Αυτά τα κάνει μόνο η ΑΕΚ – Νίκη (4-2) σε ματς θρίλερ με τη Λάρισα (VIDEO)

Αυτά τα κάνει μόνο η ΑΕΚ – Νίκη (4-2) σε ματς θρίλερ με τη Λάρισα (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ πήγε να κάνει την αυτοκτονία της χρονιάς, αλλά έβγαλε χαρακτήρα στο φινάλε και έκανε σημαντικό βήμα για την ευρωπαϊκή έξοδο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτά τα ματς, μόνο η ΑΕΚ τα κάνει. Τέτοια γκραν γκινιόλ, τέτοια θρίλερ, σαν αυτό που διεξήχθη στη Λάρισα. Η ΑΕΚ επικράτησε με 4-2 και έκανε σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου και μέσω του πρωταθλήματος, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, έγιναν πράγματα και θαύματα. Η Ενωση έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο 45λεπτο, επικρατούσε με 2-0 και φάνηκε να τελειώνει το ματς. Αλλά στο δεύτερο μέρος, ειδικά μετά την αποχώρηση του Μπακάκη, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της.

Βρέθηκε να ισοφαρίζεται σε 2-2, βρήκε την ψυχική δύναμη να πάρει ξανά προβάδισμα με τον Αλμπάνη, αλλά ούτε τότε τελείωσε το ματς. Η Λάρισα κέρδισε τραβηγμένο πέναλτι σε χέρι του Γκαρσία, ο Αθανασιάδης απέκρουσε και στην κόντρα η ΑΕΚ πέτυχε το 4-2! Απίστευτα πράγματα, που δεν χωρά το μυαλό. Και όλα αυτά, με τον Γκορτσίλα να δείχνει απίστευτη ανοχή στις προκλήσεις των παικτών και του πάγκου της Λάρισας με μαρκαρίσματα για κίτρινη.

Προέκυψε 4-4-2

Με τον Σιμόες να τίθεται νοκ άουτ ουσιαστικά λίγες ώρες πριν την έναρξη του ματς, ο Χιμένεθ είδε τις επιλογές του στη μεσαία γραμμή να περιορίζονται στην εξής μία: τον Σιμάνσκι. Ο Πολωνός ήταν ο μοναδικός διαθέσιμος χαφ και ο Ισπανός έπρεπε να βρει τη λύση. Εστω και από…σπόντα, ο Χιμένεθ επέλεξε να παρατάξει την ΑΕΚ με διάταξη 4-4-2, έχοντας τον Μάνταλο στο πλευρό του Πολωνού σε ρόλο box to box μέσου.

Αλλωστε, η αγωνιστική δυναμική της φετινής Λάρισας – ουραγού του πρωταθλήματος – επέτρεπε στον τεχνικό της ΑΕΚ να πάρει αυτό το ρίσκο. Ο Χιμένεθ φόρτωσε την επίθεση με Καρίμ και Ολιβέιρα, είχε στα φτερά Λιβάι και Τάνκοβιτς, είχε δηλαδή μέσα στο γήπεδο, ότι καλύτερη διαθέτει δηλαδή. Η Λάρισα είναι μια ομάδα άτεχνη και παντελώς ακίνδυνη επιθετικά, με αγωνιστικά χαρακτηριστικά που δεν επέτρεπαν να φανούν οι ατέλειες που φυσιολογικά υπήρχαν στην λειτουργία του.

Βέβαια, η ειδοποιός διαφορά για την ΑΕΚ ήταν ξανά η τεράστια ποιότητα στη μεσοεπιθετική γραμμή. Οι δύο σέντερ φορ κλάσης, σε συνδυασμό με την παρουσία του – τρομερού – Γκαρσία και του Τάνκοβιτς, σμπαράλιασαν την άμυνα της Λάρισας. Δίχως να φορτσάρει, χωρίς να είναι ισοπεδωτική, η ΑΕΚ κατάφερε να μεταφέρει πίεση στην άμυνα των γηπεδούχων και με ένα εξαιρετικό 20λεπτο, να γίνει από νωρίς αφεντικό στο ματς. Ο Ολιβέιρα κέρδισε και αξιοποίησε το πέναλτι, το ματς έγειρε στην ΑΕΚ γρήγορα (14’).

