ΟΦΗ-ΑΕΚ: «Αξιζε το προβάδισμα η Ενωση, γκολ με την εξυπνάδα του Σάκχοφ»

Εικόνες από το ΟΦΗ-ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Το σχόλιο των αρθρογράφων του enwsi.gr για το πρώτο ημίχρονο στο ματς της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με γκολ του Γεβγιέν Σάκχοφ στο 43′, η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ κόντρα στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και πήγε στην ανάπαυλα με το υπέρ της σκορ.

Το ματς ήταν κλειστό στο πρώτο 45λεπτο, αλλά η Ενωση βρήκε τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα των γηπεδούχων.

Πλέον, η ΑΕΚ καλείται να διαχειριστεί το προβάδισμά της στην επανάληψη και να κλειδώσει το διπλό.

Διαβάστε το σχόλια των αρθρογράφων του enwsi.gr για το πρώτο ημίχρονο στο ΟΦΗ-ΑΕΚ

ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ: Η ΑΕΚ έχει διάθεση, πιέζει καλά ψηλά, αλλά της λείπει εμφανώς η μεσοεπιθετική ποιότητα. Δεν κρατά μπάλα, δεν βγάζει σωστές τελικές και δεν έχει κουμανταδόρο στον άξονα να οργανώσει την ανάπτυξη της. Μεσοαμυντικά κάνει καλή δουλειά, έχει κρατήσει τον ΟΦΗ μακριά από την εστία του Αθανασιάδη και απειλείται μόνο με σουτ εκτός περιοχής. Προφανώς αυτή η εικόνα δεν φτάνει στην ΑΕΚ και χρειάζεται μία τόνωση επιθετικά. Ο Τάνκοβιτς ίσως μπορεί να βοηθήσει πολύ σε αυτό. Ακόμη και πίσω από τον Ανσαριφάρντ για να παραμείνει αριστερά ο ενεργητικός Αλμπάνης. Η ΑΕΚ με δύο εξτρέμ απλώνεται όπως πρέπει. Στα στημένα με τα ψηλά παιδιά που έχει πρέπει να επενδύσει περισσότερο. Αυτό έκανε στο 43’ ο Λάτσι πήρε την κεφαλιά και ο Σάκχοφ έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Μυρίζεται την φάση, βρίσκεται εκεί που πρέπει και έκανε το 0-1 από κοντά. Πολύ σημαντικό γκολ για την ΑΕΚ. Στο β’ ημίχρονο η ΑΕΚ πρέπει να καθαρίσει το ματς.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ: Κλειστό ματς, κομμένο και ραμμένο στο πλάνο του Χιμένεθ. Η ΑΕΚ έλεγχε τη μεσαία γραμμή, δεν άφησε τον ΟΦΗ να σκεφτεί καν πως θα απειλήσει μέσα στην περιοχή του Αθανασιάδη, χτύπησε με το γκολ του Σάκχοφ σε εξαιρετικό σημείο. Καλοί οιωνοί για νίκη, αρκεί να μη γίνουν μαγικά στο δεύτερο μέρος.

ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΠΟΣ: Η ΑΕΚ έχει τον έλεγχο του αγώνα επειδή η εντολή του Χιμένεθ είναι να πιέζουν όλοι ψηλά και να μην αφήνουν τον ΟΦΗ να κάνει το παιχνίδι του, με build up από την άμυνα. Δείχνει ότι μπορεί να λειτουργήσει καλά και να βγάλει ωραίους συνδυασμούς, η τριάδα μπροστά, με τους Λιβάι, Αλμπάνη στα άκρα και τον Καρίμ στην κορυφή, αλλά και με τα τρία χαφ και ειδικά τον Σιμάνσκι, να παίζουν με επιθετικογενή διάθεση. Το γκολ βέβαια ήρθε από στημένη φάση και όχι από την πίεση της ΑΕΚ, αλλά είναι το ίδιο καλοδεχούμενο. Η Ένωση πρέπει να συνεχίσει με πίεση, να παίξει ακόμα πιο γρήγορα μπροστά ώστε να πετύχει και δεύτερο τέρμα, προσέχοντας βέβαια πάντα την ανασταλτική της λειτουργία. Πάλι με κόντρα διαιτησία, παίζει σήμερα η ΑΕΚ.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ: Η ΑΕΚ παρότι δεν έκανε κάποια πειστική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να βρει το γκολ χάρη στην εξυπνάδα του Σάκχοφ και την εξαιρετική κίνηση στο δεύτερο δοκάρι. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν την κατοχή της μπάλας, ο Αθανασιάδης μία φορά που χρειάστηκε αντέδρασε εξαιρετικά. Ο Λάτσι κάθε ματς που αγωνίζεται είναι τεράστιο κέρδος για την ομάδα. Πρέπει να δώσουν περισσότερα Γκαρσία και Ανσαριφάρντ. Ανύπαρκτες και οι δύο κάρτες που έδειξε ο Ζαχαριάδης σε Λάτσι και Γκαρσία!

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ: Είναι λειτουργικό αυτή την φορά το 4-3-3. Κυρίως διότι αποδίδει το πρέσινγκ, υπάρχει κυριαρχία στην μεσαία γραμμή και βγαίνουν φάσεις και από τις δυο πτέρυγες καθώς βοηθά πολύ ο Αλμπάνης επιθετικά την ομάδα Αν περιορίσει τα εύκολα ατομικά λάθη στο δεύτερο ημίχρονο, θα το πάρει το ματς και θα σκοράρει και στο δεύτερο ημίχρονο.

ΤΑΣΟΣ ΤΣΑΤΑΛΗΣ: Άξιζε το προβάδισμα η ΑΕΚ, για την αγωνιστικότητα και την ένταση που έχει στο γήπεδο. Λιγότερη δημιουργικότητα βέβαια, αλλά είπαμε έτσι θα πάει τώρα, με αυτό το στυλ παιχνιδιού. Απίστευτος ο Ζαχαριάδης, κόντεψε να κάνει τεράστια ζημιά με το ανύπαρκτο φάουλ, για το οποίο φόρτωσε και κίτρινη τον Λάτσι, ενώ η κίτρινη στον Γκαρσία για επίσης ανύπαρκτο φάουλ, είναι πρόκληση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X