Τα περιθώρια στενεύουν και η ΑΕΚ πρέπει να βρει λύσεις

Τα περιθώρια στενεύουν και η ΑΕΚ πρέπει να βρει λύσεις
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος αναλύει τον τρόπο που έχασε η ΑΕΚ και τονίζει ότι δεν αντέχει άλλες απουσίες

Στο προηγούμενο μπλογκ είχα γράψει, γνωρίζοντας σε τι δύσκολη κατάσταση βρίσκεται η ομάδα, ότι στην Λάρισα θα πρέπει η ΑΕΚ να κερδίσει έστω και με μισό πόντο ακόμα και με κακή εμφάνιση. Τελικά αυτός ο μισός πόντος πήγε στην Λάρισα και έτσι στο ίδιο γήπεδο που έχασε ο Προμηθέας η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να διατηρήσει τη συν μια νίκη που έχει απέναντι στους Πατρινούς.

Λάρισα…Warriors

Το πρώτο ημίχρονο δεν θέλει και πολύ σχολιασμό. Όταν η Λάρισα έχει στο ημίχρονο 11/13 τρίποντα και έχει σκοράρει 51 πόντους καταλαβαίνει κανείς ότι τα πράγματα στην άμυνα της ΑΕΚ δεν πήγαν πολύ καλά. Αν τα πέντε τρίποντα του Τζέρι Σμιθ ήταν προσωπικές φάσεις σε ένας εναντίον ενός, τα υπόλοιπα είναι αποτέλεσμα των τραγικών αντιδράσεων στην άμυνα του Μορέιρα μετά από πικ εν ρολ και κακών περιστροφών όταν κάποιος παίκτης τρυπούσε κάθετα την άμυνα της ΑΕΚ. Το ότι η Ένωση δέχτηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο 25 πόντους ενώ στο 2ο δεκάλεπτο 30, νομίζω τα λέει όλα για το πώς αντιμετώπισε η ομάδα την Λάρισα στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής της ΑΕΚ ανακάτεψε την τράπουλα με Χρυσικόπουλο Σλότερ και με καλύτερη πίεση στην περιφέρεια μπόρεσε να γυρίσει το ματς με μοναδικό άλυτο πρόβλημα τον Σμιθ που δεν είχε αντίπαλο να τον σταματήσει. Ο Λίνος έγινε ο δεύτερος πόλος σκοραρίσματος στην επίθεση, ο Σλότερ βελτίωσε πολύ την άμυνα για να φτάσει στο σημείο η ΑΕΚ να προηγείται 72-73, με 1:33 να απομένει στο χρονόμετρο. Ο Σλότερ έκανε το κόψιμο και κέρδισε την κατοχή, αφού τελείωσε ο χρόνος επίθεσης της Λάρισας, έχοντας την επαναφορά κάτω από το καλάθι. Εκεί πλήρωσε την απειρία των 2 παικτών της, αφού ο Μωραΐτης, που ήταν πολύ καλός, δεν μπόρεσε να ξεμαρκαριστεί για να πάρει την μπάλα, πράγμα απαράδεκτο για παίκτη Α1, με τον Ρογκαβόπουλο να πανικοβάλλεται για να μην του μείνει η μπάλα στα χέρια, να κάνει λάθος πάσα που οδήγησε σε κλέψιμο και στην συνέχεια της φάσης η ΑΕΚ δέχτηκε καλάθι που την έφερε πίσω στο σκορ.  Με δύο βολές του Λάνγκφορντ ξαναπήρε το προβάδισμα για να φτάσουμε στην τελευταία φάση που σκόραρε ξανά ο Σμίθ για να κερδίσει το ματς. Ο Αμερικανός της Λάρισας ζήτησε σκριν και μετά από αλλαγή μαρκαρισμάτων βρέθηκε απέναντι από τον Σλότερ. Ο σέντερ της ΑΕΚ σωστά του έδωσε τον αριστερό διάδρομο για να τριπλάρει από το αδύναμο του χέρι, περιμένοντας από τον Ματσιούλις που βρισκόταν δίπλα του να κλείσει στιγμιαία τον διάδρομο, κάτι που δεν έγινε ποτέ και ο Σμιθ με την ταχύτητα του μπόρεσε να σκοράρει και να κρίνει το παιχνίδι.

