ΚΚΕ κατά Αυγενάκη: «Να μην εφαρμοστεί ο αποκλεισμός των σωματείων»

Αυγενάκης: «Απαραίτητο οι εκλογές στην ιστιοπλοΐα από προσωρινή διοίκηση»

Επίθεση ΚΚΕ σε Λευτέρη Αυγενάκη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επίθεση στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για το σκάνδαλο με την αποπομπή δεκάδων σωματείων από τις γηπεδικές εγκαταστάσεις εν μέσω κορωνοϊού εξαπέλυσε το ΚΚΕ.

Αναλυτικά η ερώτηση, που απηύθυνε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης:

Με έγγραφο του Υφυπουργείου Αθλητισμού ζητείται η αποπομπή από τις γηπεδικές εγκαταστάσεις όσων σωματείων δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Το συγκεκριμένο έγγραφο εστάλη την Τετάρτη (03/02/21) από το γραφείο του Υφυπουργού προς τους Δήμους όλης της χώρας με κοινοποίηση στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, τον πρόεδρο ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τον πρόεδρο ΕΝΠΕ κ. Γιώργο Πατούλη. Εστάλη σε περίοδο πανδημίας, με τις χρονοβόρες διαδικασίες για την ένταξη στο μητρώο να έχουν γονατίσει τα σωματεία.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού απευθύνεται στους Δήμους της χώρας, καλώντας τους να αποκλείσουν από τις αθλητικές τους εγκαταστάσεις όσα σωματεία δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο. Ζητά τη συστράτευση όλων για να ενημερώσουν τα σωματεία που χρησιμοποιούν τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες ένταξης και κλείνει το έγγραφο με την εξής πρόταση: «Σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους, δύναστε με αναλογική εφαρμογή του άρθρου 3. Παρ. 4 του ν. 4726/2020, να αποφασίσετε να αποχωρήσουν από τις εγκαταστάσεις τους».

Η απαράδεκτη αυτή μεθόδευση έχει προξενήσει αναστάτωση στον αθλητικό κόσμο. Ήδη δεκάδες Ενώσεις, φορείς και σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα έχουν ξεσηκωθεί μπροστά στο κίνδυνο δεκάδες σωματεία με χιλιάδες αθλητές, μην έχοντας προλάβει να εγγραφούν στο Μητρώο να μείνουν στο δρόμο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει ώστε:

– Να μην εφαρμοστεί ο αποκλεισμός των σωματείων ανακαλώντας το προκλητικό έγγραφο προς τους δήμους.

– Να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για όλα τα σωματεία, τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο ηλεκτρονικό μητρώο.

Ο Βουλευτής

Συντυχάκης Μανώλης»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X