Γκίκας: «Να διεκδικήσουμε και τους τρεις τίτλους με την ΑΕΚ»

Γκίκας: «Να διεκδικήσουμε και τους τρεις τίτλους με την ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Οσα είπε ο Νίκος Γκίκας για τον τραυματισμό του, την ΑΕΚ και την φετινή χρονιά

Για τους υψηλούς στόχους της ΑΕΚ και τη χαμένη ευκαιρία στον φετινό τελικό με την Μπούργος μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Γκίκας.

O 30χρονος πόιντ γκαρντ τόνισε πως η ομάδα του έχει ό,τι χρειάζεται για να διεκδικήσει τους τρεις στόχους της μέχρι τέλους, αλλά και στο πόσο έχει κοστίσει στις ομάδες η απουσία του κόσμου.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο σοβαρό τραυματισμό που υπέστη πριν περίπου δύο εβδομάδες. Σε ερώτηση για το αν θα προλάβει να αγωνιστεί τη φετινή χρονιά, απάντησε αφοπλιστικά «Ναι, ρε», δηλώνοντας απόλυτα σίγουρος ότι θα βοηθήσει την ομάδα του στους φετινούς της στόχους.

Για την πορεία του τραυματισμού του: «Είμαι κάθε μέρα και καλύτερα πλέον. έχω μπει σε έναν ρυθμό, κάνω θεραπείες. Πήγα γήπεδο μετά από πολύ καιρό, είδα τους φίλους μου. Πιστεύω σε δύο εβδομάδες θα έχω βγάλει την μπότα και θα ξεκινήσω αποθεραπεία».

Για το αν θα προλάβει να παίξει φέτος: «Ναι, ρε. Εκείνη τη στιγμή άκουσα κρακ και φοβήθηκα τι θα αντικρίσω. Δεν ήξερα τι έχω πάθει. Όταν κατάλαβα ότι το γόνατό μου είναι κομπλέ, κάπως ηρέμησα».

Για το πώς βλέπει τη φετινή ΑΕΚ: «Γύρισαν τραυματίες και φάνηκε η διαφορά, όχι μόνο στο ματς του Σαββάτου, αλλά στην προπόνηση. Είχαμε φτάσει σε σημείο να μην έχουμε παίκτες για τις προπονήσεις. Στον αγώνα είδαμε πόσο έλειψαν αυτά τα παιδιά.

Για τη συνεργασία με τους Κιθ Λάνγκφορντ και Νίκο Ζήση: «Ήδη έχω αποκομίσει πολλά. Μπασκετικές εικόνες και καταστάσεις που διαχειρίζονται σε πίεση, πώς το ξεπερνάνε όταν δεν είναι καλά. Κάποιες φορές βάζουν τον εαυτό τους κάτω από την ομάδα όταν πρέπει κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό να βλέπει ένας νεαρός παίκτης. Ο Νίκος Ζήσης είναι από τους καλύτερους συμπαίκτες που είχα ποτέ. Θα σε καθησυχάσει στην κακή μέρα, θα σε ανυψώσει στην καλή. Υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά έχουν βοηθήσει να εξαλειφθεί και να έχουμε έναν κοινό στόχο».

Για τους τρεις στόχους που έχουν μπροστά τους: «Φέτος είναι πιο ανοιχτά όλα. Όλες οι ομάδες το έχουν καταλάβει, είτε ενισχύονται είτε έχουν βλέψεις για κάτι παραπάνω. Αν είμαστε υγιείς, γυρίσουμε όλοι και προπονηθούμε, έχουμε πολλές πιθανότητες να τα διεκδικήσουμε όλα. Έχουμε καλή ομάδα, με προσωπικότητες που αντέχουν στην πίεση. Ελπίζω να είμαστε όλοι καλά και να αγωνιστούμε όλοι μαζί».

Για το πόσο τους έχει επηρεάσει η απουσία του κόσμου: «Οι έδρες δεν υπάρχουν φέτος. Είναι σαν φιλικά παιχνίδια όλα. Η ομάδα μας έχει το σοβαρότερο θέμα. Έχουμε τον πιο δυναμικό κόσμο από τους διεκδικητές, ίσως πλην του Παναθηναϊκού. Ένα άλλο κομμάτι είναι ότι οι προσωπικότητες ανταποκρίνονται σε αυτές τις έδρες. Όταν βγάλεις τον κόσμο από την εξίσωση, ένας τέτοιος παίκτης εκμηδενίζεται. Ο Κιθ είναι άλλος παίκτες όταν υπάρχει κόσμος. Αυτό βέβαια μπορεί να επηρεάσει τον αντίπαλο. Με την Μπούργος αν είχαμε 10.000 κόσμο δεν θα χάναμε. Ο Κουκ δεν θα έβαζε 5/6. Αυτό πλήγωσε και τη διοίκηση της ΑΕΚ. Με τον κόσμο μας θα είχαμε πάρει το Final 8».

Για το νέο γήπεδο: «Επειδή το γήπεδο είναι πιο οικογενειακό, όχι αχανές όπως το ΟΑΚΑ, θα είναι σαν κλουβί. Ξέρω ότι δουλεύουν για να το φτιάξουν όπως ακριβώς θέλουν και περιμένουμε να μας καλέσουν».

Για το αν περίμενε την εξέλιξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που ήταν συμπαίκτης του στον Φιλαθλητικό: «Το λέγαμε από τότε. Ο πρώτος που το είπε, ο πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Σμυρλής. Πριν κάνει το μπαμ στην Α2, έλεγε ότι το παιδί θα παίξει ΝΒΑ και γελούσαν».

Για τις κινήσεις που γίνονται για την επανέναρξη της Α2: «Δεν θα μπορούσα να μην το στηρίζω. Όλοι οι παίκτες προσπαθούμε πραγματικά. Δεν κάνουμε πολλές δηλώσεις, υπάρχει πολύ παρασκήνιο στο πως προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Μας απογοητεύει πάρα πολύ. Ο αθλητισμός είναι τμήμα της κοινωνίας που δεν μπορεί να είναι κλειστό για πολλούς λόγους. Όλοι προσπαθούμε να βρούμε μια λύση, είμαι σίγουρος ότι θα τη βρούμε»

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X