Η ΑΕΚ δεν είναι ίδρυμα για να μαζεύει χομπίστες και τουρίστες!

Η ΑΕΚ δεν είναι ίδρυμα για να μαζεύει χομπίστες και τουρίστες!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για όλα όσα τον προβληματίζουν από αυτά που βλέπει εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Καταρχάς θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δικαίωμα στη νίκη έχουν όλοι. Και ειδικά ο αδύναμος κάθε φορά που παίζει με το δυνατό. Στην περίπτωση της ΑΕΚ και μόνο της ΑΕΚ, ο αδύναμος, δεν ξέρει μόνο ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη. Είναι σίγουρος πως δε θα «σφαχτεί» στο γόνατο, όπως όταν παίζει με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Και αν του δοθεί η ευκαιρία θα κάνει τη ζημιά.

Δεν με ενοχλεί αν οι αντίπαλοι της ΑΕΚ παίζουν στα κόκκινα. Έτσι είναι το σωστό ποδόσφαιρο. Όχι βρώμικα όμως. Διότι χθες στη Ριζούπολη έπαιξαν και έτσι το βράδυ της Πέμπτης. Τώρα αν θέλουν να είναι γιουσουφάκια άλλων είναι δικαίωμά τους. Ας τους κρίνουν οι οπαδοί τους. Αν ο Άρης, η ΑΕΛ, ο Ατρόμητος, ο Παναιτωλικός, ο Βόλος επιλέγουν ματς, μοιράζουν τις τιμωρίες των ποδοσφαιριστών τους σε συγκεκριμένα παιχνίδια και έχουν αλισβερίσια με παίκτες δανεικούς, ελεύθερους και πολιορκημένους, ας κριθούν από τους δικούς τους.

Αυτό που με νοιάζει εμένα και ΠΡΕΠΕΙ να νοιάζει περισσότερο τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ της ΠΑΕ ΑΕΚ, το ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ και οποιονδήποτε έχει σχέση με το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ, είναι να δώσουν στους παίκτες της ΑΕΚ να καταλάβουν ότι όταν φοράνε αυτή τη φανέλα, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κάνουν τουρισμό!

Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη χθες στη Ριζούπολη. Όχι η ήττα που στο κάτω κάτω της γραφής δεν κόστισε και πουθενά. Η αγωνιστική νοοτροπία και συμπεριφορά της ομάδας. Ειδικά για το πρώτο ημίχρονο μόνο μία λέξη μπορώ να πω: Παρωδία! Και το χειρότερο από όλα; Βγαίνει μετά τη λήξη του αγώνα ο Αλμπάνης και δηλώνει έλλειψη συγκέντρωσης και υποτίμηση του αντιπάλου! Και δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν Αλμπάνη. Με τη νοοτροπία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ έχω.

Ποιος είσαι κύριε Αλμπάνη που σου δίνει μία ευκαιρία ο προπονητής για να του δείξεις τι αξίζεις, μετά την πρόσφατη μάλιστα ανανέωση του συμβολαίου σου (όπου εδώ και δυόμισι χρόνια δεν έχεις δείξει τίποτα ουσιαστικό), που μπαίνεις στο ματς και δεν είσαι συγκεντρωμένος; Μήπως σκέφτεσαι την άλλη δουλειά που θα πας το βράδυ; Μήπως σε έχει η ΑΕΚ απλήρωτο όπως συνέβαινε το 2013 με τους τυχάρπαστους πουθενάδες που είχαμε για διοίκηση; Ποιος είσαι εσύ που θα υποτιμήσεις έναν αντίπαλο; Με ποιο δικαίωμα, υποτιμάς κάποιον που παίζει μπάλα και θέλει να διακριθεί ή να παλέψει για το όνειρό του;

Το ότι είσαι στην ΑΕΚ, το ότι φοράς την κιτρινόμαυρη φανέλα με το δικέφαλο στο στήθος είναι τιμή. Και έχει τεράστιες υποχρεώσεις! Αν δεν μπορείτε λοιπόν να αντιληφθείτε που είστε, δεν έχει κανένα νόημα να είστε εδώ. Και εδώ βρίσκονται οι ευθύνες της διοίκηση της ΑΕΚ. Που έχει «επιτρέψει» σε παίκτες να νομίζουν ότι τα Σπάτα είναι χώρος διασκέδασης. Που μπορούν να πηγαίνουν σε μέλη της διοίκησης και να κλαίγονται ότι ο ένας προπονητής τους ξινίζει και ο άλλος τους βρωμάει.

