Δάνδολος: «Ελπίζουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα»

Εικόνες από το ΑΕΚ-ΝΟ Χανίων
Photo Credits: INTIME

Τι ανέφερε ο προπονητής της ΑΕΚ για την αποχώρηση του Ράτζεν και την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ανδρική ομάδα πόλο της ΑΕΚ συνεχίζει την προετοιμασία της μετά το πράσινο «φως» για την επανέναρξη των προπονήσεων περιμένοντας ωστόσο τις εξελίξεις για το μέλλον του πρωταθλήματος.

Ο προπονητής της ΑΕΚ Κωνσταντίνος Δάνδολος, με  δηλώσεις του στο sports3 μίλησε για την πορεία της προετοιμασίας, για την αποχώρηση του Ράτζεν και εξέφρασε την θέση του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ερασιτεχνικό αθλητισμό λόγω της πανδημίας.

Αρχικά για το θέμα του Ράτζεν τόνισε: «Το κενό του Νίκολα Ράτζεν θα το καλύψουμε από μέσα. Κάναμε κάποια έρευνα αγοράς για απόκτηση άλλου ξένου, αλλά δεν βρέθηκε κάτι αξιόλογο. Έχουμε δύο καλούς Έλληνες παίκτες, τον Μιχάλη Καζάζη και τον Χρήστο Κουτσιαλή που μπορούν να δουλέψουν καλά στην  άμυνα και έτσι θα πορευτούμε. Από τη στιγμή που ήταν επιθυμία του Ράτζεν να πάει στον Ερυθρό Αστέρα και τελικά, με την πώλησή του, ήταν προς το συμφέρον του συλλόγου -γιατί είναι μια ιδιαίτερη χρονιά- δεχτήκαμε τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Θα μας επηρεάσει η συγκεκριμένη απουσία, αλλά νομίζω ότι δεν θα κινδυνέψουμε».

Όσον αφορά τις προπονήσεις:

«Έχουμε επιστρέψει στις προπονήσεις από τις αρχές του Γενάρη με τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από τους αρμόδιους φορείς και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Υπάρχουν, όμως, αρκετά εμπόδια που δημιουργούν προβλήματα. Αυτά έχουν να κάνουν κυρίως με τις ημέρες, τις ώρες, τον τρόπο και τους χώρους των προπονήσεων. Προπονούμαστε δύο ημέρες την εβδομάδα στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης, Τρίτη και Πέμπτη και τέσσερις στον Άγιο Κοσμά, Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο, από μιάμιση ώρα την ημέρα. Στην  Ηλιούπολη, όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε προπόνηση με μπάλα, διότι το απαγορεύει το τερέν. Κάνουμε μόνο κολύμπι και φυσική κατάσταση.

Μόνο στον Άγιο Κοσμά προπονούμαστε κανονικά και με μπάλα. Επίσης δεν μπορούμε να δώσουμε φιλικά παιχνίδια, καθώς οι προπονήσεις των άλλων ομάδων πρέπει μα απέχουν χρονικά με τη δική μας. Δουλεύουμε, δηλαδή, με χειρόφρενο. Αντιλαμβανόμαστε, βέβαια, τις ειδικές συνθήκες και τις δυσκολίες της εποχής».

Σχετικά με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος τόνισε:

«Ευελπιστούμε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί το «ok» για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, η οποία θα προσδιορίζεται για τις αρχές Μαρτίου, καθώς υπάρχει η προσπάθεια της Εθνικής ομάδας στο Προολυμπιακό (14-21 Φεβρουαρίου). Ευχόμαστε να πάρει και την πρόκριση ώστε να επανεκκινήσουμε με την καλύτερη ψυχολογία. Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες θέλουν να συμμετέχουν στην επανεκκίνηση και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών και επειδή θα είμαστε πλέον σε ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές συνθήκες, θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να το ολοκληρώσουμε κανονικά. Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση, εφόσον υπάρχει χρόνος, να γίνει κανονικά το πρωτάθλημα με τους δύο γύρους και με πλέι οφ και πλέι άουτ. Αν, όμως, δεν υπάρχει πολύς χρόνος (καθώς, λογικά, θα πρέπει να ολοκληρώσουμε μέχρι τέλη Μαΐου), είναι προτιμότερο να γίνει η κανονική διάρκεια και ας λείψουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ. Όσον αφορά για το αν θα πρέπει, υπό αυτές τις συνθήκες να υπάρξει ή όχι υποβιβασμός, θέλω να πως το εξής: Φυσικά και θα θέλαμε χωρίς υποβιβασμό, σ’ αυτήν τη δύσκολη πρώτη χρονιά στην Α1 για μας. Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, ελλοχεύει ο κίνδυνος να τα παρατήσουν κάποιες ομάδες και να εξελιχθεί σε παρωδία. Οπότε πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα πώς και αν θα γίνει κάτι τέτοιο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X