ΑΕΚ: Η απόφαση-σκάνδαλο και τα αλλεπάλληλα «χτυπήματα» τραυματισμών

ΑΕΚ: Η απόφαση-σκάνδαλο και τα αλλεπάλληλα «χτυπήματα» τραυματισμών
Photo Credits: INTIME

Μια πρωτοφανής απόφαση που βρίσκει την ΑΕΚ να μετράει πληγές αγωνιστικά

Η ώρα της επανάληψης έφτασε. Ή για να ακριβολογούμε, της επανάληψης-σκάνδαλο, που ήταν μια ευγενική χορηγία του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ, ο οποίος πήρε μια απόφαση που δεν έχει ξαναϋπάρξει στα χρονικά του ελληνικού μπάσκετ. Και φυσικά βάζει στο στόχαστρο την ΑΕΚ, η οποία καλείται να δώσει ένα ακόμα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων.

Ας πάρουμε το πράγμα από την αρχή…

Η ΑΕΚ είχε επικρατήσει του ΠΑΟΚ με 85-84 στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, το οποίο διεξήχθη στις 5 Δεκεμβρίου στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Το παιχνίδι αυτό στιγματίστηκε από τη φάση του Νίκου Ζήση με τον Ζερμέιν Λοβ, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να διαμαρτύρεται για φάουλ που δεν δόθηκε.

Με το πέρας του αγώνα μάλιστα κατατέθηκε ένσταση από την πλευρά των ανθρώπων της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Μια ένσταση που αφού εξετάστηκε από τα αρμόδια όργανα έδωσε την εξής απόφαση: επανάληψη του αγώνα στο ΟΑΚΑ εν ευθέτω χρόνο, καθώς θεωρήθηκε πως υπήρχε αλλοίωση αποτελέσματος.

Για πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού μπάσκετ θα επαναληφθεί ολόκληρος αγώνας, με την απόφαση αυτή να δημιουργεί δεδικασμένο για το μέλλον και να ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τη συνέχεια, δίνοντας παράλληλα το πάτημα και σε άλλες ομάδες που αδικήθηκαν από ένα σφύριγμα να προβούν σε ανάλογη κίνηση.

Σημαντικές απουσίες για την ΑΕΚ

Πέραν της απόφασης-έκτρωμα όμως, που βάζει φωτιά στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ έχει να διαχειριστεί και μία εξίσου σημαντική συνθήκη, όσον αφορά την αγωνιστική εικόνα της. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετράει σημαντικές απουσίες στο ρόστερ, με την Ένωση να παρουσιάζει ρόστερ ανάγκης σε ένα ακόμα παιχνίδι της φετινής σεζόν.

Οι Δημήτρης Κατσίβελης και Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς παραμένουν εκτός δράσης. Οι δύο παίκτες δεν έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους και εξακολουθούν να μένουν εκτός. Σε αυτούς ήρθε να προστεθεί και ο Νίκος Γκίκας, που τέθηκε νοκ άουτ από τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου απέναντι στον Ιωνικό.

Ο διεθνής γκαρντ υπέστη ρήξη συνδέσμων και μεγάλωσε το πρόβλημα που υπάρχει στην ομάδα. Άλλωστε ο τραυματισμός του «πόνεσε» πολύ όλη την ομάδα, με τους διαιτητές να αγνοούν τη φάση, η οποία έφερε τον σοβαρό τραυματισμό του πλέι μέικερ της ΑΕΚ. Κάτι που θα πρέπει να τους γίνει μάθημα, βάζοντας σε πρώτο πλάνο την υγεία του (κάθε) παίκτη.

Έτσι, ο Νίκος Ζήσης, που ακόμα δεν βρίσκεται στο 100% θα κληθεί να δώσει λύσεις, με τον διεθνή άσο να μπαίνει στην 12άδα με δική του ευθύνη απέναντι στην ομάδα της Νίκαιας, δείγμα της διάθεσής του να αγωνιστεί και να προσφέρει.

Η ΑΕΚ σε ακόμα ένα παιχνίδι «δοκιμάζεται» τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά, με ρόστερ το οποίο δεν είναι πλήρες και σε μια περίοδο πολύ κρίσιμη μέσα στη σεζόν. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ όμως θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε η Βασίλισσα να δώσει απαντήσεις προς πάσα κατεύθυνση, αποδεικνύοντας πως όσοι της βάζουν τρικλοποδιές, θα παίρνουν αυτό που τους αξίζει στο τέλος της ημέρας, από εκείνη, θα φεύγουν με σκυμμένο κεφάλι.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X