ΑΕΚ: Ο Τόνι έκανε...σεφτέ, ο Οικονομόπουλος κατέβαζε ρολά (VIDEO)

ΑΕΚ: Ο Τόνι έκανε...σεφτέ, ο Οικονομόπουλος κατέβαζε ρολά (VIDEO)

Το πρώτο γκολ του Τόνι Σαβέβσκι στην Ελλάδα και απόκρουση Οικονομόπουλου στο πέναλτι του Ούγγρου Κάρντος, τον οποίον θυμόταν από τις αναμετρήσεις ΑΕΚ-Ούιπεστ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην πορεία για το πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα της περιόδου 1988-89 υπήρξαν σημαντικοί σταθμοί. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, το διπλό μέσα στην Τούμπα, η επική νίκη στο τέλος με τον Ολυμπιακό. Ενδιάμεσα, ματς πολύ κομβικά όπως αυτό που έγινε μια μέρα σαν σήμερα στην Θεσσαλονίκη. Η ΑΕΚ φιλοξενούνταν από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και κατάφερε να φύγει με τεράστια νίκη, επικρατώντας τελικά με 1-0.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές σε εκείνο το ματς, ο Τόνι Σαβέβσκι και ο Σπύρος Οικονομόπουλος. Ηταν η δεύτερη αγωνιστική του δεύτερου γύρου και η ΑΕΚ ήθελε να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Η έδρα των «Ποντίων» δεν ήταν εύκολη και πολλοί είχαν σκοντάψει εκεί. Η Ενωση μπήκε με αποφασιστικότητα και κατάφερε να πάρει προβάδισμα λίγο μετά το ημίωρο, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σαβέβσκι. Η μπάλα πέρασε από πολλούς, ξεγέλασε τον τερματοφύλακα και κατέληξε στα δίχτυα της Καλαμαριάς.

Το ματς παρέμενε ανοιχτό και οι «κιτρινόμαυροι» προσπαθούσαν με νύχια και δόντια να διαφυλάξουν το πολύτιμο γκολ. Ωστόσο, λίγο πριν το τέλος ο διαιτητής Μπέντας καταλόγισε πέναλτι. Ο Ούγγρος Κάρντος ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Σπύρος Οικονομόπουλος έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε τη μπάλα. Ηταν η δεύτερη κρίσιμη επέμβαση σε πέναλτι του Οικονομόπουλου, που λίγες εβδομάδες πριν είχε κρατήσει ανέπαφη την εστία του και απέναντι στον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X