Χατζηδιάκος: «Είναι... θανατηφόρος ο Γιακουμάκης -Μεγάλος δουλευταράς»

Ο Γιακουμάκης παραμένει πάνω από Μπενζεμά και Σαλάχ στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»
Photo Credits: INTIME

Ο Παντελής Χατζηδιάκος μίλησε για τον Γιώργο Γιακουμάκη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπορεί ανέκαθεν να… ευδοκιμούσαν οι Έλληνες επιθετικοί στην Ολλανδία, ωστόσο ο Παντελής Χατζηδιάκος αποτελεί μία από τις λαμπερές εξαιρέσεις.

Μιλώντας λοιπόν στο site του bwinΣΠΟΡ FM, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στις επερχόμενες αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με την PSV, το «φαινόμενο Γιακουμάκης», τους στόχους του, τον κορωνοϊό, τις… καφενειακές συζητήσεις αναφορικά με τις άμυνες στην Ολλανδία και τον Τζόλη.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον Γιώργο Γιακουμάκη:

«Σίγουρα θα πάρει την πρώτη θέση στους σκόρερ. Είναι ένα παιδί που δουλεύει πολύ. Στην αρχή, όταν η Φένλο δεν τα πήγαινε και τόσο καλά, αυτός θα έβρισκε τον τρόπο να σκοράρει, έστω ένα γκολ στο 90’. Ακόμη κι αν το ματς είχε ουσιαστικά τελειώσει, αυτός θα έψαχνε τη μία ευκαιρία για να βρει το γκολ. Τον Ιανουάριο, ό,τι ακουμπούσε πήγαινε μέσα! Είναι ήρεμο άτομο, δουλευταράς.

Είναι ένας παίκτης που τα πάει καλά με την σωματική επαφή, μπορεί να μην έχει την τεχνική για τους κλειστούς χώρους, όμως όταν βρεθεί μέσα στη μεγάλη περιοχή είναι… θανατηφόρος. Συχνά έχω συζητήσει με συμπαίκτες μου για τον Γιακουμάκη, με ρωτούσαν τι παίκτης είναι αυτός κι εγώ τους εξηγούσα τη δουλειά που ρίχνει. Εύχομαι ότι θα τα πάει ακόμα καλύτερα».

Για το τι παίζει ρόλο και αρκετοί Έλληνες ξεχωρίζουν στην Ολλανδία:

«Αυτό που βλέπω με τους Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι πως δουλεύουν σκληρά, με πάθος, στους Ολλανδούς αρέσει αυτό. Εδώ γίνεται μπόλικη δουλειά με τους παίκτες, σε βοηθούν να βελτιώσεις την τεχνική σου, σε θέματα τακτικής, πώς να παίρνεις την σωστή θέση μέσα στο γήπεδο. Η δουλειά σε συνδυασμό με το πάθος του Έλληνα ποδοσφαιριστή φέρνει καλά αποτελέσματα.

Έχει τύχει να με ρωτήσουν Έλληνες παίκτες πριν πάρουν μεταγραφή στην Ολλανδία. Επίσης με έχουν ρωτήσει και από την ομάδα την άποψή μου για Έλληνες παίκτες. Εγώ πάντως τους έχω πει πολλές φορές να φέρουν τον Γιακουμάκη ή τον Παυλίδη για να έχω και παρέα (σ.σ. γέλια)».

Για τις διαφορές Ολλανδίας-Ελλάδας και το… κλισέ «στην Ολλανδία δεν παίζουν άμυνα»:

«Η διαφορά της Ελλάδας με την Ολλανδία είναι ότι εδώ οι ομάδες θέλουν να παίζουν μπάλα. Εδώ δεν αγαπούν τόσο την άμυνα, όμως όταν έχεις βάλει 21 γκολ όπως ο Γιακουμάκης, κάτι κάνεις καλά.

Τα τελευταία χρόνια βέβαια και εδώ έχουν αρχίσει να δίνουν λίγη περισσότερη σημασία στην άμυνα. Έχουν καταλάβει πως αν θες να διακριθείς στο πρωτάθλημα, πρέπει να φας όσο λιγότερα γκολ γίνεται.

Στην Ελλάδα, ειδικά οι μικρομεσαίες ομάδες παίζουν και οι έντεκα πίσω, αντιποδόσφαιρο. Εδώ ακόμα και οι μικρομεσαίες θα κοιτάξουν να παίξουν μπάλα, αντιλαμβάνονται ότι έτσι έχουν περισσότερες πιθανότητες για ένα καλό αποτέλεσμα».

Για τους παίκτες που ξεχωρίζει στην Super League 1:

«Από την Ελλάδα μου αρέσει περισσότερο ο Τζόλης, που τον ξέρω και από την εθνική. Είναι μεγάλο ταλέντο, έχει φοβερή φυσική κατάσταση και τρομερό μυαλό. Ελπίζω ότι θα παίξει σύντομα σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X