Θα κριθούν στον καθρέφτη!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τις κινήσεις της ΑΕΚ στα τελειώματα των μεταγραφών

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ αποφάσισε έστω και στο παραένα της μεταγραφικής περιόδου να προχωρήσει επιτέλους σε δύο κινήσεις προκειμένου να διορθώσει τις ατέλειές της. Ατέλειες που έκαναν μπαμ από μακριά εδώ και πολύ καιρό.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης πριν τελειώσει ημερολογιακά η χρονιά «τελείωσε» τον Παουλίνι. Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν «βλέπει» καν τον Βασιλαντωνόπουλο. Έπρεπε το ημερολόγιο να δείξει 30 Ιανουαρίου, δηλαδή την προτελευταία μέρα των μεταγραφών για να πάρει η ΑΕΚ επιτέλους ένα δεξί μπακ.

Ο Νταντσένκο δεν τον ξέρω. Κανένας δεν τον ξέρει πλην των ανθρώπων της «Ένωσης» που τον ανακάλυψαν. Πρόκειται για έναν πρώην εξτρέμ που έγινε μπακ. Θα μπορούσε κάλλιστα να πει κανείς ότι έτσι ξεκίνησε και ο Βασίλης Μπορμπόκης, χωρίς να θέλω να κάνω συγκρίσεις για να μην παρεξηγηθώ.

Ωστόσο υπάρχει ένα στοιχείο που προκαλεί προβληματισμό. Από τη σεζόν 2016-2017 δηλαδή σε πέντε σερί σεζόν ο 26χρονος έχει αλλάξει πολλές φανέλες. Τσερνομόρετς, Ανζί, Σαχτάρ, Γιενισέι, Ρούμπιν και Ούφα. Αυτό το στοιχείο από μόνο του δεν είναι ενθαρρυντικό. Το ότι δεν στεριώνει πουθενά κάτι λέει.

Το ίδιο συνέβαινε και με τον Βράνιες. Αγωνιστικά ο Βόσνιος ήταν εξαιρετικός παίκτης, αλλά κουβαλούσε άλλα θέματα. Δεν ξέρω τι θέματα μπορεί να κουβαλάει ο Νταντσένκο. Επίσης οι Ουκρανοί είναι παίκτες που άλλοτε προσαρμόζονται εύκολα και άλλοτε δύσκολα.

Ο 26χρονος δεν κουβαλάει σε καμία περίπτωση την εμπειρία του Τσιγκρίνσκι. Θα βγει για πρώτη φορά εκτός της παλιάς ΕΣΣΔ και μένει να δούμε πως θα ανταποκριθεί. Ο Βιενλίσκι για παράδειγμα ήταν πολύ πιο βαρύ όνομα. Αλλά πέρασε και δεν ακούμπησε.

Μακάρι να μη συμβεί το ίδιο και ο Νταντσένκο να ξεδιπλώσει όλες τις αρετές που έχει και έκαναν τους ανθρώπους της «Ένωσης» να τον επιλέξουν.

Το λάθος και το ρίσκο με τους γκολκίπερ

Το προηγούμενο καλοκαίρι έγραφα ότι θα είναι τεράστιο ρίσκο για την ΑΕΚ, μετά την πώληση του Μπάρκα να μην πάει να βρει γάντια έμπειρα. Τόνιζα πως δεν μπορεί να στηριχτεί στον Τσιντώτα που παρότι είχε συμβολή στην κατάκτηση του τίτλου το 2018, ήταν ένας γκολκίπερ που για να βγει ο Μπάρκας είχε συμβιβαστεί με την ιδέα του δεύτερου. Που η ΑΕΚ τον έκανε δεύτερο.

Υπογράμμιζα τότε ότι ο Αθανασιάδης που δεν είχε καθόλου παιχνίδια στα πόδια του είναι ρίσκο. Γιατί οι απαιτήσεις της ΑΕΚ είναι τεράστιες και τα λάθη δεν συγχωρούνται. Δυστυχώς η ΑΕΚ φέτος πλήρωσε πολλές φορές τις γκάφες των γκολκίπερ της.

Πλέον όλα δείχνουν ότι πάει σε μία επιλογή που και πάλι είναι «περίεργη». Ο Βέριπς δεδομένα έχει προσόντα. Το ύψος των 196 εκατοστών μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο. Να έχεις ένα θηρίο κάτω από τα δοκάρια σου.

Το ότι τον έχει επιλέξει μία ομάδα που αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ λέει πολλά. Το γεγονός πως εδώ και 1,5 χρόνο δεν έχει καμία συμμετοχή, προκαλεί έντονο προβληματισμό. Έχει παίξει όλα και όλα 41′ σε έναν αγώνα Κυπέλλου και αυτά ως αλλαγή. Η επιλογή του κρύβει παγίδες. Το ότι είναι τόσο καιρό ανενεργός επίσης.

Ο Βερίπς (αν τελικά αποκτηθεί) θα πέσει στα βαθιά! Θα νιώσει από την πρώτη στιγμή την πίεση της φανέλας μίας ομάδας που θέλει (θεωρητικά) να κάνει πρωταθλητισμό. Αυτό δεν το γνωρίζει.

Επίσης έρχεται με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες. Και αυτό γιατί η Σέφιλτν Γιουνάιτεντ δεν ξέρει αν θα μείνει στην Πρέμιερ, αν θα αναγκαστεί να πουλήσει τον βασικό της γκολκίπερ το καλοκαίρι και αν θα δώσει ουσιαστική ευκαιρία στον Ολλανδό την επόμενη σεζόν. Πρόκειται λοιπόν για μία προσωρινή λύση.

Τώρα κρίνεται ο Κονέ

Ο Παναγιώτης Κονέ συμπλήρωσε ένα μήνα στη θέση του Τεχνικού Διευθυντή. Δεν πρόκειται να τον κρίνω ούτε για την υπόθεση του Λιβάια που έληξε όπως έληξε, ούτε για αυτή με τον Ολιβέιρα. Ούτε φυσικά πρόκειται να πιστέψω τις τρομερές αλλαγές που έχει κάνει στην καθημερινότητα των Σπάτων.

Αρχής γενομένης όμως με τις υποθέσεις των Νταντσένκο και Βερίπς, ξεκινάει ουσιαστικά η θητεία του. Ο «εκλεκτός» του Δημήτρη Μελισσανίδη καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά από τους προκατόχους του. Εγώ έχω σοβαρές επιφυλάξεις, αλλά δεν επιλέγω εγώ.

Περιμένω να ακούσω τι έχει να πει, διότι μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει κανένα στίγμα. Ανέλαβε μία θέση που είναι πολύ κομβική και δεν έχει πει λέξη. Μακάρι ο δρόμος της… σιωπής και της αμφιβολίας να είναι για την ΑΕΚ και ο δρόμος της επιτυχίας. Μακάρι να πετύχει, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι θα πετύχει και τους στόχους της η «Ένωση».

Όμως τόσο ο Νταντσένκο, όσο και ο Βερίπς θα κριθούν στον «καθρέφτη» που λέγεται αγωνιστικός χώρος. Και αυτός ο «καθρέφτης» θα έχει αντανάκλαση και στο πρόσωπο του Κονέ…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X