Κλάση Ολιβέιρα

Ο Πορτογάλος επιβεβαίωσε τη μεγάλη κλάση του. Απέδειξε πως ξέρει να «μυρίζεται» τη φάση όταν κινήθηκε ταχύτατα και εκμεταλλεύθηκε το λάθος του αμυντικού της Λάρισας. Και βέβαια, ακόμα πιο εντυπωσιακή και σεντερφορίσια ήταν η κίνηση του στο δεύτερο γκολ, όταν πήρε την μπάλα από τη σέντρα πάρε βάλε του Λιβάι και την έστειλε συστημένη στα δίχτυα της θεσσαλικής ομάδας. Η ΑΕΚ έδειξε πως είχε «καθαρίσει» το ματς, εύκολα, άνετα και απλά.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο. Θα μπορούσε να σκοράρει με τον Λιβάι στο 48’, αλλά φάνηκε κάπου εκεί να σβήνει το ματς. Και όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές, η ΑΕΚ δεν έχει τον τρόπο να διαχειρίζεται παιχνίδια, ούτε και αν έχει προβάδισμα δύο τερμάτων. Η ΑΕΚ «κάθισε» και περίμενε το χρόνο να περάσει, δίνοντας δικαιώματα στη Λάρισα που τα πλήρωσε πανάκριβα. Ο Φέστα με αλλαγές έκανε πιο επιθετική την ομάδα του και η έξοδος του Μπακάκη, έφερε τρύπα στα δεξιά της ΑΕΚ.

Κατάρρευση

Η Λάρισα μείωσε από το πουθενά με τον Νικολιά να πλασάρει αφύλαχτος από τον Νταντσένκο που είχε χάσει τελείως τη φάση (70’). Ο Χιμένεθ προσπάθησε να σταματήσει την καταστροφή με την είσοδο του Σιμόες και τη μετατροπή του σχήματος σε 4-2-3-1, αλλά η ΑΕΚ είχε χάσει πλέον την ηρεμία και την αυτοσυγκέντρωση της. Ο Ολιβέιρα έχασε μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το ματς και το κακό έγινε στο 80’. Ο Ακούνια νίκησε Λάτσι και Λόπες, ο Αθανασιάδης έφαγε γκολ στην κλειστή γωνία του!

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ροκ. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να βρει λύσεις με τον Λιβάι κυρίως, αλλά ήταν φανερό πως οι «κιτρινόμαυροι» αλλού πατούσαν και αλλού βρίσκονταν, σοκαρισμένοι από την εξέλιξη του αγώνα. Η ισοφάριση της Λάρισας είχε προκαλέσει σημάδια διάλυσης και είναι χαρακτηριστική η φάση, όπου οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντεπίθεση με τρεις παίκτες και τον Λόπες να είναι εντελώς μόνος στην άμυνα της ΑΕΚ!

Η λύτρωση για την ΑΕΚ ήρθε στο 90’. Η άμυνα της Λάρισας δεν μπόρεσε να απομακρύνει, ο Αλμπάνης κατέβασε ωραία την μπάλα μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα. Αλλά ούτε και τότε, η ΑΕΚ μπόρεσε να κρατήσει άνετα τη νίκη που θα της έδινε αέρα για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο Γκορτσίλας έδωσε πέναλτι σε χτύπημα της μπάλας στο χέρι του Λιβάι μέσα στην περιοχή, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε το χτύπημα του Μουκαντζό και στην κόντρα η ΑΕΚ τελείωσε το ματς με γκολ του Σιμάνσκι.

Λάρισα-ΑΕΚ 2-4

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά και σχολίασε την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Λάρισα (Τ. Φέστα, 4-5-1): Μπάγιτς, Στίφλερ (53’ Νικολιάς), Μπεν Χατίρα, Γιακομόφσκι, Μιλοσάβλιεβιτς (63’ Μουκαντζό), Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Ακούνια, Κολομπίνο, Γκράουρ (63’ Μπέρτος), Νούνιτς (87’ Χουσίνο)

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-4-2): Αθανασιάδης, Μπακάκης (54’ Νταντσένκο), Νεντελτσεάρου, Λάτσι, Λόπες, Γκαρσία, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (74’ Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ, Ολιβέιρα (74’ Σιμόες)

Ο Γκορτσίλας χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Γιακιμόφσκι (90’+) – Νεντελτσεάρου (3’), Σιμάνσκι (60’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X