Το δις εξαμαρτείν του ΠΑΟΚ, ο Λίνος και ο γκαρντ που θέλει η ΑΕΚ

Το δις εξαμαρτείν του ΠΑΟΚ, ο Λίνος και ο γκαρντ που θέλει η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την άνετη επικράτηση της ΑΕΚ, το συμβάν με τον Λίνο και λεπτομέρειες για τον γκαρντ που χρειάζεται η ομάδα

Καλή νίκη για την ΑΕΚ, απέναντι στον φορμαρισμένο ΠΑΟΚ του κόουτς Λυκογιάννη, στον επαναληπτικό αγώνα, μετά το σκάνδαλο της απόφασης του αθλητικού δικαστή.

Ο ΠΑΟΚ των 5 νικών στα 6 προηγούμενα ματς, ερχόταν με μεγάλες φιλοδοξίες, βλέποντας και τα πολλά προβλήματα της ΑΕΚ, αλλά τελικά έφυγε με 20 στο κεφάλι πληρώνοντας τα σπασμένα της συμπεριφοράς όλου του οργανισμού του απέναντι στην ΑΕΚ.

Στο πρώτο λεπτό τελείωσε το παιχνίδι

Πριν τον αγώνα όλα έδειχναν ότι θα γινόταν ντέρμπι και πραγματικά με την εικόνα της ομάδας και τα προβλήματα που έχει, ακόμα και νίκη με μισό πόντο θα ήταν αρκετή. Απέναντι στην ΑΕΚ υπήρχε μια ομάδα σε καλό μομέντουμ, μεταμορφωμένη από τον νέο προπονητή της, σκληρή και αθλητική, δηλαδή όλα τα χαρακτηριστικά που δυσκολεύουν την ΑΕΚ. Όλες οι αμφιβολίες διαλύθηκαν για την εξέλιξη του ματς από το πρώτο κιόλας λεπτό και τον τρόπο που έδειξε η ΑΕΚ ότι έχει προσεγγίσει το ματς. Τρομερή συγκέντρωση, πολύ υψηλή ένταση στην άμυνα, καλές αλληλοκαλύψεις, όλα τα plays του ΠΑΟΚ διαβασμένα. Θαρρείς ότι οι παίκτες της ΑΕΚ έβγαζαν ένα θυμό για την αμφισβήτηση της προηγούμενης νίκης τους και όσα ακολούθησαν, σε ένα θέατρο του παραλόγου.

Το 26-6 του πρώτου δεκαλέπτου με μόλις ένα καλάθι και 4 βολές για τον ΠΑΟΚ, αλλά και η σταθερότητα που έδειξε η ομάδα έπειτα, χωρίς να κάνει μεγάλα κενά στην απόδοση της, έδωσαν μια πολύ εύκολη νίκη με καλή εμφάνιση μετά από πολύ καιρό. Όλα ξεκινούσαν από την καλή άμυνα με την οποία η ΑΕΚ βρήκε ρυθμό και στην επίθεση με τους Ματσιούλις- Λοτζέσκι να πυροβολάνε από παντού και γενικά όλοι οι παίκτες να έχουν θετικό πρόσημο στην απόδοση τους. Η Ένωση έκανε το αυτονόητο και τιμώρησε τους αλαζόνες.

Η σημασία της καλής προπόνησης

Η χθεσινή νίκη και κυρίως η εικόνα είναι αποτέλεσμα των δύο καλών προπονήσεων που έκανε η ΑΕΚ, Δευτέρα και Τρίτη. Για όσους δεν γνωρίζουν, εδώ και 15 μέρες, με τις απουσίες και τους τραυματισμούς, η ομάδα δεν μπορεί να προπονηθεί καλά, αφού ούτε για διπλό δεν μαζευόντουσαν. Η επιστροφή του Ζήση και η πρόσκληση στον Πολυτάρχου,  βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση και τα αποτελέσματα φάνηκαν στο γήπεδο. Οι ομάδες παίζουν όπως προπονούνται, η ένταση της προπόνησης θα είναι και η ένταση του αγώνα, αν δεν μπορείς να κάνεις το ένα, είναι δύσκολο να πατήσεις ένα κουμπί και να κάνεις το άλλο. Για αυτό θα είναι σημαντικό η Ένωση να πάρει την νίκη απέναντι στην Λάρισα, ακόμα και με κακή εμφάνιση,  για να μπορέσει να έχει επιστροφές από βδομάδα και να επιστρέψει σε μια μορφή κανονικότητας που έχει ξεχάσει πως είναι.

