ΟΦΗ-ΑΕΚ: Η κριτική των 16 ποδοσφαιριστών της Ενωσης

ΟΦΗ-ΑΕΚ: Η κριτική των 16 ποδοσφαιριστών της Ενωσης
Photo Credits: INTIME

ΟΦΗ-ΑΕΚ: Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ που έπαιξαν στο παιχνίδι στο Ηράκλειο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΟΦΗ-ΑΕΚ 0-2 στο Ηράκλειο με την ΑΕΚ να παίρνει… κεφάλι ξανά για την 2η θέση του πρωταθλήματος.

Στο μικροσκόπιο του enwsi.gr, οι 16 κιτρινόμαυροι του ματς ΟΦΗ-ΑΕΚ:

Γιώργος Αθανασιάδης: Στο πρώτο ημίχρονο είχε μια πολύ καλή αντίδραση σε πλασέ του Στάικου έξω από την περιοχή, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ. Κατά τα άλλα, δεν είχε κάποια άλλη δύσκολη φάση να διαχειριστεί.  Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, είχε και πάλι μια εξαιρετική αντίδραση σε φάουλ έξω από την περιοχή. Και οι δυο επεμβάσεις, ήταν «κλειδιά» για την εξέλιξη του ματς.

Μιχάλης Μπακάκης: Στα ανασταλτικά του καθήκοντα ήταν και πάλι εξαιρετικά σταθερός. Δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να δημιουργήσει κανένα απολύτως πρόβλημα από την πλευρά του και βγήκε κερδισμένος στις περισσότερες μονομαχίες. Προσπάθησε λιγότερες φορές σε σχέση με άλλα ματς να ανέβει ψηλά και να βοηθήσει στην επιθετική λειτουργία. Έσφιξε τα δόντια και άντεξε πολύ στο γήπεδο με πρόβλημα στο πόδι.

Στράτος Σβάρνας: Στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού ήταν σταθερός και κρατούσε σωστά την θέση του. Δεν έχασε μονομαχίες, ενώ απέφυγε τα λάθη. Με την μπάλα στα πόδια του, προσπάθησε σωστά να φτιάξει παιχνίδι από τα μετόπισθεν.  Ήταν ψύχραιμος και σωστός στην διαχείριση των φάσεων και σχεδόν σ’ όλες τις επιλογές του.

Ζίγκα Λάτσι: Πρώτα απ’ όλα πιστώνεται την ασίστ για το γκολ του Σάκχοφ. Από εκεί και πέρα έβγαλε και πάλι πολύ καλά στοιχεία στο γήπεδο. Μοναδική του κακή εκτίμηση φάσης, ήταν το φάουλ που παραχώρησε έξω από την περιοχή στο πρώτο ημίχρονο σε διεκδίκηση μπάλας. Κατά τα άλλα ήταν και πάλι σταθερός και αποτελεσματικός στις προσωπικές μονομαχίες.  Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, τον χρέωσε ο Ζαχαριάδης με ανύπαρκτο φάουλ και φάνηκε να τον έχει… σημαδέψει.

Έλντερ Λόπες: Από την μια μεριά, ήταν πολύ δραστήριος ως προς τα ανεβάσματα από την πλευρά του και την προσπάθεια να βοηθήσει την ομάδα στην επιθετική της λειτουργία. Από την άλλη μεριά, έκανε κάποια πολύ εύκολα λάθη, και μάλιστα το ένα εξ αυτών στο πρώτο ημίχρονο, λίγο έλλειψε να κοστίσει ακριβά. Πάντως στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ πιο σταθερός, σε σχέση με το πρώτο.

Γέβχεν Σάχκοφ: Η επιστροφή του στην ενδεκάδα καταρχάς συνδυάστηκε με γκολ και μάλιστα σε φάση στατική που δείχνει και την αντίληψη που έχει ο Ουκρανός χαφ στις φάσεις. Όμως εκτός από το σκοράρισμα, ο Σάκχοφ βοήθησε πολύ σημαντικά σ’ όλους τους τομείς στην μεσαία γραμμή. Και στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά και στο δημιουργικό με τις επιλογές που έχει με την μπάλα στα πόδια. Στο δεύτερο ημίχρονο κάποια στιγμή έβγαλε κούραση και έκανε και τα λάθη του.

