Αυτός ο «πόλεμος» είναι (και) δικός μας

Αυτός ο «πόλεμος» είναι (και) δικός μας
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου παίρνει τα μηνύματα των ημερών και γράφει για τις μεγάλες μάχες της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Λένε πως όταν θέλεις να έχεις ειρήνη πρέπει να προετοιμάζεσαι για πόλεμο. Στον αθλητισμό, ειδικά όταν μιλάμε για την ελληνική πραγματικότητα, είναι ξεκάθαρο πως για να μπορέσει να επικρατήσει κάποιος πρέπει να είναι δυνατός σε όλα τα επίπεδα. Να βγαίνει νικητής από όλες τις μάχες που έχει να καλύψει μπροστά του και να μπορεί στο τέλος να είναι εκείνος που κατακτά τη νίκη.

Το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερο, γιατί η απουσία του κόσμου από τα γήπεδα, η κοινωνική αποξένωση η οποία υπάρχει και τα προβλήματα τα οποία απασχολούν την καθημερινότητά μας, μας έχουν φέρει πολύ συχνά σε απόσταση από το σώμα μιας ομάδας. Ειδικά στην ΑΕΚ είναι πολλές φορές που δημιουργείται χάσμα μεταξύ της ομάδας και του κόσμου. Είναι γεγονός επίσης, ότι πολλές φορές ο περισσότερος κόσμος ασχολείται με όσα βλέπει μπροστά του.

Βλέπει τη μικρή εικόνα και δυσκολεύεται να δει κάποιες κινήσεις, οι οποίες αφορούν το μέλλον και ενδεχομένως να δίνουν περισσότερη αισιοδοξία. Στο σήμερα της ΑΕΚ, αυτό που μπορεί να καταγράφει πλέον ξεκάθαρα με όσα συμβαίνουν σε όλο το φάσμα του ελληνικού αθλητισμού είναι πως βρίσκεται σε έναν ανοιχτό «πόλεμο». Σε μία κατάσταση που δεν έχει αρχή, μέση και τέλος και που απαιτεί την εγρήγορση και την προσοχή όλων όσων συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία.

Ταλαιπωρία για το καπρίτσιο του ενός

Ενα ακόμα πρόβλημα που έχει ο οργανισμός της ΑΕΚ είναι να μπορέσει να θέσει σε εγρήγορση τον κόσμο της. Να μεταφέρει τα μηνύματα που απαιτούνται και να μπορέσει να λειτουργήσει συσπειρωτικά απέναντι σε όσα γίνονται. Βλέπετε τι έχει συμβεί τις τελευταίες ώρες γύρω από την κοινωνία της ΑΕΚ. Στο ποδόσφαιρο, η ΑΕΚ είναι αναγκασμένη να διανυκτερεύσει στη Λάρισα και να περιμένει την αυριανή μέρα για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού κόντρα στην τοπική ομάδα, μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί το καπρίτσιο και ο εγωισμός του ενός.

Είναι πραγματικά τρομερό και δυσκολεύεται κάποιος να κατανοήσει, πώς είναι δυνατόν, ενώ από νωρίς το πρωί το χιόνι είχε αρχίσει να στρώνεται στη Λάρισα, δεν ξεκίνησαν οι διαδικασίες προκειμένου να καθαριστεί το γήπεδο πριν παγώσει, ώστε να μπορεί να διεξαχθεί το παιχνίδι χθες. Οπως συνέβη δηλαδή στη Θεσσαλονίκη και όπως συνέβη όπου ήθελαν να παίξουν μπάλα. Η ΑΕΚ αναγκάστηκε να παραμείνει στη Λάρισα, γιατί αυτό προβλέπει ο ΚΑΠ, αλλά ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος πως οι συνθήκες θα είναι καλύτερες και θα μπορέσει να ξεμπερδέψει πια με αυτό το παιχνίδι σήμερα.

Ακόμα και αν γίνει το ματς βέβαια, το πιθανότερο είναι πως θα διεξαχθεί σε ένα βούρκο και όχι σε συνθήκες που θα επιτρέπουν στην ΑΕΚ να μπορέσει να κυριαρχήσει μέσα στο γήπεδο. Είναι απορίας άξιον, πως την ίδια ημέρα ο υπεύθυνος συντηρητής του γηπέδου είχε πει κατά την πρωινή σύσκεψη, ότι είναι απίθανο να μπορέσει να γίνει το ματς σήμερα και αύριο, αλλά όσο περνούσε η ώρα – προφανώς έπειτα από πιέσεις που δέχτηκε – άλλαζε αυτή τη θέση του.

