Η ΑΕΚ ξεφτίλισε ξανά την παράγκα, νίκησε και με εννιά τον Ολυμπιακό (VIDEO)

Ενας από τους απανωτούς θριάμβους της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό των πρώτων ετών της δικτατορίας Κόκκαλη, είχε περάσει στην ιστορία σαν σήμερα πριν από 24 χρόνια

Στα χρόνια της σκληρής «παράγκας» που ισοπέδωνε τα πάντα στο διάβα της, μόνο η ΑΕΚ κατάφερνε να μένει όρθια. Να καταφέρνει σημαντικά χτυπήματα, να διεκδικεί και να κατακτά τίτλους όπως το κύπελλο (αν και θα μπορούσε να κάνει ακόμα περισσότερα). Εστω και αν για να συμβεί αυτό, απαιτήθηκε στα ματς με τον Ολυμπιακό να φτάσει να αγωνίζεται ακόμα και με εννιά παίκτες! Ακομα και έτσι όμως, κατάφερνε να πάρει τη νίκη. Όλα αυτά, μια μέρα σαν σήμερα του 1997.

Ηταν η πρώτη αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Διαιτητής της αναμέτρησης ο γνωστός Παπαδάκος, από τα πρωτοπαλίκαρα της παράγκας. Και πρώτος βοηθός ο αλήστου μνήμης Δημητρόπουλος, που έδωσε τα διαπιστευτήρια του για όσα θα έπονταν στα επόμενα χρόνια. Η ΑΕΚ αναγκάστηκε να παίξει με αριθμητικό μειονέκτημα από την αρχή, καθώς το τζαρτζάρισμα του Βλάχου στον Καραπιάλη δόθηκε αποβολή από τον Παπαδάκο.

Αν και με παίκτη λιγότερο, η ΑΕΚ εξαφάνισε τον αντίπαλο της. Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Σαβέβσκι πέρασε ιδανικά στον Μπατίστα και εκείνος μέσα από την περιοχή δεν συγχώρεσε. Πριν καλά – καλά συνέλθουν, ο Σαβέβσκι τους έπιασε στον ύπνο και ο Κασάπης (έπαιζε ως κεντρικός χαφ σε εκείνο το ματς) έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με υπέροχη λόμπα.

Η ΑΕΚ φαινόταν να καθαρίζει την πρόκριση, αλλά οι Παπαδάκος και Δημητρόπουλος δεν είχαν ολοκληρώσει το έργο τους. Δια ασήμαντη αφορμή, για ένα εξόφθαλμα ανάποδο πλάγιο, ο Δημητρόπουλος διέταξε την αποβολή του Μπατίστα (είχε προηγηθεί και η αποβολή του Σαμπανάντζοβιτς, σε φάση που δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο). Και στις καθυστερήσεις, ο Αλεξανδρής μείωσε και όλοι πίστεψαν πως ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι στην πρόκριση. Ωστόσο, τα καλύτερα έρχονταν και μέσα στο Καραϊσκάκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X