Ο Αλμπάνης είναι ένα παιδί που δεν έχει δώσει δικαιώματα με τη συμπεριφορά του. Αλλά στις ατάκες που είπε το βράδυ της Πέμπτης αντικατοπτρίζεται ολόκληρη η νοοτροπία της πλειοψηφίας των παικτών του «Δικεφάλου». Γιατί όταν τα δύο προηγούμενα χρόνια όσοι βρίσκονται στα Σπάτα δεν έχουν πετύχει τίποτα, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τα πάντα για να αποδείξουν τι αξίζουν. Και αν δεν μπορείς να το διαχειριστείς στο μυαλό και στα καρύδια αυτό, κόντρα σε ομάδες επιπέδου Απόλλωνα, πως θα το κάνεις κόντρα στον Ολυμπιακό;

Η περίπτωση του Χνιντ

Πάμε τώρα στον Χνιντ. Θεωρώ ότι είναι ένας παίκτης που έχει κάποια καλά στοιχεία. Αλλά υστερεί σε πολλά βασικά. Έλλειψη σοβαρότητας, νοοτροπίας και τακτικής παιδείας. Παίκτης με παραπανίσια κιλά που δεν δουλεύει σωστά. Και για αυτό δύσκολα θα πάρει και άλλες ευκαιρίες. Δεν πρέπει η ΑΕΚ να χάσει άλλο δευτερόλεπτο μαζί του, αν δεν αλλάξει άμεσα συμπεριφορά. Η ΑΕΚ δεν είναι ίδρυμα. Είναι μία ομάδα που πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό. Και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Στη φάση του 1-0 δείτε προσεκτικά στο βίντεο τι κάνει. Κάνει το λάθος, ξεκινάει να τρέχει και λίγο πριν σουτάρει ο Μπεντινέλι κόβει ταχύτητα δύο φορές, με αποτέλεσμα όταν η μπάλα πάει στον Ντάουντα να μην προλάβει να βάλει την κόντρα.

Η φάση είναι στο 1:00”

Στη φάση του 2-1 στη συρτή σέντρα που κάνει ο Χουχούμης γυρνάει πλάτη και η μπάλα του περνάει κάτω από τα πόδια! Μετά ακολουθούν και τα άλλα λάθη. Του Αλμπάνη που αντί να πάει να κάνει τάκλιν αφήνει τον Λαγό να σουτάρει και του Τάνκοβιτς που δεν τον πιέζει όπως πρέπει…

Η φάση είναι στο 2:35”

Η νοοτροπία του Γαλανόπουλου και του Γκαρσία

Για μένα η σωστή νοοτροπία είναι αυτή του Κώστα Γαλανόπουλου που θέλω να του ευχηθώ να γυρίσει γρήγορα δυνατός στη δράση. Θα το ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο. Είμαι σίγουρος. Βλέπεις αυτό το παιδί και λες μακάρι να είχα δέκα σαν και αυτόν!

Τον έβαλε ο Χιμένεθ στην Τούμπα αριστερό χαφ έπαιξε. Τον έβαλε στην Κρήτη δεξί μπακ έπαιξε. Όχι σαν τον Μπακάκη που τον έβαζε ο Καρέρα δεξί μπακ και έλεγε ότι δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει!

Μπες παίξε, κάνε αυτό που πρέπει, ίδρωσε τη φανέλα και ακόμα και αν χάσεις δε θα υπάρχει πρόβλημα. Γιατί θα ξέρεις ότι τα έδωσες όλα. Και σε αυτή την περίπτωση ο οπαδός της ΑΕΚ θα σε χειροκροτήσει γιατί ξέρει να αναγνωρίζει!

