ΑΕΚ... θλίψη και στραπάτσο από τον ΠΑΣ Γιάννινα- «Φωνάζει» για μεταγραφές!

ΑΕΚ... θλίψη και στραπάτσο από τον ΠΑΣ Γιάννινα- «Φωνάζει» για μεταγραφές!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ ξέμεινε από λύσεις και καθαρό μυαλό, σκληρή ήττα με 0-2 από τον ΠΑΣ Γιάννινα και τεράστιο πισωγύρισμα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-2: Τεράστιο πισωγύρισμα για την ΑΕΚ.

Επειτα από σερί επιτυχιών και θετικών εμφανίσεων με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο, η ΑΕΚ έχασε εύκολα από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 0-2. Μεγάλο στραπάτσο, που φανερώνει με ξεκάθαρο τρόπο, ότι η ομάδα χρειάζεται μεταγραφές για να μην έρθουν και άλλα κάζα στην πορεία της σεζόν. Εικόνα που προκαλούσε θλίψη από την ΑΕΚ σε όλο το 90λεπτο, δίχως έμπνευση, καθαρό μυαλό και αγωνιστικές λύσεις.

Είναι ξεκάθαρο επίσης, πως υπάρχουν παίκτες που δεν υπάρχει κανένα νόημα να συνεχίσουν στην ομάδα και μετά το πέρας της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου. Ο Ινσούα συνεχίζει να προκαλεί οίκτο με την εικόνα του, η άμυνα έγινε ξανά τρυπητήρι, έλειψε ο παίκτης που θα σήκωνε τη μεσαία γραμμή στην πλάτη του και θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Και μέσα σε όλα αυτά, ο ανεκδιήγητος Μανούχος, ήρθε να κάνει επίδειξη δύναμης στο ΟΑΚΑ.

Δεν βγήκε το σχέδιο

Επειτα από το ματς της Τούμπας και με δεδομένη τη διάθεση να φρεσκάρει την ομάδα του έπειτα από πολλά συνεχόμενα ματς, ο Χιμένεθ αποφάσισε να προσεγγίσει το ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα με συντηρητικό τρόπο. Αφησε εκτός 11άδας τον Μάνταλο, αλλά και τον Ανσαριφάρντ, προτίμησε να γεμίσει τη μεσαία γραμμή με τρεις χαφ, Σιμάνσκι, Σιμόες, Γαλανόπουλος. Κοινό χαρακτηριστικό, ότι κανείς δεν είναι καλός στο δημιουργικό κομμάτι.

Φαινόταν, πως ο Χιμένεθ ήθελε να δώσει νεύρο και δύναμη στη μεσαία γραμμή, καλύπτοντας το χάντικαπ της δημιουργικότητας με πίεση ψηλά, που θα έκλεινε τον ΠΑΣ Γιάννινα και θα έδινε δεύτερες μπάλες και χώρους στους επιθετικούς της ΑΕΚ. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη. Η Ενωση εμφανίστηκε μπλοκαρισμένη, δίχως φαντασία και κίνηση στο παιχνίδι της. Ο Σιμάνσκι κινήθηκε σε χαμηλή ταχύτητα και η ΑΕΚ δεν είχε καθόλου ένταση και δημιουργία πίσω από τους επιθετικούς της.

Απογοήτευση Ινσούα, εκνευρισμός με Μανούχο

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, η ΑΕΚ είχε να αντιμετωπίσει την εχθρική διαιτησία του Μανούχου, που έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στους «κιτρινόμαυρους». Χρέωσε με υπερβολική κάρτα τον Ινσούα, έδωσε κίτρινη στον Τσιγκρίνσκι σε φάση που δεν υπήρχε καν φάουλ. Και επειδή στην ΑΕΚ όταν στραβώνει κάτι θα γίνουν όλα ανάποδα, ήρθε και η νέα θλιβερή παρουσία του Ινσούα να ολοκληρώσει το κακό για το πρώτο 45λεπτο.