Ντάμιαν Σιμάνσκι: Έβγαλε πολλή δουλειά ο Πολωνός χαφ στην μεσαία γραμμή. Πρέσαρε αρκετά την αντίπαλη άμυνα και βοήθησε ώστε να πάρει η ΑΕΚ δεύτερες επιθέσεις. Γενικώς έκανε πολλά χιλιόμετρα στην μεσαία γραμμή. Έκανε και κάποια λάθη με την μπάλα στα πόδια του.  Όμως γενικώς στο ματς και πολύ περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, είχε καταλυτική παρουσία, ώστε να μπορέσει η ΑΕΚ να κυριαρχήσει στο γήπεδο.

Κώστας Γαλανόπουλος: Ο κορυφαίος παίκτες της ΑΕΚ. Με πολλή δουλειά και από τον διεθνή χαφ. Με πολύ δυναμισμό έμπαινε πάνω στις φάσεις και έβγαινε πρώτος πάνω στην μπάλα, γι αυτό και κέρδισε πολλές προσωπικές μονομαχίες. Πρακτικά σχεδόν όλες. Βοήθησε και αυτός πολύ την ομάδα στην μεσαία γραμμή, καθώς είχε πληθωρική παρουσία.  Χρειάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο να παίξει ακόμα και δεξί μπακ και να είναι απροσπέλαστος.

Λιβάι Γκαρσία: Μπορεί να μην έκανε σούπερ εμφάνιση σε σχέση με προηγούμενα ματς. Όμως υπήρχαν και πάλι φορές, που έκανε άνω – κάτω την αντίπαλη άμυνα με προσωπικές ενέργειες. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο αυτή την φορά δεν είχε καλές επιλογές στην τελική προσπάθεια.

Καρίμ Ανσαριφαρντ: Στο πρώτο ημίχρονο ο Καρίμ ήταν πολύ κινητικός και πολύ δραστήριος. Βοήθησε αρκετά την ΑΕΚ επιθετικά, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, στο τετ α τετ που είχε μαζί του. Και στο δεύτερο ημίχρονο και όσο έπαιξε, προσέφερε σημαντική βοήθεια στην επιθετική λειτουργία, ανοίγοντας χώρους.

Χρήστος Αλμπάνης: Ήταν και αυτός πολύ δραστήριος με πολλές πρωτοβουλίες από την αριστερή πλευρά. Οι περισσότερες απ’ αυτές μάλιστα, δημιούργησαν προβλήματα στην αμυντική λειτουργία του ΟΦΗ. Επίσης η έντονη δραστηριότητα του Αλμπάνη, βοήθησε την ΑΕΚ ώστε να μην τα περιμένει όλα επιθετικά, μόνο από την πλευρά του Λιβάι.

Οι αλλαγές στο ΟΦΗ-ΑΕΚ

Ιονούτς Νεντελτσεάρου: Μπήκε στην θέση του Λάτσι. Κάλυψε τις περισσότερες φορές σωστά την θέση του και είχε πειστικές παρεμβάσεις. Έχασε πάντως μια κρίσιμη μονομαχία από τον Καστάνιος και θα μπορούσε να είχε στοιχίσει.

Μουαμέρ Τάνκοβιτς: Μπορεί να ήρθε από τον πάγκο ο Σουηδός μεσοεπιθετικός αλλά έκανε καταπληκτικό ματς. Πέτυχε ένα γκολ μ’ εξαιρετικό πλασάρισμα πάνω στην κίνηση. Ενώ κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του, δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα στην άμυνα του ΟΦΗ.

Νέλσον Ολιβέιρα: Πολύ καλό ματς και από τον Πορτογάλο φορ. Έδωσε την ασίστ στον Τάνκοβιτς, η οποία θύμιζε την ασίστ που είχε δώσει στον Λιβάγια στην ρεβάνς του ημιτελικού του κυπέλλου πέρυσι. Και γενικώς έδωσε πολλές μάχες και κράτησε σωστά την ΑΕΚ ψηλά.

Αντρέ Σιμόες: Μπήκε ως αλλαγή, όμως έδωσε πολύτιμες ανάσες και λύσεις στην μεσαία γραμμή της ΑΕΚ. Κέρδισε πολλές μπάλες και πολλά φάουλ.

Ευθύμης Χριστόπουλος: Ήταν η επιλογή του Χιμένεθ για να παίξει στο δεξί άκρο της επίθεσης, όταν βγήκε ο Μπακάκης και μετακινήθηκε εκεί ο Γαλανόπουλος. Και ο νεαρός στην πρώτη του φετινή εμφάνιση, έκανε την δουλειά του ακριβώς όπως την είχε ζητήσει ο Χιμένεθ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X