Δεν αντέχει άλλες απουσίες

Για το χθεσινό ματς, μπορούμε να πούμε πολλά για τα λάθη του πάγκου, την μη χρησιμοποίηση του Μορέιρα στο τέλος για να ακουμπήσει λίγο η μπάλα στην ρακέτα, για την αποκρουστική εικόνα των τελευταίων λεπτών με την μπάλα να πηγαίνει συνέχεια στον Λάνγκφορντ και εκείνος να μην παίρνει σωστές αποφάσεις αφού ήταν εξαντλημένος, αλλά το ζήτημα είναι άλλο. Η ΑΕΚ εδώ και ένα μήνα παίζει με μίνιμουμ τρεις με τέσσερις απουσίες και έφτασε εχθές να παίζει με 2,5 γκαρντ αφού ο Ζήσης δεν μπορεί ακόμα να παίξει πολλά λεπτά. Καμία ομάδα δεν μπορεί να το κάνει αυτό σε σειρά αγώνων καθώς δεν είναι μόνο αυτοί που λείπουν αλλά ότι έχουν επιβαρυνθεί πολύ παραπάνω και αυτοί που παίζουν. Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ εχθές ήταν ο Λίνος που ήταν ο πιο ξεκούραστος από όλους, ενώ ο Ματσιούλις που ήταν ο κορυφαίος με τον ΠΑΟΚ μετά από 48 ώρες δεν βοήθησε καθόλου.

Ο Κατσίβελης, που στο πρώτο ματς είχε αφήσει τον Σμιθ στους 6 πόντους, έβλεπε το παιχνίδι από το σπίτι του, ενώ και ο Λοτζέσκι που είχε δώσει μια ισορροπία στην επίθεση της ΑΕΚ, έμεινε εκτός. Όποιος νομίζει ότι η ΑΕΚ έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μπορεί να ξεπερνάει 4 απουσίες ακόμα και σε ματς με την Λάρισα, ενώ ακόμα δεν έχει υπάρξει πλήρης σε κανένα παιχνίδι, μάλλον δεν έχει καταλάβει καλά. Ειδικά στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ που οι αγώνες καθορίζονται από τους γκαρντ, όπως φάνηκε και χθες, η ΑΕΚ έχει μείνει με τον Μωραΐτη και τον Λάνγκφορντ, να πρέπει να σκοράρουν, να αμυνθούν και να οργανώσουν το παιχνίδι. Αυτά δεν γίνονται και όσο η ΑΕΚ δεν θα έχει λύσεις στην περιφέρεια, δεν θα μπορεί να έχει ισορροπία στο παιχνίδι της.

Ο προπονητής της ΑΕΚ προσπαθεί να κάνει αλχημείες για να καλύψει τα κενά που άλλοτε θα βγουν, άλλοτε όχι, αλλά εμείς κρίνουμε πάντα από το αποτέλεσμα. Όταν αναγκάζεσαι να βγεις από τις δουλεμένες διαδικασίες της ομάδας και να δοκιμάσεις αδόκιμα σχήματα, είναι πολύ λογικό να κάνεις και λάθη και να έχεις αστοχίες. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά στο μπάσκετ, αλλά στην ΑΕΚ θεωρούμε ότι μόνο με την φανέλα πρέπει να κερδίζει όλα  τα ματς, άσχετα με τα προβλήματα που έχει, λες και αν ο Παναθηναϊκός του τριπλάσιου μπάτζετ παίξει χωρίς τον ΣαντΡος, τον Παπαπέτρου, τον Μήτογλου και τον Μποχωρίδη επί ένα μήνα, θα κερδίζει όλα τα ματς.

Όπως έγραψα και μετά τον ΠΑΟΚ, ψυχραιμία. Το σημαντικό πλέον είναι να γυρίσουν οι τραυματίες μέσα στην εβδομάδα, να ενσωματωθεί ο Μέικον που θα δώσει μια έξτρα λύση στην περιφέρεια, ώστε να μπορέσει η ΑΕΚ να κάνει κάποιες καλές προπονήσεις εν όψει των κρίσιμων αγώνων που ακολουθούν.

ΥΓ. Αυτό που γίνεται με τον Λάνγκφορντ στα τελευταία ματς πρέπει να το κοιτάξουν στην ομάδα. Δεν γίνεται για να βγει να πάρει την μπάλα να τον χτυπάνε, να τον σπρώχνουν, να του βάζουν τρικλοποδιές και εκείνος να έχει 4 φάουλ επειδή τους αγριοκοίταξε.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X