Οι δυο κόσμοι της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου είδε χωρίς…επιπτώσεις το ματς με το Βόλο και έχει τα παρεπόμενα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική το απόγευμα της Τετάρτης. Δεν είδαμε κάτι καινούργιο που να μας εκπλήσσει και να δείχνει μία διαφορετική πραγματικότητα. Αυτή είναι η ιστορία της φετινής ΑΕΚ. Mία ομάδα, στην οποία μέσα ενυπάρχουν δύο διαφορετικοί κόσμοι.

Υπάρχει ατομική ποιότητα, φοβερό ταλέντο, ικανότητα και παίκτες που μπορούν με μία και μόνο ενέργεια να πάρουν ένα παιχνίδι στην επίθεση. Και από την άλλη, υπάρχει ένα σύνολο που δεν κατάφερε ποτέ να γίνει ομάδα.

Γι’ αυτό, ακόμα και τώρα που ήρθε ο Χιμένεθ στο τιμόνι της ΑΕΚ – ένας άνθρωπος δηλαδή που φημίζεται για την αμυντική του προσήλωση και την ικανότητα να κάνει ομάδες που πηγαίνουν τα ματς στο 1-0 – φτάνει ολοένα και πιο συχνά σε καταστάσεις ροκ.

Δεν χρειάζονται βρυκόλακες

Οποτε βρίσκει μία ομάδα πάνω από το μέσο όρο, η ΑΕΚ ζορίζεται. Γιατί, όταν πρέπει να βγει από το ταμπούρι της και να κάνει παιχνίδι, τα βρίσκει σκούρα. Και από την άλλη, όταν καλείται να αντιμετωπίσει ένα σύνολο που έχει μία σχετική δομή και ταχύτητα μπροστά, τότε φανερώνει τεράστια κενά στην ομαδική λειτουργία.

Είναι εύκολο τώρα, αλλά και πολύ λαϊκίστικο στη δική μου λογική, να βρυκολακιάσει κάποιος πάνω σε παίκτες που φορούν τη φανέλα της ΑΕΚ. Να βγάλει άχρηστους και ανεπαρκείς, όλους τους ποδοσφαιριστές που συγκροτούν αυτή τη στιγμή την άμυνα της ΑΕΚ.

Να πούμε, ότι ήταν η παρουσία του Νταντσένκο μία παρωδία; Να πούμε, ότι είναι να απορεί κανείς για ποιο λόγο αποκτήθηκε; Να πούμε ότι έκανε σωρεία από προσωπικά λάθη και είναι ανέτοιμος; Ο,τι ο Τσιγκρίνσκι είναι παλαίμαχος, ότι ο Νεντελτσεάρου είναι ελάχιστος, πως ο Μιτάι δεν είναι έτοιμος; Να τα πούμε όλα.

Προσέξτε: δεν επιχειρώ να σας πω, ότι όλα αυτά είναι διαφορετικά και πως αυτοί οι παίκτες μπορούν να κάνουν κάτι που θα μοιάζει με άμυνα…Μαζινό. Αλλά αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως όσο η ΑΕΚ δεν αμύνεται ως ομάδα, δεν επιτίθεται ως ομάδα, δεν λειτουργεί συνολικά ως ομάδα, τόσο οι αδυναμίες θα φαίνονται πιο πολύ.

Τα θρίλερ τρομάζουν

Οσο ζει αυτά τα θρίλερ, όπου φτάνεις από την απόλυτη απελπισία στο θρίαμβο και από τον εκνευρισμό και την απογοήτευση, στη χαρά και στο θαυμασμό για την ποιότητα ποδοσφαιριστών μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ακόμα και μέσα στο ίδιο παιχνίδι, δεν έχει μέλλον.

Επιμένω πάρα πολύ στο θέμα της ομάδας και στην ανάγκη που έχει η ΑΕΚ να βρει τον τρόπο να ξαναγίνει ομάδα. Αυτός είναι μονόδρομος για την επιτυχία. Δεν μπορεί να υπάρχει κουβέντα σε αυτό. Ειδάλλως, είναι πολύ πιο πιθανό η ΑΕΚ να κάψει ποδοσφαιριστές που έχουν ατομικά χαρίσματα, παρά να μπορέσει να κερδίσει πράγματα από το ταλέντο τους.

Κάπου εκεί αρχίζουν και ανακύπτουν και τα πιο σοβαρά θέματα για το μέλλον της ΑΕΚ. Για την τρέχουσα σεζόν, που έτσι κι αλλιώς είναι πια πολύ ιδιαίτερη για την ΑΕΚ, υπάρχει μόνο ο στόχος του κυπέλλου. Να κατακτηθεί ένα τρόπαιο και από κει και πέρα, να μην έρθουν τα χειρότερα στο πρωτάθλημα.

Υπάρχει ακόμα, είναι ορατός, ο κίνδυνος να καταποντιστεί στη βαθμολογία ή ακόμα και να χάσει την ευρωπαϊκή προοπτική. Υπάρχει ως σενάριο και δεν μπορεί να το αμελήσει κάνεις. Ειδικά με βάση αυτά τα σκαμπανεβάσματα που δείχνει η ΑΕΚ στην εικόνα της.

Αυτό που χρειάζεται η ΑΕΚ

Πολλοί όμως, θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να σκέφτονται και να κινούνται και το πώς θα διορθώσουν λάθη του παρελθόντος και θα μπορέσει η επόμενη σεζόν να είναι πραγματικά αυτή που πρέπει. Το αίτημα για αλλαγές είναι διάχυτο αυτή τη στιγμή στην «κιτρινόμαυρη» κοινωνία.

Οι περισσότεροι θέλουν να αλλάξει εκ βάθρων αυτή η ομάδα. Εγώ θα έλεγα να σχεδιαστεί σωστά. Εγώ θα έλεγα να μπορέσει να βρει τον τρόπο, τη στρατηγική, τις σωστές κινήσεις και το καλό κλίμα που θα μπορέσουν να την κάνουν να είναι πραγματικά ανταγωνιστική.

Πόσο εφικτό είναι αυτό δεν το γνωρίζω. Να πω την αλήθεια, δεν βλέπω αυτή τη στιγμή, ότι στην ΑΕΚ υπάρχει διάθεση και σκέψη να υπάρξουν δραστικές αλλαγές, πέρα από όσες προκύψουν εξ ανάγκης στη διαδικασία.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X