Η ΑΕΚ προκρίθηκε, αλλά έχασε και προβλημάτισε!

Η ΑΕΚ προκρίθηκε, αλλά έχασε και προβλημάτισε!
Photo Credits: INTIME

Κακή η ΑΕΚ στη Ριζούπολη, πήρε την πρόκριση στην οκτάδα παρά την ήττα με 2-1 από τον Απόλλωνα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πρόκριση ήρθε για την ΑΕΚ. Αυτό είναι σημαντικό, αλλά τα καμπανάκια για την εικόνα της ομάδας ήχησαν. Η ΑΕΚ ήταν κακή στη Ριζούπολη, έδωσε δικαιώματα με την εμφάνιση της και ηττήθηκε τελικά με 2-1 από τον Απόλλωνα. Η Ενωση βρίσκεται στην οκτάδα του Κυπέλλου, όπως είχε φανεί ουσιαστικά από το πρώτο παιχνίδι και τη νίκη με 2-0, αλλά υπάρχουν πολλά που πρέπει να διορθωθούν. Ο Νταντσένκο έκανε ντεμπούτο ως δεξιός χαφ, η ΑΕΚ έχασε με τραυματισμό τον Σάκχοφ και ευτυχώς δεν είχε κάποια νέα απώλεια από τα δρεπάνια του Απόλλωνα που χτυπούσαν ανελέητα τον Γκαρσία.

Στο ξεκίνημα του ματς, ο Χιμένεθ παρέταξε μια ομάδα με αρκετά νέα πρόσωπα. Ο Νταντσένκο ντεμπουτάρισε με τη φανέλα της ΑΕΚ, αλλά ενώ αποκτήθηκε ως δεξιός μπακ, χρησιμοποιήθηκε από τον Ισπανό ως δεξιός εξτρέμ στο 4-2-3-1 που παρέταξε. Μίνι έκπληξη αποτέλεσε και η παρουσία του Σάκχοφ στη βασική 11άδα δίπλα στον Σιμόες, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η επαναφορά του Χνιντ στη βασική 11άδα και του Τάνκοβιτς σε ρόλο πίσω από τον Ολιβέιρα.

Σε ύπνωση

Η ΑΕΚ μπήκε μουδιασμένα. Πολλά λάθη και ασυνεννοησία μεταξύ των παικτών, ελάχιστη διάθεση για να κυνηγήσουν φάσεις, ασύνδετη και άνευρη σε όλη τη διάρκεια. Κάπως έτσι, αρκούσε ένα φτηνό λάθος του Χνιντ στη μεσαία γραμμή για να βγάλει εύκολη αντεπίθεση ο Απόλλωνας και να σοκάρει την ΑΕΚ με το γκολ του Ντάουντα (16’). Ακόμα και έτσι, προτού πιστέψει ο Απόλλωνας πως μπορεί να ζητήσει κάτι περισσότερο στο ματς, η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει.

Ο Γιαννακόπουλος γκέλαρε σε σέντρα του Λόπες, η μπάλα στρώθηκε στον Ολιβέιρα και ο Πορτογάλος δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη (20’). Ωστόσο, αντί αυτό το γκολ να αφυπνίσει την ΑΕΚ, την έριξε ξανά σε λήθαργο. Οι αντιδράσεις ήταν αργές και νωχελικές, ο Απόλλωνας βρήκε την ευκαιρία να πάρει εκ νέου προβάδισμα στο σκορ με το δυνατό σουτ του Λαγού (27’). Με κάκιστες αντιδράσεις και κινήσεις από τους παίκτες της ΑΕΚ.

Στο διάστημα που απέμενε ως το φινάλε του ημιχρόνου, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να ανακτήσει τα ηνία του ματς. Κατάφερε μεν να περιορίσει τις τρύπες και τα κωμικά λάθη στην άμυνα της, αλλά δεν μπορούσε να γίνει αφεντικό στο ματς. Ο Νταντσένκο – που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, πως ανέλαβε από το ντεμπούτο του όλα τα στημένα της ΑΕΚ! – δεν είχε ρυθμό εύλογα, ο Τάνκοβιτς δεν μπόρεσε να ενώσει τις γραμμές, το ματς είχε πάρει κακή τροπή.

Συμμάζεψε την άμυνα

Ο Χιμένεθ αποφάσισε να κάνει πιο σκληρή την ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο και να πάει με τη συνταγή που δείχνει πως του αρέσει περισσότερο. Εριξε τον Σιμάνσκι αντί του Τάνκοβιτς για να γεμίσει τη μεσαία γραμμή, έβαλε τον Λιβάι αντί του Νταντσένκο για να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες. Η ΑΕΚ ισορρόπησε μεν το ματς στη μεσαία γραμμή, αλλά δεν είχε λύσεις. Ο Απόλλωνας επιστράτευσε σκληράδα στην ταχύτητα του Λιβάι, κατάφερε να κόψει τις επελάσεις του «κιτρινόμαυρου» άσου και να περιορίσει την Ενωση.

Το μόνο ενθαρρυντικό σε αυτό το διάστημα ήταν πως η ΑΕΚ συμμάζεψε το σκορποχώρι που εμφάνιζε η άμυνα της στο πρώτο 45λεπτο. Ο Γκαρσία έδωσε άλλον αέρα στην ΑΕΚ, αλλά τα δρεπάνια του Απόλλωνα πήγαν να τον τσακίσουν με σκληρά μαρκαρίσματα, κυρίως από τον Χουχούμη που χτυπούσε στο ψαχνό. Ο Χιμένεθ έχασε και τον Σάκχοφ, πιθανότατα με μυϊκό τραυματισμό και τελικά η πρόκριση ήρθε για την ΑΕΚ, έστω και αν συνέβη με ήττα.

Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ 2-1

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Απόλλων Σμύρνης (Γ. Παράσχος, 4-2-3-1): Γιαννακόπουλος, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Κάλισιρ (46’ Μπρούσιτς), Βιτλής (63΄Φερνάντεθ), Κιτοκό, Λαγός (81’ Ρόδης), Μουνιέ, Μπεντινέλι (69’ Κραγιόπουλος), Χουχούμης, Ντάουντα (46’ Ιωαννίδης)

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Αθανασιάδης, Ραντόνια, Τσιγκρίνσκι, Χνιντ, Λόπες, Σάκχοφ (63’ Γαλανόπουλος), Σιμόες, Νταντσένκο (46’ Γκαρσία), Τάνκοβιτς (46’ Σιμάνσκι), Αλμπάνης (84’ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (90’+ Ανσαριφάρντ)

Ο Τζοβάρας χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Λαγό (54’), Χουχούμη (56’), Μουνιέ (82’) – Σιμόες (42’), Γκαρσία (76’), ενώ χρεώθηκαν με κάρτα ο Γκουτζίδης από τον Απόλλωνα και ο Χιμένεθ από τον πάγκο της ΑΕΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X