχημένα. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε πολλά ανασταλτικά προβλήματα.

Νταμιάν Σιμάνσκι: Με τον σχηματισμό που επέλεξε ο Χιμένεθ για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Πολωνός βρέθηκε να παίζει σε ρόλο εξαριού, μπροστά από τα δυο στόπερ. Και έκανε πολύ καλή δουλειά. Κατάπιε πολλά χιλιόμετρα, έκλεινε σωστά τους χώρους που έπρεπε και επίσης μάρκαρε και σωστά πάνω στην μπάλα. Ήταν πολύ κομβική η παρουσία του στην μεσαία γραμμή της ΑΕΚ. Και φυσικά στο τέλος πέτυχε και το γκολ για το 4-2.

Λιβάι Γκαρσία: Για ένα ακόμα παιχνίδι, ήταν κομβικός στην επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ. Η μπάλα πήγε τις περισσότερες φορές από την πλευρά του και «χόρεψε» ουκ ολίγες φορές τους αντιπάλους του. Ενώ έκανε σέντρα… διαβήτη για το κεφάλι του Ολιβέιρα, στην φάση του δεύτερου γκολ της ΑΕΚ. Επίσης έδωσε έτοιμο γκολ πάρε – βάλε στο φινάλε στον Σιμάνσκι, ενώ ακόμα και το 3-2, ξεκίνησε από δική του προσπάθεια.

Πέτρος Μάνταλος: Ο αρχηγός της ΑΕΚ αυτή την φορά κλήθηκε να αναλάβει έναν εξαιρετικά σύνθετο ρόλο, καθώς ήταν το δεύτερο αμυντικό χαφ. Έπρεπε να βγάλει δουλειά και στο ανασταλτικό και στο δημιουργικό κομμάτι. Στο πρώτο πήρε σχεδόν άριστα, καθώς κάλυπτε πολύ σωστά τους χώρους και δεν σταμάτησε να κυνηγάει φάσεις. Στο δεύτερο δεν του βγήκαν όλες οι επιλογές. Όμως βοήθησε κρατώντας την μπάλα και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε καλή δουλειά.

Νέλσον Ολιβέιρα: Με την οξυδέρκεια του έκλεψε την μπάλα και κέρδισε το πέναλτι, για να το μετατρέψει ο ίδιος σε γκολ. Ενώ κατόπιν πήρε σωστή θέση μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά βρήκε και πάλι δίχτυα. Επίσης παίζοντας κυρίως πίσω από τον επιθετικό, έβγαλε πολλή δουλειά, σ’ όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Από το πρέσινγκ και την ανασταλτική λειτουργία, μέχρι και το επιθετικό κομμάτι. Έχασε τεράστια ευκαιρία να τελειώσει το ματς με χατ τρικ.

Μουαμέρ Τάνκοβιτς: Έπαιξε ως αριστερό εξτρέμ και δεν πήρε όσες προσπάθειες πήρε ο Λιβάι από την αντίστοιχη δική του πλευρά. Όμως και πάλι υπήρχαν στιγμές που έβγαλε την ποιότητα του μέσα στο γήπεδο, με τις εμπνεύσεις που είχε. Πάλεψε αρκετά στο ματς, δεν του βγήκαν όλα όσα δοκίμασε.

Καρίμ Ανσαριφάρντ: Δεν ήταν σε τόσο καλό απόγευμα. Έκανε ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αρκετά λάθη με την μπάλα στα πόδια του. Δεν κατάφερε να βγάλει καλές συνεργασίες στην επίθεση. Ενώ αρκετές φορές σπατάλησε κάποιες επιθέσεις της ΑΕΚ που έδειχναν να έχουν καλές προϋποθέσεις. Πάντως έδωσε πολλές μάχες στην επίθεση και μόχθησε αρκετά.

Οι αλλαγές

Όλεγκ Νταντσένκο: Μπήκε στο γήπεδο όταν τραυματίστηκε ο Μπακάκης. Και πάλι φάνηκε πως δεν είναι το καλύτερο του, να προσπαθεί να μείνει προσηλωμένος στην άμυνα. Αντιθέτως όσες φορές βγήκε στην επίθεση, βοήθησε με τις επιλογές που είχε.

Αντρέ Σιμόες: Δεν ήταν έτοιμος για ολόκληρο 90άλεπτο, πήρε θέση ως αλλαγή στο γήπεδο και έδωσε πολλές μάχες στην μεσαία γραμμή. Προσπάθησε μάλιστα και ο ίδιος δυο φορές να εκτελέσει, με την δεύτερη να περνάει μόλις άουτ.

Χρήστος Αλμπάνης: Μπορεί να μην κατάφερε και πάλι να ολοκληρώσει όλες τις προσωπικές ενέργειες που πήρε από την αρχή του παιχνιδιού. Όμως αυτό που κατέφερε ήταν να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 90ο λεπτό και να δώσει επί της ουσίας τη νίκη στην ΑΕΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X