Χρόνος υπάρχει, βούληση και πλάνο χρειάζεται

Χρόνος υπάρχει, βούληση και πλάνο χρειάζεται
Photo Credits: INTIME

Αν η ΑΕΚ δεν πάρει ούτε τώρα τα σωστά μηνύματα θα μπλέξει πολύ άσχημα στη διάρκεια της σεζόν – Γράφει ο Σταύρος Καζαντζόγλου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μέχρι και την παραμονή του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, συζητώντας με φίλους της ΑΕΚ πάντα καταλήγαμε στην ίδια σκέψη. Ηταν ευτύχημα για την ομάδα, ότι σε αυτή τη χρονική συγκυρία όπου είχε μαζευτεί τσουνάμι επικοινωνιακών λαθών και κακών χειρισμών, το αγωνιστικό τμήμα έδειχνε να κρατά ψηλά τη σημαία. Ο Χιμένεθ σχεδόν μόνος του, είχε καταφέρει να κρατήσει την ομάδα συγκεντρωμένη και μακριά από όλα αυτό το τρελοκομείο.

Τα αποτελέσματα; Ορατά με γυμνό μάτι. Επειτα από την ήττα στο Φάληρο, η ΑΕΚ πραγματοποίησε εντυπωσιακό σερί νικηφόρων αγώνων και αξιοπρεπών εμφανίσεων. Κατάφερε μέσα από την αλλαγή στην αυτοπεποίθηση και στην ψυχολογία των παικτών, προφανώς μέσα από τη μεγαλύτερη διάθεση που έδειχναν οι περισσότεροι εξ αυτών, αλλά και το σωστό διάβασμα των αγώνων σε συνδυασμό με τις κατάλληλες εντολές, έφεραν μία διαφορετική εικόνα.

Αδιανόητο να μην έχει υπάρξει ενίσχυση

Σκεφτόμουν πως θα μπορούσε να είναι η ΑΕΚ σε αυτή τη χρονική συγκυρία, εάν διατηρούνταν το συνονθύλευμα που εμφανιζόταν στην εποχή του Καρέρα. Αλλά δεν θα μπορούσε να κρατήσει για πάρα πολύ αυτό. Δεν θα μπορούσε γιατί η ΑΕΚ έχει δομικές αδυναμίες τις οποίες όσο αρνείται να αντικρίσει και να τις δει με σοβαρό τρόπο τόσο θα φτάνει η στιγμή που θα την πληγώνουν ανεπανόρθωτα. Το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε ως μία συνέχεια αλλεπάλληλων αγώνων που έχουν φτάσει στα όριά του το δυναμικό της ομάδας.

Με ένα δυναμικό που ήδη είχε αρκετές ανισορροπίες και ζητήματα που έπρεπε να καλύψει. Μου κάνει πραγματικά συγκλονιστική εντύπωση, πως στην ΑΕΚ μπορεί να είναι ήρεμοι, όταν στις 27 του μήνα Γενάρη, δεν έχει γίνει ακόμα ούτε μία μεταγραφή. Οταν βρίσκεσαι σε διψήφια διαφορά απόστασης από την κορυφή της βαθμολογίας και είσαι η ΑΕΚ δεν μπορείς να μένεις ανενεργός στις μεταγραφές. Δεν μπορείς να αφήνεις και αυτή τη μεταγραφική περίοδο να περάσει χαμένη.

Τα λάθη της ΑΕΚ

Κατά την άποψή μου τα πράγματα είναι πολύ απλά. Βλέπεις ως ΑΕΚ τι κάνουν οι ανταγωνιστές σου: ο Ολυμπιακός ήθελε αριστερό μπακ και τον έφερε από τις αρχές του μήνα, ο ΠΑΟΚ ήθελε επιθετικό και τον πήρε από πολύ νωρίς, ενώ στην πορεία έχει κάνει και άλλες διορθωτικές κινήσεις. Η ΑΕΚ έχει αργήσει χαρακτηριστικά σε όλη αυτή τη διαδικασία. Αναλώθηκε επί μέρες με έναν παίκτη, που ακόμα και εάν ερχόταν, θα προερχόταν από περίοδο προετοιμασίας και θα κουβαλούσε όλες τις δυσκολίες προσαρμογής των ανατολικών.

Δηλαδή, θα έπαιρνε τον Νταντσένκο στα τέλη του Γενάρη, με αμφίβολο πότε το παιδί θα είναι έτοιμο να μπει και να προσφέρει ουσιαστικά. Θα έπρεπε να κριθεί μέσα σε τέσσερις μήνες, δίχως καν να έχει τον κατάλληλο χρόνο. Τον Γενάρη χρειάζεσαι έτοιμες κινήσεις. 1-2 πρόσωπα, που μπαίνουν άμεσα και κάνουν τη διαφορά, σου λύνουν ένα πρόβλημα. Γιατί η ΑΕΚ λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο δεν έχω καταφέρει να απαντήσω.

Αναπάντητα ερωτήματα

Ποιος να είναι ο λόγος; Επειδή δεν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα; Επειδή φέτος δεν υπάρχει ο στόχος του Champions League μέσω της δεύτερης θέσης; Μα δεν υπάρχει πάνω από όλα η αξιοπρέπειά της ομάδας; Δεν υπάρχει ιστορικά η ανάγκη για την ΑΕΚ να τελειώσει ευπρόσωπα το πρωτάθλημα; Να είναι πραγματικά ανταγωνιστική, να βελτιωθεί και να εξελιχθεί ως ομάδα. Δεν είναι επίσης δεδομένο, ότι η ΑΕΚ φέτος θα πρέπει επιτέλους, όχι απλά να διεκδικήσει, αλλά να κατακτήσει το κύπελλο;

Ολα αυτά είναι ζητούμενα, τα οποία μπορεί κάποιος να τα περνά σε δεύτερη μοίρα; Δεν μπορούν να αντιληφθούν μέσα στην ομάδα, ότι όσα συμβαίνουν και η αδράνεια που παρατηρείται, μπορεί να οδηγήσει σε πολύ χειρότερες εξελίξεις; Σε καταστάσεις που δεν τιμούν την ιστορία της ομάδας και όλη την προσπάθεια που γίνεται με σκληρή δουλειά επί χρόνια. Δεν μπορούν να κατανοήσουν όλοι, ότι είναι σημαντικά και κομβικά για το μέλλον της ΑΕΚ τα έργα υποδομής, αλλά υπάρχει και μία αγωνιστική καθημερινότητα, η οποία χρειάζεται σπουδή και σωστό τρόπο λειτουργίας;

Προφανώς και τα καταλαβαίνουν. Δεν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που δεν ξέρουν ποιες είναι οι απαιτήσεις. Εδώ, λοιπόν, υπάρχουν δύο ζητούμενα. Για να αλλάξει το πράγμα χρειάζεται βούληση και πλάνο. Η ΑΕΚ φαίνεται πως στερείται και από τα δύο. Δεν ξέρω αν ο Κονέ μπορεί να βρει το πλάνο, το σχέδιο πάνω στο οποίο θα λειτουργήσει η ομάδα. Δεν ξέρω αν υπάρχει τόσο βαθιά ανάλυση σε αυτό τρο σύντομο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X