Το σκάνδαλο του αιώνα και το ερώτημα της ΑΕΚ

Το σκάνδαλο του αιώνα και το ερώτημα της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ ζητά από την ΕΟΚ να πάρει επίσημη θέση για όσα γίνονται στον Προμηθέα και τηρεί στάση αναμονής για την Εθνική ομάδα

Σε ανοιχτή ρήξη με το παρασκήνιο του ελληνικού μπάσκετ βρίσκεται πλέον η ΑΕΚ. Δεν έφταναν όσα απίθανα συνέβησαν στη ληστεία του Λαυρίου, ήρθε μετά και μια υπόθεση, η οποία εάν αποδειχθεί αληθής, θα συνιστά το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Αναφερόμαστε στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Προμηθέα Πάτρας την Παρασκευή για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί όπου φαίνεται να υπάρχουν σκιές και να οδηγούν σε ένα πρωτοφανές υγειονομικό σκάνδαλο.

Η ομάδα της Πάτρας έδωσε κανονικά το ματς με τον ΠΑΟΚ, αλλά αμέσως μετά εμφάνισε δύο κρούσματα κορωνοϊού. Με αίτημα που έκαναν προς την ομοσπονδία, ζήτησαν και πέτυχαν την εξαίρεση πέντε παικτών τους από την Εθνική ομάδα. Η ΕΟΚ αποδέχθηκε το αίτημα και «έκοψε» τους παίκτες του Προμηθέα μετά την επαφή με δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον αχαϊκό σύλλογο. Μάλιστα, ο Προμηθέας ενημέρωσε επίσημα πως ένας εκ των πέντε διεθνών αθλητών βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό μετά από νέο διαγνωστικό έλεγχο που έγινε,

Η ΑΕΚ επικοινώνησε άμεσα με την ομοσπονδία και ζήτησε – σε προφορικό επίπεδο – εξηγήσεις για την πιθανότητα σοβαρών παραβιάσεων του υγειονομικού πρωτοκόλλου στον ημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Προμηθέα. Η ΑΕΚ περιμένει την απάντηση της ΕΟΚ, η οποία δύο μέρες μετά την επικοινωνία δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση. Ετσι, από την ΑΕΚ εξετάζεται να μην επιτραπεί η παρουσία των Μωραΐτη,  Δημήτρη Κατσίβελη και Χρυσικόπουλου στις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας. Είναι πλέον στη διακριτική ευχέρεια της ΕΟΚ να τοποθετηθεί για το θέμα και να δώσει ξεκάθαρη απάντηση.

Μάλιστα, δεν είναι τυχαία η δημόσια τοποθέτηση του Κυριάκου Καψή, υπεύθυνου του γραφείου Τύπου του ΠΣΑΚ, που ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν αποδειχθεί, ότι είχε κορωνοϊο ένα μέλος αγωνιστικού τμήματος ομάδας της Basket League και βρέθηκε κανονικά στο παρκέ ενώ το γνώριζαν όλοι πριν το παιχνίδι που έδωσαν, τότε μιλάμε για τη μεγαλύτερη αλητεία των τελευταίων ετών στον ελληνικό αθλητισμό! Υπεύθυνοι ΟΛΟΙ…»

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X