Κενά στην ομάδα, κενά και στην οργάνωση...

Κενά στην ομάδα, κενά και στην οργάνωση...
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για τη μεταγραφή που έγινε, αυτές που δεν έγιναν και... όχι μόνο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όσοι μου κάνουν την τιμή να παρακολουθούν την αρθρογραφία μου, ξέρουν ότι εδώ και χρόνια, όποια μεταγραφή και να κάνει η ΑΕΚ, ούτε πανηγυρίζω προκαταβολικά, αλλά ούτε και απογοητεύομαι. Μπορεί να αποτελεί μεγάλη κοινοτοπία, αυτό που λέμε ότι… καθρέφτης είναι το γήπεδο για κάθε νέο παίκτη, αλλά είναι η μία και μόνη αλήθεια.

Έχουμε δει παίκτες με σούπερ βιογραφικό, που πέρασαν και δεν… ακούμπησαν, έχουμε δει και παίκτες που ψάχναμε φωτογραφία τους στο google και που δεν τους ήξερε κανείς μας και που έγραψαν ιστορία. Αναρίθμητα τα παραδείγματα, όχι μόνο στην ΑΕΚ, αλλά σε όλες τις ομάδες.

Επίσης, έχουμε δει πάμπολλες φορές, τον ίδιο ποδοσφαιριστή να μην… κολλάει σε μία ομάδα και να δείχνει τραγική εικόνα και να… πετάει σε άλλη ομάδα. Εδώ, ο Γιακουμάκης πάει για πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη και για «χρυσό παπούτσι»! Μην το ξαναλέμε, η ψυχολογία παίζει τεράστιο ρόλο.

Αισιοδοξία για τη δεξιά πλευρά, αλλά από εκεί και πέρα… θλίψη

Επομένως, στο μόνο που μπορώ να μείνω αυτή τη στιγμή, είναι στο γεγονός ότι η ΑΕΚ έκλεισε το ένα από τα τρία κενά που κάνουν… μπαμ, αυτό δηλαδή στο δεξί άκρο της άμυνας με τον Νταντσένκο. Για τον Ουκρανό, έχω μεγάλη αισιοδοξία ότι με τον Λιβάι μπροστά του, θα βγάλουν ωραία πράγματα, αλλά είπαμε… καθρέφτης το γήπεδο.

Αντίθετα, η μεταγραφή του Βέρπις, δυστυχώς «ναυάγησε». Και φυσικά από τη στιγμή που «ναυάγησε», μαντέψτε… η ΑΕΚ δεν παίρνει άλλον τερματοφύλακα! Αφενός γιατί δεν είχε άλλη εναλλακτική και αφετέρου γιατί πλέον είμαστε στην τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου. Για γέλια και για κλάματα δηλαδή, η κατάσταση.

Φοβερά πράγματα…

Κοινώς, για να μην το κουράζουμε, η ΑΕΚ πήρε μόνο δεξί μπακ και αποφάσισε να πορευτεί με τερματοφύλακες τους Τσιντώτα, Αθανασιάδη και από στόπερ με «μισό» Τσιγκρίνσκι, με Νεντελτσιάρου, με Λάτσι, με Σβάρνα και να περιμένει την αγωνιστική και ψυχολογική «ανάσταση» του Χνιντ. Φοβερά πράγματα…

Αγωνιστικά, στη σεζόν υπάρχει ένα επί της ουσίας δεδομένο. Ότι ο ΟΣΦΠ θα είναι πρωταθλητής, άρα η ΑΕΚ είναι για τρίτη σερί σεζόν εκτός του κόλπου του τίτλου. Όταν μιλάμε όμως για την ΑΕΚ, έχει σημασία να νικάει ακόμα και στα… φιλικά. Κοινώς, θα παίξει ρόλο το αν θα βγει δεύτερη ή τρίτη ή τέταρτη ή… πέμπτη και μείνει εκτός Ευρώπης! Όπως θα παίξει και ρόλο, εφόσον βγει δεύτερη, τι διαφορά θα έχει από την κορυφή.

Το πρωτάθλημα έχει ακόμα 17 (ολογράφως δεκαεπτά αγωνιστικές) και περισσότερα από τα μισά παιχνίδια, θα είναι ντέρμπι. Και η ΑΕΚ «κουβαλάει» μια απαράδεκτη συγκομιδή στα μεγάλα παιχνίδια, εδώ και 2,5 χρόνια.

Αυτό που πρέπει να κάνει η ομάδα κι αυτό που πρέπει να κάνει ο Μελισσανίδης

Επίσης, υπάρχει και το Κύπελλο, όπου η «Ένωση» μετράει τέσσερις σερί χαμένους τελικούς, που έχουν πληγώσει πολύ το πρεστίζ της, αλλά και τον κόσμο της. Κι όπως συνηθίζω να γράφω, δεν μας… περισσεύουν τα τρόπαια, για να λέμε με άνεση «δεν πειράζει».

Η ΑΕΚ παίζει την Κυριακή στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, έχει την Πέμπτη τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Απόλλωνα, την άλλη Κυριακή τον Άρη εντός και μέχρι τα play offs, την Λάρισα (εκτός), τον Αστέρα (εντός), τον ΠΑΟ (εκτός), τον Απόλλωνα (εντός) και τον Βόλο (εκτός).

Αυτό σημαίνει ότι μέσα στον επόμενο 1,5 μήνα, θα πρέπει να «χτίσει» νέο σερί νικών μετά τη… φάπα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ώστε να μπει δυνατά στα play offs και να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου στο Κύπελλο. Αυτό πρέπει να κάνουν, ο Μανόλο και οι παίκτες του.

Το πώς θα οργανωθεί και θα στελεχωθεί καλύτερα ως ΠΑΕ, είναι κάτι που το ξέρει και που πρέπει να το δει σοβαρά ο Δημήτρης Μελισσανίδης, γιατί είναι εμφανές πως υπάρχει μεγάλη ανικανότητα, ειδικά στις μεταγραφές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X