Δυστυχώς μόνο από τύχη δεν «κάηκαν» Λάτσι και Μιτάι

Δυστυχώς μόνο από τύχη δεν «κάηκαν» Λάτσι και Μιτάι
Photo Credits: INTIME

O Τάσος Τσατάλης γράφει για τα λάθη στον τρόπο που μπήκαν στο rotation οι δύο νεαροί που δεν πρέπει να ξεχαστούν και δεν πρέπει να επαναληφθούν στο μέλλον

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ζίγκα Λάτσι έπρεπε να περιμένει μέχρι να μην υπάρχει άλλη επιλογή εκτός από το να αγωνιστεί. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν μπορώ να πω εδώ πως αποδείχθηκε ότι υπήρχε κάποιο πλάνο για τον τρόπο και τον χρόνο που θα έμπαινε στην ομάδα.

Ήρθε η στιγμή που ο Νεντελτσεάρου τραυματίστηκε με τον Άρη, ο Τσιγκρίνσκι ήταν εκτός, ο Χνιντ κι αυτός εκτός αποστολής γιατί ακόμη θεωρούταν «φευγάτος» και ξαφνικά σε ένα πολύ δύσκολο ματς, χωρίς δευτερόλεπτο συμμετοχής, μπαίνει ο 18χρονος Λάτσι. Και τα καταφέρνει.

Θα μπορούσε όμως να μην τα είχε καταφέρει. Θα μπορούσε να είναι μεν ο ίδιος ο παίκτης που βλέπουμε, με την ίδια ακριβώς προοπτική, αλλά σε ένα τόσο δύσκολο ματς, χωρίς καθόλου παραστάσεις από συμμετοχή στην ομάδα και μπαίνοντας αιφνιδιαστικά, θα μπορούσε να είχε γίνει… ο νέος Πίττος.

Ήταν πολύ εύκολο να συμβεί αυτό, ειδικά αυτή την περίοδο στην ΑΕΚ. Μια περίοδο που όλοι περιμένουν το παραμικρό λάθος από τον οποιοδήποτε παίκτη, ακόμη κι από αυτούς που κάνουν ντεμπούτο, για να πουν «άχρηστος», «δεν κάνει».

Ο Λάτσι κατάφερε να σταθεί

Ο Λάτσι όμως κόντρα σε όλες αυτές τις πιθανότητες, που υπερτερούσαν σημαντικά, κατάφερε να σταθεί και σε εκείνες τις συνθήκες και στην συνέχεια να παγιώσει την παρουσία του. Πέρασε όμως… σύρριζα από το να «καεί».

Κι εδώ πρέπει να πω και κάτι άλλο. Παραμονές της αναγκαστικής πρώτης συμμετοχής του, η προοπτική του Λάτσι εντός ομάδας δεν είχε εκτιμηθεί καθόλου σωστά. Για κάποιους θεωρούταν ήδη και χαμένο στοίχημα. Υπήρχε ένα τεχνικό τιμ που δούλευε με τον συγκεκριμένο παίκτη για περίπου δέκα μήνες και δεν είχε πάρει μυρωδιά από την δυνατότητα του να μπει και να παίξει άμεσα.

Η ΑΕΚ έπαιξε με τις πιθανότητες για να έχει στα χέρια της μια «φλέβα χρυσού» όπως αποδεικνύεται πως είναι ο νεαρός Σλοβένος και να το χάσει με συνοπτικές διαδικασίες. Επειδή ο τρόπος με τον οποίο μπήκε στην ομάδα ήταν εντελώς χύμα και στην τύχη.

Αναγκαστικά με τον ΠΑΟΚ ο Μιτάι

Μήπως ο ίδιος κίνδυνος δεν υπήρξε και με τον Μιτάι; Μπήκε αναγκαστικά με τον ΠΑΟΚ, με σκοπό να αντέξει ένα ημίχρονο και μετά να μπει ο Λόπες, που δεν μπορούσε προερχόμενος από τραυματισμό να παίξει 90λεπτο.

Ο Μάριο Μιτάι μετά δεν παίζει ούτε δευτερόλεπτο, μέχρι πάλι από ανάγκη να παίξει στο πιο δύσκολο ματς της σεζόν. Με την Λέστερ στην Αγγλία! Το πως γλίτωσε κι αυτό το παιδί, μόνο εκείνος το ξέρει. Μπορούσε άνετα αντί για το σπουδαίο ταλέντο με προοπτική που τον θεωρούμε τώρα, να είχε γίνει ανέκδοτο.

Τα σημειώνω όλα αυτά, γιατί μιλάμε για κομβικά λάθη από τα οποία τα συμπεράσματα πρέπει να αξιοποιούνται. Η ικανοποίηση για το γεγονός πως έχουμε αυτή την στιγμή στο πρόσωπο του Λάτσι, μάλλον τον καλύτερο στόπερ μας κι ως παρόν κι ως προοπτική και πως ο Μιτάι μπήκε, έπαιξε, στάθηκε και μπορεί πλέον να υπολογίζεται σοβαρά, δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχάσουμε με πόσο λάθος διαδικασία μπήκαν και οι δύο στο ενεργό rotation.

Και πόσο τυχεροί ήμασταν που δεν τους χάσαμε.

Επειδή έρχονται κι άλλοι από πίσω και αυτούς θα τους ακολουθήσουν κι άλλοι, δεν μπορεί και δεν πρέπει με κανένα τρόπο, να έχουμε ξανά τα ίδια στο μέλλον. Δεν γίνεται να μην έχεις καθαρή εικόνα για το επίπεδο αυτών των ποδοσφαιριστών που διαθέτεις και για το πως ακριβώς θα μπουν στην ομάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X