Λιβάγια: Καλές και κακές στιγμές -Το κεφάλαιο Μάρκο στην ΑΕΚ (VIDEO)

Λιβάγια: Καλές και κακές στιγμές -Το κεφάλαιο Μάρκο στην ΑΕΚ (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Ο Μάρκο Λιβάγια δεν τα βρήκε με την ΑΕΚ, αποχαιρέτισε και το enwsi.gr βάζει κάτω όλα όσα έχει κάνει...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το κεφάλαιο Μάρκο Λιβάγια στην ΑΕΚ τελείωσε μετά την άρνηση να επεκτείνει τη συνεργασία του με την Ενωση.

Το σίριαλ με το συμβόλαιο του Κροάτη φορ κράτησε (λανθασμένα) πολλούς μήνες και άπαντες περίμεναν την έκβαση της υπόθεσης. Πολλοί επιθυμούσαν την παραμονή του στα Σπάτα, ωστόσο αρκετοί ειδικά το τελευταίο διάστημα ζητούσαν την αποχώρηση του για να πάει η ΑΕΚ σε… επόμενη σελίδα.

Πλέον, μετά το οριστικό του «όχι» στην πρόταση της ΑΕΚ (4 ετές συμβόλαιο με αποδοχές 1 εκατ. ετησίως) ο Λιβάγια θα αποτελέσει παρελθόν και πολύ πιθανό να μην ξαναφορέσει τη φανέλα της Ενωσης.

Ενας παίκτης που λατρεύτηκε γρήγορα, αλλά και το ίδιο γρήγορα… έχασε πολλούς φανς.

Η καριέρα του Λιβάγια με την ΑΕΚ

Ο ερχομός του Μάρκο Λιβάγια στην ΑΕΚ πέρασε… σχεδόν στα ψιλά και το πρώτο διάστημα, μέχρι να μπει στο κλίμα υπήρξε μια περίοδος αμφισβήτησης. Ο… διακόπτης και το κλίμα για το πρόσωπό του άλλαξε γρήγορα και σιγά σιγά έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ΑΕΚ.

Δεδομένα, είχε κι αυτός μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος το 2018 παρότι δεν ήταν πάντα βασικός επί Μανόλο Χιμένεθ, όπως και στο αήττητο σερί στο Europa League και πολλές φορές σε αυτά τα χρόνια είχε βοηθήσει πολύ την Ενωση.

Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι μετά την πρώτη πολύ καλή χρονιά του και την αγορά του από την Λας Πάλμας με 1,8 εκατ.ευρώ (συνολικά 2 εκατ.ευρώ) δεν ήταν εξίσου επιδραστικός και σταθερά καλός για την ΑΕΚ.

Ωστόσο, την περσινή σεζόν αναδείχθηκε MVP του πρωταθλήματος και ήταν από τους λίγους που διασώθηκαν από το ρόστερ της χρονιά 19/20.

Οι «μαύρες» στιγμές του Λιβάγια

Πάντως, υπήρχαν και οι «μαύρες» στιγμές (βλέπε επεισόδιο και αποβολή με Βίντι την στιγμή της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League και αποβολή του όταν επέστρεψε!) που έχασε σχεδόν όλα τα παιχνίδια των ομίλων του Champions League και οι… εξαφανισμοί σε κρίσιμα και κομβικά ντέρμπι ή τελικούς, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, αλλά και μικροεπεισόδια σε αγώνες και προπονήσεις στα Σπάτα.

Όπως και να χει, αυτά τα 3,5 χρόνια ο Λιβάγια ήταν αποδεδειγμένα ένας από τους πιο ποιοτικούς παίκτες της ΑΕΚ και τα 42 γκολ και οι 49 ασίστ σε 146 συμμετοχές, αποτυπώνουν το… στίγμα που αφήνει ο Κροάτης.

Ομως η ΑΕΚ οφείλει να αφήσει πίσω της τον Κροάτη και να φέρει τον επόμενο σπουδαίο ποιοτικό επιθετικό της με ένα αντίστοιχα μεγάλο συμβόλαιο, όσο πρότεινε στον Μάρκο Λιβάγια.

Οι αριθμοί του με την ΑΕΚ ανά σεζόν

  • (2017-18) 42 συμμετοχές 10 γκολ  7 ασίστ
  • (2018-19) 38 συμμετοχές 12 γκολ  8 ασίστ
  • (2019-20) 42 συμμετοχές 15 γκολ  12 ασίστ
  • (2020-21)  24 συμμετοχές 5 γκολ    2 ασίστ

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X