Μήπως είδατε την αγωνιστική συμπεριφορά του Λιβάι Γκαρσία; Είχε καμία σχέση με την αγωνιστική νοοτροπία του Τάνκοβιτς για παράδειγμα; Όχι βέβαια. Το να είσαι καλός ποδοσφαιριστής δε φτάνει. Πρέπει να καταλαβαίνεις που είσαι. Να νιώθεις τι σημαίνει αυτή η ομάδα.

Στην ΑΕΚ έμειναν στην ιστορία παίκτες που είχαν λιγότερο ταλέντο, αλλά ποτέ δεν κοροϊδεψαν. Ήξεραν να παίζουν 6 και έδιναν 7. Και αυτό ο κόσμος τους το αναγνώρισε. Οι άλλοι, αυτοί του… 9 που έπαιζαν 6, έφυγαν και ξεχάστηκαν γρήγορα.

Πάμε και στον Νταντσένκο

Η αλήθεια είναι ότι αυτό που είδα από τον Ουκρανό δεν με έκανε να πετάξω από τη χαρά μου. Τα στοιχεία που έχει ένας παίκτης, φαίνονται από τις πρώτες του επαφές με τη μπάλα. Το πως την υποδέχεται, το πως τη φέρνει μπροστά, το πως πάει πάνω στον αντίπαλο, το πως ελίσσεται, το πως μαρκάρει. Από τις κινήσεις του στο γήπεδο καταλαβαίνεις αν είναι καλός τακτικά, αν έχει καλές επιστροφές, αν βοηθάει στην ανασταλτική λειτουργία, αν συμμετέχει στο επιθετικό κομμάτι.

Αν ο Νταντσένκο δεν είναι έτοιμος, τότε κακώς, κάκιστα χρησιμοποιήθηκε βασικός. Αν είναι έτοιμος, έπρεπε να ξεκινήσει στη θέση για την οποία τον πήραμε. Διαφορετικά ας ξεκινούσε ο Ραντόνια και ας έμπαινε αλλαγή στο 46′ στο 60′ στο 75′. Αν στην ΑΕΚ σκέφτονται να του δώσουν χρόνο στο ματς με τον Άρη, την Πέμπτη έπρεπε να παίξει δεξί μπακ. Αλλιώς ας δούμε τον Ραντόνια. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα. Το είπα και παραπάνω. Η ΑΕΚ δεν είναι ίδρυμα, ούτε θα κάνουμε συνέχεια πειράματα.

Για τη συγκεκριμένη μεταγραφή από την την πρώτη μέρα έχω εκφράσει τις ενστάσεις μου. Αλλά δεν έχει σημασία τι λέω εγώ, όπως και το τι λες εσύ που έχεις αντίθετη άποψη. Σημασία έχει τι λέει αυτός που τον επέλεξε και τι λέει αυτός που τον βλέπει στις προπονήσεις. Τον Νταντσένκο λοιπόν τον πήραμε για δεξί μπακ. Για να πάρει τη φανέλα βασικού. Και ναι βρίσκεται λίγες μέρες στην Ελλάδα και δεν πρέπει να τον κρίνουμε βιαστικά.

Παρόλα αυτά, χωρίς να έχει δουλέψει πάνω σε βασικά θέματα τακτικής, τον βάλαμε να εκτελεί τις στατικές φάσεις. Όλες ανεξαιρέτως! Κόρνερ, φάουλ… κοντά στην περιοχή, μακριά από αυτή… Αν εσείς το θεωρείται σωστό, εγώ πάω πάσο. Μακάρι να βγει ο Νταντσένκο νέος Καφού και Ζανέτι μαζί. Θα χαρώ να κάνω λάθος. Το θέμα όμως είναι τι θα κάνουν αυτοί που τον επέλεξαν και του έκαναν κλειστό συμβόλαιο 3,5 ετών και τον πήραν με κανονική μεταγραφή, αν δεν… Τροφή για σκέψη…

ΥΓ: Για το ματς του Κυπέλλου με το Βόλο, βάσει της εικόνας που έχουμε από τη φετινή ΑΕΚ, το μόνο που έχω να πω είναι ότι πάρτε κανένα ηρεμιστικό καλού κακού. Ικανοί για όλα είναι αυτοί στα Σπάτα!

ΥΓ 2: Τελικά τα μπαλάκια ήταν ζεστά ή κρύα; Ρε τι κλάψα είναι αυτή…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X