Δεν ωφελούν οι χαμηλοί τόνοι

Πώς είναι δυνατόν η ανακοίνωση της Λάρισας επισήμως να λέει, ότι υπάρχουν εγγυήσεις πως τη Δευτέρα το ματς θα γίνει κανονικά και ο εκπρόσωπος της, ενώπιον του διαιτητή και του παρατηρητή, να λέει απλά πως εκτιμούν, ότι τη Δευτέρα δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ολα αυτά είναι καταστάσεις που φανερώνουν το πρόβλημα που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν συμμαχίες, υπάρχουν καταστάσεις που δημιουργούν θόρυβο από το πουθενά και για το τίποτα.

Είδατε πόση σκόνη σήκωσε η κόκκινη επικοινωνία επειδή αναβλήθηκε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το κύπελλο. Και ας είναι 19 βαθμούς μπροστά από τον Παναθηναϊκό και 15 μπροστά από τους υπόλοιπους. Αυτό που τους ένοιαζε, ήταν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Να κερδίσουν και πάλι την επικοινωνιακή προβολή που θέλουν, να δείξουν προς όλους, ότι αυτοί είναι τα απόλυτα αφεντικά.

Αυτή είναι η κατάσταση. Εύλογα ρώτα κάποιος: πώς αντιδρά η ΑΕΚ σε όλο αυτό; Δεν έχω ολοκληρωμένη απάντηση να σας δώσω. Είναι φανερό, ότι επιλέγει μία τακτική χαμηλών τόνων, η οποία δεν έχει δικαιωθεί μέχρι στιγμής. Αυτή η πρακτική σε ένα χώρο όπου μέτρα ο πιο δυνατός, ο πιο ισχυρός, ο πιο φωνακλάς, δεν νομίζω, ότι ωφελεί να είσαι μονίμως με μία λογική χαμηλών τόνων. Ειδικά όταν αυτό εκλαμβάνεται από σημαντικό κομμάτι του κόσμου σου ως επικοινωνιακή αδυναμία, σα να λες σφάξε με αγά μου να αγιάσω.

Χωρίς ντροπή

Και αυτό είναι κάτι που δεν ταιριάζει ποτέ στην ΑΕΚ. Στο μπάσκετ συμβαίνουν τραγελαφικά πράγματα, τα οποία δεν χωρά ανθρώπινος νους. Μετά τη ληστεία στο Λαύριο, συγκεκριμένες πλευρές που προφανώς θίχτηκαν από τις καταγγελίες του Μάκη Αγγελόπουλου και της ΑΕΚ, έχουν βαλθεί να πιέσουν όπου και όσο μπορούν, προκειμένου να κινηθούν και να μηνύσουν τον Αγγελόπουλο και τον Παπαθεοδώρου!

Δηλαδή, εκεί που μας χρωστούσαν, ζητάνε και το βόδι. Σα να μην έφτανε αυτό, σα να μην αρκούσαν τα συνεχή δημοσιεύματα που σε ένα εξ αυτών φέρεται να έχει υπογράψει πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ (!!!!), έρχεται και η θλιβερή στάση της ΕΟΚ, απέναντι στην ΑΕΚ και για χάρη του νέου αγαπημένου της, του Προμηθέα του κυρίου Λιόλιου. Την ώρα που όλη η μπασκετική πιάτσα βοά για την υπόθεση του ημιτελικού κυπέλλου μεταξύ Προμηθέα Πατρών και ΠΑΟΚ, ένα παιχνίδι πού έχει τεράστιες σκιές γύρω του, η ΕΟΚ έρχεται πάλι με το παίξει…σκληρή απέναντι στην ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ προσπάθησε απλά να κάνει το προφανές. Κάλεσε τη διοργανώτρια αρχή και ζήτησε από εκείνη να διερευνήσει κατά πόσον τηρήθηκαν όλοι οι υγειονομικοί κανόνες και τα πρωτόκολλα, τα οποία προβλέπονται από τη διαδικασία. Διότι, αν δεν έχουν τηρηθεί, εάν έχει γίνει μαϊμουδιές σε αυτό το ματς, θα μιλάμε για ένα τεράστιο σκάνδαλο που δεν θα έχει όμοιό του στο ελληνικό μπάσκετ.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X