Αυγενάκης: «Τα στοιχεία των τεστ δείχνουν πολύ μικρή θετικότητα στον αθλητισμό»

Αυγενάκης: «Τα στοιχεία των τεστ δείχνουν πολύ μικρή θετικότητα στον αθλητισμό»
Photo Credits: INTIME

Τα λεγόμενα του Λευτέρη Αυγενάκη, έρχονται σε αντίθεση με όσα είχε πει ο Νίκος Χαρδαλιάς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε σε εμπεριστατωμένα και τεκμηριωμένα αιτήματα επανέναρξης συγκεκριμένων αγωνιστικών δραστηριοτήτων και συνέστησε υπομονή, σε αντίθεση με όσα είχε πει ο Νίκος Χαρδαλιάς την προηγούμενη Παρασκευή.
Για εμπεριστατωμένα και τεκμηριωμένα αιτήματα επανέναρξης συγκεκριμένων αγωνιστικών δραστηριοτήτων, έκανε λόγο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στην 4η ημέρα του διαλόγου «Αθλητισμός 2021 – Συμπαίκτες στη Μεταρρύθμιση» με τα ερασιτεχνικά σωματεία όλης της χώρας, σημειώνοντας ότι η διασπορά του κορωνοϊού στον αθλητισμό είναι μικρή.

Όπως τόνισε… «Επιδείξαμε στους λοιμωξιολόγους στοιχεία που αποδεικνύουν τον πολύ μικρό δείκτη θετικότητας στον αθλητισμό. Όπως, για παράδειγμα, τα περισσότερα από 3.500 τεστ με μόλις τρία (3) θετικά κρούσματα, που έχουν διεξαχθεί από τις αρχές Ιανουαρίου για τις προπονήσεις των ερασιτεχνικών αθλημάτων (μπάσκετ γυναικών, βόλεϊ γυναικών, πόλο ανδρών και γυναικών, χάντμπολ ανδρών και γυναικών). Αντίστοιχα και στο ποδόσφαιρο, η SL2 κάνει 500 τεστ κατά μέσο όρο την εβδομάδα κι έχει καταγραφεί 1 (ένα) κρούσμα, ενώ η SL1 ξεπερνάει τα 800 ανά εβδομάδα και η θετικότητα είναι επίσης πολύ μικρή».

Τι είχε πει ο Χαρδαλιάς

Τα λεγόμενα του Λευτέρη Αυγενάκη, όμως, έρχονται σε αντίθεση με όσα είχε πει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση της Παρασκευής 29/1 όπου είχε τονίσει. «Σε περιπτώσεις που είχαμε έξαρση πανδημίας, μέσα στους κορυφαίους 4 ή 5 λόγους μετάδοσης, που προέκυπτε από την ιχνηλάτηση δυστυχώς ήταν και η αθλητική δραστηριότητα, είτε σε ανοικτές είτε σε κλειστές δομές και μάλιστα σε μ.ο. ηλικίας τα 17-18 έτη».

Επίσης, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου ήταν στο ίδιο μήκος με τον Ν. Χαρδαλιά όσον αφορά τον αθλητισμό. «Είναι νωρίς να μιλήσουμε για άνοιγμα των κλειστών χώρων, των αθλητικών κέντρων. για δύο λόγους. Στην άθληση δεν φοράμε μάσκα, ερχόμαστε πολύ κοντά, σε επαφή με τους συναθλητές μας και επιπλέον είναι πολύ καλά τεκμηριωμένο ότι η μπάλα αυτή, καθαυτή, αποτελεί ένα πολύ καλό μεταφορικό μέσο για τον ιό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X