ΑΕΚ: Στην Αμερική με υποτροφία ο σφυροβόλος της ΑΕΚ, Νικόλας Πολυχρονίου

ΑΕΚ: Στην Αμερική με υποτροφία ο σφυροβόλος της ΑΕΚ, Νικόλας Πολυχρονίου
Photo Credits: INTIME

Ο 17χρονος ρίπτης της ΑΕΚ κατέχει το φετινό ρεκόρ κόσμου στην κατηγορία U-18

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένα από τα κορυφαία ταλέντα της ελληνικής σφυροβολίας και αθλητής της ΑΕΚ, Νικόλας Πολυχρονίου, θα μετακομίσει στο Λος Άντζελες το φθινόπωρο του 2021, καθώς εξασφάλισε υποτροφία μέσω της AZ Sport Scholarships στο φημισμένο University of Southern California.

Ο 17χρονος διεθνής ρίπτης της ΑΕΚ, που κατέχει το φετινό ρεκόρ κόσμου στην κατηγορία U18 στη σφύρα με 79.52μ, θέλει να βαδίσει στα χνάρια του πατέρα του και προπονητή του Χρήστου Πολυχρονίου κάνοντας μια εξίσου σημαντική καριέρα και γι’ αυτόν το λόγο πηγαίνει στο πανεπιστήμιο που διαθέτει ιστορικά τους περισσότερους Ολυμπιονίκες από κάθε άλλο στις ΗΠΑ (309 Ολυμπιακά μετάλλια έχουν κατακτήσει οι απόφοιτοι του USC).

Ο Νικόλας κόντρα στις αντιξοότητες και στις δύσκολες συνθήκες πραγματοποίησε μια εκπληκτική σεζόν, καθώς εκτός από το 79.52μ στο Φεστιβάλ Ρίψεων Μανώλης Μανωλόπουλος τον Ιούλιο, κατέκτησε επίσης το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων ξεπερνώντας και πάλι το όριο των 79μ.

Ο ίδιος στόχευσε στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, γνωρίζοντας πολύ καλά την ποιότητα του αθλητικού του προγράμματος και με συντονισμένες κινήσεις της AZ Sport Scholarships, που επικοινώνησε απευθείας με τον διεθνούς φήμης προπονητή ρίψεων του USC Dan Lange, το όνειρό του νεαρού Έλληνα ρίπτη εκπληρώθηκε!

Αξίζει να αναφερθεί πως από τα χέρια του εν λόγω προπονητή έχουν περάσει ρίπτες παγκοσμίου επιπέδου, όπως ο Ούγγρος ολυμπιονίκης Balázs Kiss και ο Αμερικανός Conor McCullough!

Όσον αφορά το ακαδημαϊκό σκέλος, το USC είναι το 24ο καλύτερο στη φετινή λίστα, έχοντας πλήθος διάσημων αποφοίτων που σταδιοδρομούν σε διάφορους τομείς.

Από το University Park όπως ονομάζεται το campus του πανεπιστημίου έχουν περάσει μεταξύ άλλων ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το φεγγάρι ή κατά κόσμον Neil Armstrong, ο εμβληματικός ιδιοκτήτης των Los Angeles Lakers Jerry Buss, ο σκηνοθέτης του Star Wars George Lucas κ.α.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X