Τζανάκης: «Τρίτο κύμα στην Αττική - Πάνω 1.300 τα ημερήσια κρούσματα» (VIDEO)

Τζανάκης: «Τρίτο κύμα στην Αττική - Πάνω 1.300 τα ημερήσια κρούσματα» (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα έχει ξεκινήσει στην Αττική καθώς επίσης και για ημερήσια κρούσματα που είναι πάνω από 1.300 έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Στο OPEN TV μίλησε το πρωί της Δευτέρας  ο Νίκος Τζανάκης.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας ανέφερε πως τα ημερήσια κρούσματα του κορωνοϊού είναι πολύ περισσότερα από αυτά που καταγράφονται στον ΕΟΔΥ. Αυτά υπολογίζονται σε περισσότερα από 1.300 ενώ σύμφωνα με τον ίδιο το τρίτο κύμα στην Αττική κατά πάσα πιθανότητα έχει ξεκινήσει.

Παράλληλα δήλωσε πως σύμφωνα με το προγνωστικό του μοντέλο, το τρίτο κύμα στην Αττική θα έφτανε μετά τις 15 Ιανουαρίου, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να «χτυπά» ήδη τη συγκεκριμένη περιφέρεια, ενώ σημείωσε ότι οι πληροφορίες που έχει κάνουν λόγο για αύξηση των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό. Μεταξύ άλλων ο κ. Τζανάκης σχολίασε και το ζήτημα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, που εντοπίστηκε σε διάκονο στη Θεσσαλονίκη και έχει σημάνει συναγερμό στην περιοχή.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Εκκλησία, θα πρέπει να δείξει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι ιερείς έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο, κάτι που έχει σαν συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος της διασποράς του κορωνοϊού.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X