Η ΑΕΚ για 12 λεπτά… πέταγε φωτιές (4-2) και πίσω… τρέμει! (VIDEO)

Τάνκοβιτς: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, είχαμε μία νορμάλ εμφάνιση και πήραμε τη νίκη»
Photo Credits: INTIME

Μπροστά κούκλα η ΑΕΚ, αλλά πίσω…πανούκλα, έκανε τη μισή δουλειά και πήρε προβάδισμα πρόκρισης επί του Βόλου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η διπρόσωπη ΑΕΚ έκανε ξανά την εμφάνιση της. Είναι η ίδια ομάδα που κεντούσε μπροστά και έκανε πράγματα και θαύματα με την ποιότητα των παικτών που διαθέτει, αλλά πίσω προκαλούσε θλίψη και νευρικό κλονισμό. Με αυτήν την εικόνα, μιας ομάδας που μπροστά είναι κούκλα, αλλά πίσω…πανούκλα, η Ενωση έκανε τη μισή δουλειά για την πρόκριση και έκανε σημαντικό βήμα, επικρατώντας με 4-2 του Βόλου στον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου που έγινε στο ΟΑΚΑ.

Θλιβερή η παρουσία του Νταντσένκο, έμπαζε από παντού η άμυνα και προκαλούσε εκνευρισμό με τις αντιδράσεις των παικτών. Τουλάχιστον, έκανε μάγια η επίθεση και η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε. Κόντρα σε μια αξιόμαχη ομάδα, αλλά και κάκιστο διαιτητικό τρίο, που μοίραζε κάρτες, φάουλ και ξεχνούσε οφσάιντ.

Δεν μπήκαν στο γήπεδο

Με δεδομένες τις απουσίες (που εστιάζονταν ειδικά μεσοαμυντικά), έκαναν τον Χιμένεθ να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Ο Ισπανός παρέταξε μετά από καιρό την ΑΕΚ με διάταξη 4-2-3-1, έχοντας στα άκρα της άμυνας οι Νταντσένκο και Μιτάι και δίδυμο στα στόπερ Νεντελτσεάρου και Τσιγκρίνσκι. Στα χαφ ήταν δίδυμο οι Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι και δεκάρι ο Μάνταλος, ενώ στα άκρα της επίθεσης επέλεξε τους Γκαρσία (δεξιά), Τάνκοβιτς (αριστερά) και φορ τον Ολιβέιρα.

Ωστόσο, ούτε ο πλέον απαισιόδοξος οπαδός της ΑΕΚ μπορούσε να προσδοκά την εικόνα που υπήρχε στο ξεκίνημα του αγώνα. Η ΑΕΚ μπήκε πολύ άσχημα στο παιχνίδι και οι περισσότεροι παίκτες φαινόταν πως είχαν μείνει στα αποδυτήρια. Ειδικά η άμυνα παρέπαιε και το ένα λάθος διαδέχονταν το άλλο. Ο Νταντσένκο ήταν πολύ βαρύς, εκτός κλίματος και εμφανώς ανέτοιμος, κάνοντας σωρεία από εύκολα και εκνευριστικά λάθη.

Δίπλα στη θλιβερή εικόνα του Ουκρανού, ο συμπατριώτης του Τσιγκρίνσκι, που δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του αγώνα, ο άτολμος Νεντελτσεάρου, ενώ χωρίς αγωνιστικό ρυθμό φάνηκε πως ήταν μετά τον τραυματισμό του και ο Μιτάι. Εμπαζε και το κέντρο με τον Κρίστισιτς να είναι σκιά και ο Βόλος έβαλε την ΑΕΚ στα καρέ της. Ο Τσιντώτας γλίτωσε την ΑΕΚ σε δύο περιπτώσεις, αλλά στο τετ α τετ που βγήκε ο Δουβίκας δεν μπορούσε να βρεθεί λύση (14’).

Μαγικό 12λεπτο

Μετά το 20λεπτο, η ΑΕΚ άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι. Οι χτυπητές αμυντικές αδυναμίες άρχισαν να σουλουπώνονται, η ποιότητα που υπάρχει στην επίθεση της ΑΕΚ και ξεχειλίζει μπόρεσε να κάνει τη διαφορά. Η Ενωση έκανε απίστευτο 10λεπτο, όπου ο Βόλος έχασε την μπάλα και δεν μπορούσε να σταματήσει με κανέναν τρόπο την «κιτρινόμαυρη» αντεπίθεση. Ο Τάνκοβιτς έκανε μαγικά πράγματα και έχοντας από κοντά την τριπλέτα Μάνταλου, Λιβάι, Ολιβέιρα, κονιορτοποίησαν το Βόλο.