Ο Ινσούα έκανε ένα άγαρμπο μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή και βρήκε τον Παντελάκη την ώρα που προσπαθούσε να σουτάρει και ο Μανούχος εύκολα έδωσε το πέναλτι που αξιοποίησε ο Κρίζμαν (33’). Η ΑΕΚ δεν είχε πλέον απλά να διαχειριστεί την προβληματική επίθεση, αλλά δέχτηκε και γκολ που έκανε βουνό την ανατροπή. Η ψυχολογία έπεσε και με εξαίρεση μια πίεση που ασκήθηκε στο τελευταίο τρίλεπτο του ημιχρόνου, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν απόντες από το ματς.

Τριπλή κίνηση, αλλά δεν…

Ο Χιμένεθ αντέδρασε με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, ρίχνοντας τρία νέα πρόσωπα και αλλάζοντας τη διάταξη. Η ΑΕΚ πλέον έπαιζε με 4-4-2, έχοντας δίδυμο στην επίθεση Ολιβέιρα και Ανσαριφάρντ, τον Μάνταλο στην αριστερή πλευρά (και να συγκλίνει πολλές φορές στον άξονα) και ο Λόπες πήρε όλη την πλευρά. Η Ενωση έπαιζε πλέον τον ΠΑΣ Γιάννινα στο μισό γήπεδο και έψαχνε τον τρόπο που θα φέρει το ματς – καταρχήν – στα ίσια.

Η ΑΕΚ είχε δύο δοκάρια, με τα σουτ του Μάνταλου και του Ολιβέιρα, αλλά η ισοφάρισε δεν ερχόταν. Ολο το παιχνίδι της ΑΕΚ περνούσε από τα πόδια του Μάνταλου, αλλά ο ΠΑΣ είχε ταμπουρωθεί και οι χώροι ήταν ελάχιστοι. Ο Χιμένεθ έριξε στο ματς και τον Αλμπάνη στη θέση του Λιβάι, παίζοντας με τον Αλμπάνη αριστερά και τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να βρει κενά, αλλά δεν ήταν εύκολο με πολυπρόσωπη άμυνα.

Ο Χιμένεθ τα έπαιξε όλα για όλα με την είσοδο και του Μαχαίρα, παίζοντας πλέον μόνο με έναν κόφτη και ουσιαστικά σε διάταξη 4-1-3-2. Ηταν μια προσπάθεια να σωθεί η παρτίδα, αλλά η ΑΕΚ κινούνταν σε πολύ χαμηλούς ρυθμούς και δεν είχε λύσεις. Ο τρόπος παιχνιδιού ήταν προβλέψιμος, δεν υπήρχαν ατομικές προσπάθειες και η μπάλα μεταφερόταν αργά, ενώ πλέον και τα κενά στην άμυνα ήταν σημαντικά σε κάθε κόντρα του ΠΑΣ. Κάπως έτσι, ήρθε και το δεύτερο γκολ, που ολοκλήρωσε την αποτυχία.

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-2

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-3-3): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Ινσούα (46’ Λόπες), Σιμόες, Σιμάνσκι (75’ Μαχαίρας), Γαλανόπουλος (46’ Μάνταλος), Γκαρσία (70’ Αλμπάνης), Τάνκοβιτς (46’ Ανσαριφάρντ), Ολιβέιρα

ΠΑΣ Γιάννινα (Α. Γιαννίκης, 4-5-1): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος (77’ Ελευθεριάδης), Παντελάκης, Πέερσμαν, Κάργας, Σιόντης (26’ Λιάσος), Ντομίνγκεθ, Καρτάλης, Μπρένερ (63’ Σάλιακας), Λεό, Κρίζμαν (63’ Παμλίδης)

Ο Μανούχος χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Ινσούα (21’), Τσιγκρίνσκι (34’) – Κάργα (53’), Οικονομόπουλο (73’), Λοντίγκιν (82’), Ελευθεριάδη (88’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X