Χιμένεθ: «Η φανέλα της ΑΕΚ είναι βαριά -Πρέπει να αντέχουν οι παίκτες» (VIDEO)

Χιμένεθ: «Η φανέλα της ΑΕΚ είναι βαριά -Πρέπει να αντέχουν οι παίκτες» (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ για την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε στο novasports για όλα όσα τον προβληματίζουν το τελευταίο διάστημα, τον Ολεγκ Νταντσένκο, την αλλαγή του Καρίμ Ανσαριφάρντ, αλλά και τα συμπεράσματα που έχει βγάλει για κάποιους παίκτες.

Οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ

Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ στη NOVA:

Για το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης και τους τραυματισμούς των Γαλανόπουλου και Σάκχοφ: «Οι δύο τελευταίες απουσίες προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες απουσίες και στην προσπάθεια που γίνεται να επαναφέρουμε κάποιους παίκτες. Είναι κρίμα η απουσία δύο σημαντικών παικτών στο κέντρο που προστίθενται στις απουσίες που έχουμε στην άμυνα. Είναι σημαντικό πρόβλημα όχι για την απουσία μόνο αλλά γιατί υποχρεώνονται οι άλλοι παίκτες να πάρουν πολλά ματς συνεχόμενα. Τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα και μεσοβδόμαδα και να αντεπεξέλθεις πρέπει να υπάρχει μια γερή βάση και αυτό λείπει στην ΑΕΚ. Για να μπορέσεις να παίξεις σε υψηλή ένταση και πολλά ματς πρέπει να είσαι σε καλή φυσική κατάσταση και να κάνεις την καλύτερη δυνατή αποκατάσταση».

Για την εικόνα του Νταντσένκο και την επιλογή του να τον βάλει ως δεξί εξτρέμ: «Είναι ένας παίκτης που με βάση τα βίντεο που έχω δει έχει παίξει στη δεξιά πλευρά κυρίως με τρία στόπερ. Έχει παίξει και ως δεξί και ως αριστερό εξτρέμ, αλλά έχει παίξει και ως δεξί μπακ με τετράδα. Χρειάζεται να τον προσαρμόσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δείχνει να έχει όρεξη και θέληση. Αποτελεί το μέλλον της ομάδας, πρέπει να προσαρμοστεί στη φιλοσοφία μας. Τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι πρέπει κάθε μέρα να βελτιωνόμαστε. Να προσπαθεί κάθε μέρα ως το τέλος της σεζόν και να δούμε όσον αφορά την επόμενη. Υπήρχε μεγάλη διαφορά στο τελευταίο παιχνίδι στην εικόνα της ομάδας στα δύο ημίχρονα. Είναι ξεκάθαρα κάποια συμπεράσματα από αυτό το παιχνίδι, αλλά κάποιοι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να αποδίδουν το κατάλληλο για να μπορούν να υπολογίζουν τον εαυτό τους στην ομάδα της ΑΕΚ. Αυτό μας κόστισε κάτι πολύ ακριβά καθώς χάσαμε δύο σημαντικούς ποδοσφαιριστές».

Για το αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει δύο πρόσωπα στις αναμετρήσεις: «Φυσικά με ανησυχεί. Η ένταση είναι κάτι μη διαπραγματεύσιμο για την ΑΕΚ που μπαίνει πάντα για να κερδίσει. Συμβαίνει σε όλα τα πρωταθλήματα αυτό. Υπάρχουν παίκτες που έχουν ποιότητα, αλλά όταν πηγαίνουν σε μεγάλη ομάδα τότε η φανέλα είναι βαριά και η ΑΕΚ έχει βαριά φανέλα την οποία ο ποδοσφαιριστής πρέπει να αντέξει. Θα πρέπει να έχεις προσόντα και τη σωστή νοοτροπία για να παίξεις σε μια μεγάλη ομάδα».

Για την αλλαγή του Ανσαριφάρντ, τον οποίο έβαλε στο τελευταίο λεπτό: «Δεν χρειάζεται να δικαιολογούμαι για τις τις αλλαγές που κάνω. Η αλλαγή έγινε για να κλειδώσουμε το παιχνίδι. Το 90ο λεπτό είναι πιο σημαντικό από το πρώτο; Έχει να κάνει με την ένταση καθώς κάθε λεπτό είναι σημαντικό».

Για τον Άρη: «Δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε φρέσκους παίκτες αλλά η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και θα μπει να κερδίσει το παιχνίδι. Θέλω να επικεντρωθώ στη δική μου ομάδα. Παίζουμε με ένα δυνατό αντίπαλο και θέλω να διαχειριστώ τη δική μου ομάδα που ξέρω».

Για το ποιους υπολογίζει και ποιους όχι από τους τραυματίες: «Πάντα με εκπλήσσει αυτή η ερώτηση. Ένας παίκτης όταν είναι ένα μήνα εκτός δεν σημαίνει ότι κατευθείαν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Υπάρχει μια διαδικασία, αξιολογείται καθημερινά και τις πρώτες μέρες που επιστρέφει δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ειδικά τώρα με τα συνεχόμενα ματς. Όταν ένας γιατρός δίνει το οκ αυτό δεν σημαίνει ότι ο ποδοσφαιριστής είναι στο 100% για να παίξει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X