ΑΕΚ: Ολο το παρασκήνιο και πως σώθηκαν τα 550.000 ευρώ στην... Ουγγαρία

ΑΕΚ: «Και αυτό το Πάσχα η ζωή θα νικήσει τον θάνατο!» (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Η ΠΑΕ ΑΕΚ... έσωσε τελικά τις 550.000 ευρώ της δόσης για τον Λιβάι Γκαρσία, παρά την καλοστημένη απάτη διεθνούς κυκλώματος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θύμα διεθνών απατεώνων έπεσε η ΑΕΚ και αν δεν προλάβαινε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες θα έχανε 550.000 ευρώ!

Χρήματα που προορίζονταν για την πληρωμή δόσης για την αγορά του Λιβάι Γκαρσία από την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.

Και τελικά τα… έσωσε στην Ουγγαρία, όπου μπλοκαρίστηκαν και πλέον βάση των κανονισμών θα επιστραφούν στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Και από εκεί με διαφορετικές διαδικασίες πλέον θα κατατεθούν στην… επίσημη και αυθεντική Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η «Live Sport» κύκλωμα εξειδικευμένο στο τραπεζικό… Phishing κατάφερε να πείσει την ΠΑΕ ΑΕΚ με e-mails που είχαν επίσημο χαρακτήρα αλλά και τηλέφωνα (!) να στείλει τα χρήματα σε δήθεν λογαριασμό της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στήνοντας μια πολύ οργανωμένη απάτη. Και σημείο-κλειδί ήταν τα e-mails που φαίνονταν να είχαν σταλεί από τον επίσημο λογαριασμό της Μπεϊτάρ και υπέδειξαν τον λογαριασμό, ενώ με τηλέφωνα από τους… απατεώνες που ήταν φερόμενοι υπάλληλοι του συλλόγου του Ισραήλ ζητούσαν να σταλεί αποδεικτικό της συναλλαγής όταν έγινε η πληρωμή από την ΑΕΚ.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ και η σπείρα

Και όλο αυτό το κύκλωμα είναι μια καλοστημένη σπείρα που απασχολεί ακόμη και το FBI και την Europol. Μάλιστα, θύματα έχουν πέσει ομάδες του MLS αλλά και ευρωπαϊκές όπως πρόσφατα η ιταλική Λάτσιο που έχασε μάλιστα τα χρήματα και η σκωτσέζικη Χάμιλτον. Αλλά και άλλα κλαμπ που ακόμη τρέχουν και δεν φτάνουν.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι έγινε σημαντικό λάθος και από πλευράς ΑΕΚ που θα έπρεπε να τσεκάρει διαφορετικά και πιο εξονυχιστικά την επικοινωνία, αφού αφορά ένα τόσο σημαντικό ποσό και αφορά μία σημαντική διαδικασία.

Κάτι που δεδομένα έκανε έξαλλο τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ωστόσο στην ΠΑΕ ΑΕΚ με συντονισμένες ενέργειες πρόλαβαν και έσωσαν τα χρήματα.

Η καθυστέρηση μίας εβδομάδας

Η αποκάλυψη έγινε όταν ρωτήθηκε η ΠΑΕ ΑΕΚ από την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ γιατί έχει καθυστερήσει για περίπου μία εβδομάδα να πληρωθεί η δόση για τον Λιβάι Γκαρσία. Τότε αποκαλύφθηκε η απάτη και η Ενωση σε συνεργασία με την Ελληνική Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τις δύο τράπεζες που ενεπλάκησαν μπλόκαραν τα χρήματα.

Ετσι σώθηκε από μια μεγάλη οικονομική ζημιά και τα 550.000 ευρώ επιστρέφονται στην ΠΑΕ ΑΕΚ για να πληρώσει για την μεταγραφή του Λιβάι Γκαρσία. Πλέον απομένουν να ολοκληρωθούν κάποιες απαραίτητες διαδικασίες για να μπορέσουν να επιστραφούν τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό της ελληνικής ομάδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X