Ποιοι ξεχώρισαν από την ΑΕΚ

Σίγουρα σε ένα τέτοιο ματς όλοι είχαν τις καλές στιγμές τους αλλά αυτός που ξεχωρίζει εδώ και καιρό, είναι ο τεράστιος Γιόνας Ματσιούλις που σε αυτή την δύσκολη περίοδο έχει πάρει την ομάδα από το χέρι και την οδηγεί. Τα λόγια έχουν στερέψει για αυτό τον παικταρά που τον βλέπεις σε αυτήν την ηλικία να κάνει βουτιές στο παρκέ για κλέψει μπάλες με την διαφορά στους 20 πόντους. Φέτος κάνει μια φοβερή σεζόν, σουτάρει εξαιρετικά από το τρίποντο (44%) και δίνει τα παράδειγμα σε όλους πώς πρέπει να ματώνεις για την φανέλα. Ο Ματ Λοτζέσκι πιστοποίησε ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία και έχει αφήσει πίσω του την περιπέτεια της υγείας του, δίνοντας ξανά τους εύκολους πόντους που έλειψαν στο διάστημα της απουσίας του. Ο Σλότερ, παιχνίδι με το παιχνίδι γίνεται καλύτερος, απέχει ακόμα από το 100% του αλλά και μόνο η παρουσία του δίνει άλλη υπόσταση στην αμυντική συμπεριφορά της ομάδας, ενώ μπορεί και ο Μορέιρα να παίρνει τις απαραίτητες ανάσες. Ο Νίκος Ζήσης παρόλο που ακόμα δεν είναι σε κατάσταση να παίξει συνεχόμενα λεπτά, εντούτοις η επιστροφή του έβγαλε ένα μεγάλο και δυσβάσταχτο βάρος από τις πλάτες του Μωραΐτη, δίνοντας μια εναλλακτική όταν θολώνει. Ο Ρόγκα ήταν πολύ ουσιαστικός και οικονομικός στο χθεσινό ματς, πήρε σωστές προσπάθειες και τις τελείωσε ενώ και αμυντικά απέφυγε τα λάθη συγκέντρωσης που κάνει για αυτό και άκουσε πολλά μπράβο από τον πάγκο της ΑΕΚ. Ο Κίνγκσλεϊ για ακόμα ένα αγώνα έδωσε μάχες, θωράκισε την ρακέτα, μάζεψε ριμπάουντ και ήταν θετικός.

Η περίπτωση του Λίνου

Τελικά στο συμβάν με τον Χρυσικόπουλο, έγινε η ανατροπή και από εκεί που έδειχνε τελειωμένος από την ΑΕΚ, θα παραμείνει στην ομάδα. Οι απαραίτητες εξηγήσεις που έπρεπε να δώσει ο παίκτης στην ομάδα δόθηκαν και πρυτάνευσε η λογική. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι Έλληνες που μπορούν να παίξουν στην ΑΕΚ στην συγκεκριμένη θέση είναι ελάχιστοι στο Ελληνικό πρωτάθλημα και το βασικότερο, είναι αυτοί που καθορίζουν τις θέσεις των ξένων (που υπάρχουν άπειροι) σε ένα ρόστερ. Η φυγή του Λίνου δεν θα επέτρεπε στην ομάδα να πάρει γκαρντ, ενώ και για να έχει 6 Έλληνες στην δωδεκάδα θα έπρεπε να μπαίνει κάποιος από τους Μαυροειδή-Γόντικα που υπολογίζονται κυρίως για τις προπονήσεις και συγκεκριμένα ματς. Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη λύση και για τις δύο πλευρές για να μην χρειάζονται σοβαρές ανακατατάξεις στο ρόστερ την ώρα που η ΑΕΚ έχει στα πιτς παίκτες με τραυματισμούς.

Ο κόμπο γκαρντ που χρειάζεται

Όλα δείχνουν ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις και σε αυτό το μέτωπο, με την ΑΕΚ να εντείνει τις προσπάθειες της μετά το σοκ της διάγνωσης του Γκίκα, που θα απουσιάσει για αρκετό διάστημα. Η απόκτηση ενός παίκτη που θα πατάει περισσότερο στον άσσο αλλά θα παίζει και στο ΄2΄ ενώ θα έχει χαρακτηριστικά που θα μπορεί να συνυπάρξει και με τους υπόλοιπους της περιφέρειας, είναι παραπάνω από επιτακτική εν όψει Φεβρουαρίου. Κάτι καλό ετοιμάζεται και σύντομα θα έχουμε νεότερα.

ΥΓ: Όπως και στις ήττες, έτσι και στις νίκες χρειάζεται ψυχραιμία. Η σεζόν είναι πολύ μεγάλη και η σταθερότητα είναι αυτή που στο τέλος θα κάνει την διαφορά.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X