Η ΑΕΚ δεν ανέτρεψε απλά το παιχνίδι, αλλά πέτυχε τέσσερα γκολ σε 12’! Ο Μάνταλος έπειτα από απίστευτη ασίστ του Λιβάι (25’), ο Τάνκοβιτς με μυθικό τελείωμα έπειτα από ασίστ του Κρίστισιτς (29’), ο Σουηδός ξανά στο 32’ με φοβερό πλασεδάκι και ο Ολιβέιρα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έπειτα από ανατροπή του Λιβάι (36’) δεν έφεραν απλά τούμπα το παιχνίδι, αλλά έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της Ενωσης.

Πάντως, ήδη από το τελευταίο 10λεπτο του ημιχρόνου φαινόταν πως η ΑΕΚ άρχισε να ξεφουσκώνει και να έχει κενά στη μεσαία γραμμή, εμφανίζοντας τα κωμικά λάθη στην άμυνα. Ο Νταντσένκο ήταν σε άθλια κατάσταση, δίχως ψυχολογία και πίστη στον εαυτό του και η αντικατάσταση του ήταν αναμενόμενη. Βέβαια, ο Χιμένεθ εξέπληξε άπαντες με την απόφαση να χρησιμοποιήσει τον Λόπες (!!!!) ως δεξί μπακ αντί του Ουκρανού. Κίνηση που δικαιολογείται μόνο από τη διστακτικότητα για την παρουσία ενός ακόμα άπειρου παίκτη, όπως ο Ραντόνια.

Επεσε ο ρυθμός

Ηταν βέβαια επόμενο, πως ο φρενήρης ρυθμός του πρώτου 45λεπτου, δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί και στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ πάσχιζε να κρατήσει το Βόλο μακριά από την εστία του Τσιντώτα, αλλά στην πρώτη φάση που οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μέσα στην περιοχή, σκόραραν ξανά. Επειτα από σέντρα του Φεράρι, το κεντρικό δίδυμο της ΑΕΚ έμεινε κολλημένο και ο Μήτογλου από κοντά μείωσε σε 4-2 (57’) και έβαλε πάλι φωτιά στο παιχνίδι.

Τα κενά στην άμυνα δεν επέτρεπαν στην ΑΕΚ να βγαίνει μπροστά. Ηταν βασανιστικός ο τρόπος που ο Βόλος έβρισκε τρόπο να φτάνει σε θέση βολής. Η ΑΕΚ είχε τις καλές στιγμές της με Τάνκοβιτς και Ανσαριφάρντ, αλλά δεν ήρθε ακόμα ένα γκολ που θα μπορούσε να της δώσει εκ νέου μεγάλο αέρα και έτσι φάνηκε να προσέχει περισσότερο μην υπάρξει μεγαλύτερη ζημιά. Ο Χιμένεθ αντικατέστησε τον Τάνκοβιτς προς γενική έκπληξη για να φρεσκάρει με τον Αλμπάνη, αλλά δεν βρήκε λύσεις και η ΑΕΚ οπισθοχωρούσε όσο περνούσε ο χρόνος.

Στο τελευταίο 10λεπτο, ο Ισπανός μετέτρεψε το σχηματισμό σε 4-3-3 με την είσοδο του Σιμόες στη μεσαία γραμμή, ενώ έβαλε τον Ραντόνια στο δεξί άκρο της άμυνας και μετέφερε τον Λόπες στα αριστερά. Η κατάσταση παρέμενε θλιβερή στην άμυνα της ΑΕΚ. Κάθε κατεβασιά του Βόλου μύριζε κίνδυνο. Ο Τσιντώτας σταμάτησε τον Δουβίκα σε τετ α τετ και το φάουλ του Νίνη, ενώ το πλασέ του Δουβίκα στο 87’ σταμάτησε στο δοκάρι. Αλλά η ΑΕΚ φαινόταν πως δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να τελειώσει το παιχνίδι.

ΑΕΚ-Βόλος 4-2

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Νταντσένκο (46’ Λόπες), Νεντελτσεάρου, Τσιγκρίνσκι, Μιτάι (82’ Ραντόνια), Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Γκαρσία, Μάνταλος (82’ Σιμόες), Τάνκοβιτς (70’ Αλμπάνης), Ολιβέιρα (70’ Ανσαριφάρντ)ο Μ

Βόλος (Α. Λόπες, 4-2-3-1): Κλέιμαν, Φεράρι, Γκρίλο, Μήτογλου, Ριένστρα, Τσοκάνης (90’+ Σάντσες), Μαρτίνες (53’ Μίλοκ), Δουβίκας, Μπαρτόλο (77’ Κρητικός), Νίνης, Περέα

Ο Φωτιάς χρέωσε με κίτρινη κάρτα του Νταντσένκο (38’), Κρίστισιτς (90’+) – Μίλοκ (73’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X