UEFA: Παρουσιάζει το σχέδιο για το Super Champions League

Παραιτήθηκε ο Ούβα από αντιπρόεδρος της UEFA
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η UEFA πρόκειται να παρουσιάσει τις προτάσεις της για αλλαγή της μορφής του Τσάμπιονς Λιγκ από το 2024, στην σημερινή συνεδρίαση των 55 μελών-ομοσπονδιών της.

Όπως τονίζουν τα σχετικά ρεπορτάζ, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία εγγυάται στους συλλόγους περισσότερα παιχνίδια και έσοδα, προκειμένου να αποτρέψει την απειλή μιας ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας.

Η νέα μορφή της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης θα αυξήσει τον αριθμό των συλλόγων από 32 σε 36, με κάθε ομάδα εγγυημένα τουλάχιστον 10 παιχνίδια και με το στάδιο των ομίλων να αντικαθίστανται από ένα ενιαίο βασισμένο στο λεγόμενο «ελβετικό μοντέλο».

Οι λίγκες πάντως εξακολουθούν να ανησυχούν έντονα σχετικά με τον αντίκτυπο των περισσότερων αγώνων στις εγχώριες διοργανώσεις.

Τα μέλη της ECA έχουν ήδη συναντηθεί για να συζητήσουν  σχετικά με το σχέδιο. Σύμφωνα με τις νέες προτάσεις, τρεις σύλλογοι θα προκρίνονται βάσει του συντελεστή UEFA  από προηγούμενα χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι ομάδες όπως για παράδειγμα η Ρεάλ Μαδρίτης, θα μπορούσαν να προκριθούν ακόμη και αν δεν τα είχαν καταφέρει μέσω της κανονικής διαδρομής.

Επίσης, σχεδιάζεται να αλλάξει το σύστημα για την πρόκριση τους «16», έτσι ώστε οι οκτώ πρώτες ομάδες στο ενιαίο πρωτάθλημα των 36 ομάδων να φτάνουν αυτόματα στη φάση των νοκ άουτ, ενώ οι επόμενες 16 ομάδες στη βαθμολογία θα παίζουν για τις οκτώ τελευταίες θέσεις.

Συνολικά θα υπάρχουν 225 αγώνες στην διοργάνωση σε σύγκριση με τους 125 που γίνονται τώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X