Ο Κομπανί στηρίζει ένα κοινό πρωτάθλημα Βελγίου - Ολλανδίας

Ο Κομπανί στηρίζει ένα κοινό πρωτάθλημα Βελγίου - Ολλανδίας
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτή είναι μια ιδέα που έχει προκύψει εδώ και αρκετό καιρό μεταξύ των γειτόνων Βελγίου και Ολλανδίας, αλλά με την κρίση της Covid-19 και την προοπτική «ανανέωσης» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, επανήλθε πρόσφατα στη δημόσια συζήτηση.

Με την ονομασία «BeNeLeague» (από τα αρχικά των δύο χωρών), το πρότζεκτ στοχεύει να συγχωνεύσει το βελγικό πρωτάθλημα με αυτό της Ολλανδίας, προκειμένου να γίνει πιο ελκυστικό και σαφέστατα πιο προσοδοφόρο. Σε μια εποχή που οι μεγάλοι σύλλογοι της «Γηραιά Ηπείρου» σκέφτονται να συγκεντρωθούν σε μια «Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ», που θα ανταγωνιζόταν με το Champions League, η «BeNeLeague» θα επέτρεπε στις δύο χώρες να αντισταθούν καλύτερα στη δύναμη των ανταγωνιστών τους.

Ο Βενσάν Κομπανί, μάλιστα, είναι πεπεισμένος γι΄ αυτό. Προσκεκλημένος της εκπομπής «La Tribune», στο κανάλι «Une» (ένα από τα κανάλια της RTBF), ο προπονητής της Άντερλεχτ μίλησε γι΄ αυτό το θέμα. «Είμαι απολύτως υπέρ, είναι ζήτημα επιβίωσης», εξήγησε ο Βέλγος διεθνής πρώην αμυντικός, ο οποίος αποσύρθηκε από τα γήπεδα από το περασμένο καλοκαίρι.

«Όσο πιο γρήγορα πηγαίνουμε, τόσο το καλύτερο. Σύντομα, τα μεγάλα κλαμπ θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν ξεχωριστά πρωταθλήματα και η αγορά τους θα διπλασιαστεί, τριπλασιαστεί ή ακόμα περισσότερο. Και θα παραμείνουμε σε μια μικρή αγορά, με λίγα μέσα για να προχωρήσουμε. Εάν διπλασιάσουμε την αγορά ή επεκτείνουμε τα σύνορα, μπορούμε να ανακτήσουμε μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα», πρόσθεσε.

Ένα τέτοιο σενάριο, σύμφωνα με τον πρώην άσο της Μάντσεστερ Σίτι, θα διατηρούσε τα νέα ταλέντα στη χώρα για μερικά ακόμη χρόνια. «Όσον αφορά την υποδομή υπάρχουν ακόμα πολλά να κάνουμε, αλλά όσον αφορά τους παίκτες, υπάρχει τρελό ταλέντο», παρατήρησε. «Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να τους κρατήσουμε περισσότερο, αν είχαμε την ικανότητα να προσφέρουμε περισσότερα στους παίκτες μας». Απομένει να πειστούν οι επικριτές αυτού του έργου, οι οποίοι προειδοποιούν για τους κινδύνους που διατρέχουν οι σύλλογοι της δεύτερης κατηγορίας, τόσο στο Βέλγιο όσο και στις Κάτω Χώρες.

«Είναι δυνατόν να έχουμε τύπους αλληλεγγύης για το βελγικό ποδόσφαιρο», διαβεβαίωσε ο Κομπανί. «Είναι αλήθεια ότι τα κατώτερα πρωταθλήματα δεν περνούν καλά αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει ένας τρόπος να σκεφτούμε την αλληλεγγύη. Μιλώ για να δούμε ομάδες πιο ανταγωνιστικές στο Βέλγιο, με τα δικά μας ταλέντα. Το πρόβλημα είναι ότι τα άλλα πρωταθλήματα θα γίνουν πιο δυνατά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X